• Mathiasovi Chageri
    9.1k
    Kod ovih prozivanja golmana najviše me jebe što cijelo vrijeme visi taj osjećaj da nam je kolektivno branjenje teži kurac i da svaki put kad netko prijeđe centar u tranziciji, nama pola gola visi.emilperska

A možda je i do postavke trenera koji misli da se HNL sa ovim rosterom može igrati na jednak način kao Europa i u identičnoj formaciji?

Po meni je Kovačević kriv jer jednostavno ne shvaća (ili Boban ne shvaća) da je naš glavni krivac većine nereda koji nam se događa u Europi vezni red. Danas je nogomet evoluirao do razine da je to sad već igra visokog tempa i više se ne praštaju nekakve sitne greške, odustajanje od povratne trke ili to da ne ispratiš svog igrača, pokazalo se masu puta u Dinamu i reprezentaciji.

Naš tercet u vezi, sa naglaskom na Mišića i Zajca, jednostavno ne može igrati na taj način. Masu puta nam se dogodilo u zadnjih sezonu, pa čak i dvije, da su naše linije toliko razvučene kad pokušamo odigrati nešto što liči na presing, da nam je krater u sredini terena jer Mišić i Zajc to ne mogu pratiti, pa nam obrana često ostaje na vjetrometini, gdje se useru onda, počnu se vraćati u krilo Nevistiću i potpuno pogube, rade blesave greške i izgledaju izgubljeno. Viking nas je jučer pretrčao, pretrčao nas je i u Zagrebu, ukupno 16 km više u dvije utakmice ako se ne varam, ali više od toga je vidljivo kako njihov vezni red puno više sudjeluje u obrani, pokrivaju veći prostor sa većim intenzitetom i duel igrom i cijela momčad se brani kompaktnije.

Kod nas su stalno linije u raskoraku, uvijek nam je krater u sredini terena i onda nam je uvijek voda iznad glave jer nam stoperi jednostavno, zajedno sa cijelom obranom nisu na razini da to mogu pokrivati sami. Stojković, koji u sebi ima te vrline i pluća, jednostavno trenutno nema visoku razinu nogometne inteligencije i donošenja odluka pa često u takvim situacijama ispadne jer pokušava pokrivati ono što Mišić i/ili Zajc nisu uspjeli. Pored toga naravno što se još muči sa "kad trebam ispoštovati suigrača u boljoj situaciji onda ili vučem ili pucam, kad trebam povući ili pucati bacim loptu u bunar suigraču", no tu se dosta čak i popravio.

Ne znam, možda sam u krivu. Možda je ovaj vezni red ok i drugi trener bi to bolje uigrao, ali svaki put u zadnjih godinu dana mi je ovo u Europi bila kao šaka u oko.
  • Crni86
    23.9k
    nemoj onda ti meni izvlacit iz konteksta jer ja sam napisao da nam trenutno nije nakveci problem golman vec igra obrane.

Nigdje ne pise da nam golman ne treba. Samo je cinjenica da smo ispali zbog defanzivne igre cijele momcadi, a 95% ljudi opet pise o golmanu. Pa o krilima, pa o napadacima. A mi u 4 ozbiljnije utakmice primili 8 golova…..

Pisite o stoperima i veznom redu rade koji su meki trbuh ove momcadi pod svakim imalo jacim pritiskom. Na kraju ispada najslabiji dio momcadi onaj u koji smo najvise vjerovali.
  • Orc123
    16.9k
    ponavljam....mi imamo i vise nego dovoljno kvalitete u polju samo je treba posloziti, na golu kvalitete nemamo i tjt. Jako jednostavno. . .
  • Facke
    8.8k
    Pitanje golmana se prije prve sluzbene utakmice trebal resiti. A ak nebumo isli po novuga golmana onda bi del mladuga Znuderla na gol. El nema smisla igrati dalje s Nevisticem i Filipovicem. Oni na te razine pre ceste kiskaju i nesigurni su si. Onda dati rade mladumu golmanu priliku.
  • Masherano
    3
    mala digresija na ovo.

Španjolska na cijelom SP-u imala 11 udaraca na svoj okvir i 10 obrana(8 utakmica).

Nevistić u 2 utakmice protiv Vikinga 11 također. Zaziva se Livaković da skida tak veći broj udaraca nego Nevistić, ali realno ni Livi nam nebi pomogao kod 4 od 5 udaraca.

S druge strane ti na rezultatu od 0:1 i 1:1 imaš fantastične prilike naših krila da nešto naprave, a šta oni rade jedan ne može sa obale pogoditi more, a drugi ne bi odigrao brz pass i nastavio napad nego siluje loptu. I ti umjesto da si na 1:2 1:3 ideš sa x na poluvrijeme.
  • El Madrigal
    924

Neveo si igrače s klupe i rekao da su granična vrijednost čak i za HNL, a odlomak ispod napišeš da se Kova boji rotacija. !?
    Kojih rotacija i kojih igrača?
  • Masherano
    3
    bez uvrede ovo je glupost.

Za početak vjerojatno te vara to jer je HNL za krc. Dvije prave tekme koje si imao protiv Genka ti ekipa u 210 minuta primi na udarac 13 udaraca. Di je tu sigurnost i povjerenje u Livakovica. Od tih 13 udaraca Livi je obranio 7, a 6 je primio. Ne krivim Livija za ništa kao ni Nevistića golove koje su primili ne možeš kriviti golmana uopće. E sad dolazimo do dijela gdje je igra obrane jednostavno kriminalna te je totalno nebitno tko ti je na golu sve dok ti tak obrana ili faza obrane propušta toliko.
  • Orc123
    16.9k
    haha za vidjeti razliku između ekipe kad ti na golu stoji Livi ili Neva to ne treba statistika nego zdrave oci. Sad nas jos pocni uvjeravati kako je Neva golman za Dinamo samo eto nema srece.
  • Dragon1Warrior123
    5.3k
    Govorim o prošloj sezoni i koliko je dao prilika mladima i rotiro.
  • Masherano
    3
    I dao bih komentar malo na skauting. Jednostavno kao i u svim HNL klubovima čini mi se da je skauting slab.

Za početak dolasci iz HNL klubova ne mogu biti pojačanja eventualno najbolji pojedinci(Fruk,Oreč,Subotić(moguć razvoj)) i ne znam je li bih naveo još nekog naše ne računam koji su otišli jer su to ipak naši.
    Lisica i Valinčić većina ekipe nije ni znala kakvi su to igrači iako su relativno blizu nas- vide se minusi na terenu.
    Hoxha prošlo već dosta godina vidiš da je plafon HNL.
    Topić isto ko za Hoxhu.
    Radelja i Gale jednostavno jedini koji možda zaslužuju biti u prvoj.- najbolja obrana HNL-a 2023/24

Znači igrači iz HNL-a koji nisu top mogu poslužiti kao rotacija i to je sasvim ok, ali sa njima kretati napadati bilo što u europi trenutno nemoguće.

Kad smo kod polomljenih igrača i njihovih dolazaka prije 3 godine su došla dvojica koja su se ubrzo slomila i gdje su sada. Jedan je top igrač Dinama, a drugi opasno kuca na vrata prve momčadi svojim trudom i zalaganjem. Oba su bili top eksponati HNL-a, nešto kao Nsoki i Dani sada. Stojakoviću fali vjerojatno malo do te razine eksponata, ali također dečko ima priliku da napredak na razinu Belje u svakom dijelu igre i nije mu plafon igrati HNL kao ostalima i nadam se da onaj koji je radio sa Beljom će i Stojakoviću pomoći da razvije to.
  • Crni86
    23.9k
    samo je treba posloziti,Orc123

Ocito nije bas samo kad imamo jedno te iste probleme vec godinu dana. A upitna je onda kvaliteta i kadra jer ili je problem u trener koji nema ideju ili kadru koji ideje ne zna isprovest na terenu.
  • CastAway1986
    6.3k
    Imali smo Livakovica lani u EL s ovom istom obranom pa smo isto primali dosta golova , obrana nam je kaos ..
  • Crni86
    23.9k
    genk nam je doma uvaljao 3 komada i u gostima nam je uvaljao 3 komada. Okej u gostima smo igrali s igracem manje ajde imamo opravdanje.

Ljudi su valjda zaboravili na to.
  • scooniepenn
    7.3k

Slobodno izvuci vrhunske i jako dobre obrane Nevistića u ove dvije utakmice i jednako tako izvuci njegove reakcije kod drugog gola koji je i zakuhao i kod trećeg gdje Mišić je skrenuo loptu, ali je Nevistić ostao kao drvo ukopan. Nevistić ne brani niti ono što mora, a bravura mu se omakne jednom od dvadeset takvih potencijalnih situacija. Ovdje stvarno neki kao da im je ostalo jedino kratkoročno pamćenje.
  • znajdatevolimja
    2.1k
    gostima nam je uvaljao 3 komada.Crni86

Igrali su se produžeci, a i ako me sjećanje dobro služi bez Livija bi popušili još jedno 2-3 komada.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.