• veselko tenžera
    8.7k
    Tužan sam i žalostan što smo ispali, propustili smo strašnu šansu za financijsku injekciju i stabilizaciju kluba. Ono zbog čega sam još tužniji je da smo neozbiljni.

Prvo, još večeras Boban treba odustati od svoje zablude da mi moramo igrati 4-3-3 s dvije visoke osmice. Ovo nije zajebancija ni nečije polje za ispucvanje ideala nego klub koji ljudima znači jako puno, a na kraju i ozbiljan posao. Ok u HNLu protiv smiješnih 9 ekipa kojima uvijek može ići na gol više, ali valjda je dovoljan uzorak ovo što su nam napravile sve iole ozbiljne ekipe u Europi ove 2 sezone. Uostalom, 5-4-1 može biti aktivan i ofenzivan ako se dobro uigra. Nadam se da Boban u ovom slučaju neće biti tvrdoglava imotska mazga.

Drugo, treba se zapitati koliko je zaista kvalitetan McKenna. Valinčić je popio toliko pljuvačine za puno manje gluposti nego McKenna (i Sergi) u ove 2 utakmice. Naši stoperi su potpisnici svih sramoćenja u Europi u ovoj i prošloj sezoni, ali su i dalje u glavama navijača Maldini i Nesta. Također i naš lijevi bek od 20 milijuna. Kako su ga samo ciljano danas pronašli kod trećeg gola nakon auta i odnijeli kao dijete od 7 godina. Cijeloj obrani je otegotna okolnost preofenzivna veza, ali ovaj potez Mckenne danas u ubija ekipu i momentum gdje im poklanjaš penal kod 1. prelaska centra.

Treće, sve je nekako kilavo. Kao da smo se vratili u vrijeme Soudanijevog Dinama u Europi kad smo mi kao prodavali neku tehniku, a protivnik samo organizirano čekao svoju šansu. Svi smo znali da ćemo ga primiti iz prve i nakon utakmice bi pričali da smo bolji, al eto, ovi imali sreće. Vikingovi kad pucaju, brate mili to idu rakete ili pametni šutevi u gužvu. Stojkoviću treba 10 šuteva da 1 ode u okvir gola. Beljo zicerčinu promaši, Prevljak loptu, a ovi nam 10 opasnosti skidaju u zadnjem trenutku. Ljudi su 100% unutra, a mi golove primamo dok je 8 naših u našem šesnaestercu, svatko čeka da netko drugi nešto napravi. Protiv Varaždina raubamo Mišića i Zajca i ganjamo strašno bitnu pobjedu, smiješno. Cirkus s Livakovićem i Barom, otpisani Mudri i Kač su nam udarne igle. Žalosno što su obojica trenutno bolji igrači od Zajca. Doveli smo more ozljeđenih ili premladih.

U EL ima baš ozbiljnih ekipa. Ako nas žrijeb baš ne pogleda, a mi nastavimo glumiti istočnu Barcelonu opet nas čeka serija gadnih šamara.

Ono što sam siguran da Boban neće mijenjati Kovu. Nadam se da će mu barem odriješiti ruke da može biti malo pragmatičniji i da je taj Rus ipak nekakva kvaliteta.

Nakon svega, osjećaj je baš odvratan. Al gledano sa svjetlije strane, bar je Neva kiksao pa nećemo preispitivati naše svete krave.

Edit: možda je glupo nakon ovakvog poraza, ali pitam se kakav je odnos Čeferina prema Bobanu? Zbog sudaca pitam, ako su išli gledati oni ruku, a potezanje Belje ni provjerili nisu. Samo 3 minute nadoknade (nije da bi nešto napravili da je bilo više) i par očitih kornera krivo dosuđenih koje VAR nije ispravio.
  • DrRatoljub
    1.3k
    Kad vidim drugi gol zlo mi je. Toliko grešaka, od lošeg ispucavanja, kašnjenja u bloku, frajer jednim driblingom izbaci tri naša igrača.
  • scooniepenn
    7.3k

To sto su fizicki nama nadmocni s ovakvom supljom obranom im nece pomoci. Mi smo im u dvije utakmice imali 40 plus udaraca i promasili pozamasan broj cistih sansi. Misli li zaista netko da ce lisom proci protiv jednog PSV-a ili cak AEK-a. O pravim Liga prvaka level ekipam da i ne govorim. Kako da ne.
  • Samo Dinamo
    186
    Jbg, preigrali su nas, a i sami smo se preigrali
  • Makedonion
    312
    nije sarkazam, ali nisam ni dobro objasnio koja je bila poanta komentara. Dobro si usporedio kvalitetu izmedju te dve momcadi. Jedna ima osvajaca LP i 3 buduca finalista svjetskog, a jedna ima Lisicu, Topica, Valincica, Hoxhu.. ekipa prije 16 godina sa manjim proracunom je bolje poslozena nego ekipa danas sa vecim proracunom
  • Beowulf112
    461
    Mi smo bolja ekipa od njih.Nejasan mi je trener koji forsira Lisicu umjesto da stavi Topica.Nevistic je kriv za drugi gol.Lopta je isla po sredini.Neshvatljiv pad pocetkom drugog poluvremena.I kod prve utakmice vodimo 2:0 pa se oni vrate.
  • Makedonion
    312
    U LP im to neće proći, sudit će se sumnjivi prekršaji/jedanaesterci kontra njih, a s druge strane protiv nekih Bayerna i PSG-ova neće dobiti pogurance.

Boli ih kurac. U LP su i zaradili su pare. Vise im ne treba. A naci ce se momcad koja ce pokleknuti pod norveskom zimom
  • vjeko1701
    28.5k
    Bolje posložena ekipa koja je u borbi za LP ispala od močnog Sheriffa sa stoperskim parom Mesarić - Barbarić a u napadu VELIKI Papadopulos kao perverzno pojačanje. Onda "kad više nisu trebali" kako večeras svi nariču dolaze Tonel, Rukavina i Vaha kao trener.

U skupini EL jedan veliki skalp ali na kraju ipak 3. mjesto i ispadanje.
  • antecacic
    466
    Sigurno je puno bolje i upečatljivije slavlje nad turskim sabirnim centrom i pripremama utakmica na "onaj bolji smo" u Europi. Svaka 50-50 momčad nas izdominira, a belgijski i danski, a evo i norveški predstavnici pored nas izgledaju kao PSG.

Nitko ne opravdava Mamićeve ludorije s transferima ili tadašnja ispadanja u Europi, ali nek samo jedan igrač iz aktualnih prvih 11 ponovi karijeru ove nabrojane petorice i šestorice, osobno ću biti presretan.
  • Frizura Robija M
    887
    Gledaš koliko puno mana imamo, a svejedno je osjećaj da nas nije kvalitetnija ekipa izbacila. I vjerojatno osjećaj ne vara. Možemo pričati o krilima, golmanima, formi pojedinih u vezi i sl, al po mojem skromnom mišljenju presudilo je nešto što nas na ovoj (europskoj) razini prati od prošle sezone - ova ekipa se ne zna braniti, a to je stvar koncentracije, rutine i iskustva. Iz svega toga proizašle su situacije koje smo si sami zakuhali i jebiga onda na to još dođe ono iz sfere "nije nam bilo suđeno", odnosno nas je skroz izdalo naše jako oružje - udarci van 16 m, dok je njih išlo.

Na kraju krajeva od starta je ovo bio 50:50 dvomeč. Nije tragedija, u konačnici su sitnice odlučivale. U prvoj tekmi umjesto 3:0 nama stativa, a kasnije njima od stative za 2:2. Pa opet nama još jedna stativa, onda danas onakav penal i za kraj gol koji je skrenut taman da prevari golmana. Možda nam zbilja nije bilo suđeno, ali isto bi mogao reći i Qarabag prije dvije godine. Jednostavno kako god nekad pripremiš tekmu ishod kao da ne može bit drugačiji. Ništa što već nismo toliko puta vidjeli u nogometu.
  • vjeko1701
    28.5k
    Puca me ona stvar kakvu će tko karijeru napraviti kad ode iz Dinama. Kakvi ćemo biti ove sezone u EL ostaje vidjeti a ekipu tih godina, izuzev jedne polusezone pod Vahom su dominirali klubovi 3 stepenice ispod ovih tvojih nabrojanih.
  • antecacic
    466
    Qarabag u Maksimiru, velike šanse Dinamo SEDAM. U okvir ČETIRI šuta, Dinamo DEVET. Drugu utakmicu neću ni spominjati.Taj Dinamo kasnije uzima jedanaest bodova u skupini Lige Prvaka.

Baš me zanima kojom su to sudbinom oni bili razočarani tada.
  • tp1997
    3.1k
    Prvo, još večeras Boban treba odustati od svoje zablude da mi moramo igrati 4-3-3 s dvije visoke osmice. Ovo nije zajebancija ni nečije polje za ispucvanje ideala nego klub koji ljudima znači jako puno, a na kraju i ozbiljan posao.veselko tenžera

Ma ne...pa kaj ne vidiš, juniori ili koji već uzrast su čak igrali 4-2-3-1, nije zapisano u kamen nikako...a i da je, kako ne vjeruješ struci? Samo širenje negative, ccc
  • The Undertaker
    10.1k
    Kod svakog neuspjeha bitno se zapitati da li smo napravili apsolutno sve što smo znali i mogli da postignemo cilj. Ako je odgovor da, onda nema žaljena i spava se mirno. Što se tiče ovogodišnje LP, svi znamo odgovor.
  • Frizura Robija M
    887
    pričam o nijansama koje usmjeravaju ishod. I tada se realno moglo dogoditi da protivnik izjednači, čak i preokrene, pa bi umjesto iz prve 3:0 gledali neku drugu tekmu u uzvratu. Baš kao što sad nije otišlo na 3:0, a trebalo je, moralo je, nego na 2:2. To je ono kad su protivnici tu negdje, ali se na kraju jedan nakon svega češe po glavi i pita "a zašto je baš onog drugog nagradilo takvim spletom okolnosti, a ne mene".
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.