• vjeko1701
    27.5k
    Vidjet će se ove sezone dal će biti nešto raznovrsnije nego prošle.

Za 4-4-2 imamo igrače al za bilo koji sastav sa 3 otraga nemamo najbitniji element - wingbekove. Postavu sa tri iza ne očekujem al postavu s dva napadača bi mogli gledati češće, posebno u HNL-u ako lovimo gol.

Edit: Ispravak, MPV bi vjerojatno bio ok na wingbeku.
  • Crusades
    25.1k
    scaredypants treneratp1997

triba dovest Garciju. On je to tamo fino posložio.
  • Eduardo
    30.2k
    Sopa je bio caretaker za 3 tekme. Pitalo ga se manje nego mene o cijeni dizela..emilperska

Ok, od nikoga ne očekujem savršenstvo, ali očekujem određenu razinu poštovanja prema grbu i navijačima kluba... pošto je Sopa lik koji ne *ebe živu silu ili bar tako tvrdi kao i to da je on taj koji uvijek odlučuje sam o svojim postupcima ovaj potez pripisujem njemu. I imam pravo biti razočaran tim postupkom?

Mislim da se previše gledaju negativne strane bivšim igračjma i trenerima i previše se hejta po njima. Na kraju ispada da imamo možda 5 pravih Dinamovaca, ili možda se i njima nešto iskopa.Dzoni

Kako si samo uspio iskopati ovaj boldani zaključak iz mojih postova nije mi jasno, ali molim te ubuduće mi ne ubacuj ovakve konstrukcije u usta.

Sigurno nisam lik koji će zbog jedne "pogreške" nekoga prekrižiti za cijeli život, ali isto tako ponovit ću se, sigurno nisam od onih koji osjećaju potrebu da mu aplaudiraju. Što se mene tiče vi mu možete i skandirati... over and out po pitanju ove teme.
  • tp1997
    2.9k
    Edit: Ispravak, MPV bi vjerojatno bio ok na wingbekuvjeko1701

MPV je u Austriji Beč to i igrao. Valinčić ako se dovede u formu isto profilno odgovara poziciji wingbacka.

No da ne idem dalje u off, nadam se da si u pravu i da će se igrati raznovrsnije. Za Žalgiris nam neće trebati, ali za neke ozbiljnije protivnike hoće.
  • Paggini
    94.2k
    Sad, ili jest nametnuto željeznom rukomtp1997

A ubacuješ stalno taj narativ da mu je to nametnuto (da ne vadim ostale postove), a imaš jako jednostavnu konstrukciju gdje imaš sportski sektor koji ima viziju nogometa koju Dinamo treba igrati. Za tu viziju nogometa je 4 3 3 de rigeur i optimalna formacija što se može svatko složiti. Za tu viziju nogometa im treba trener koji igra taj nogomet cijelu karijeru (uz neke varijable koje je igrao i u Dinamu, ali u principu je to to) i upoznat je s potankostima te formacije i zna koristiti igrače u toj formaciji.

Ovo je najnormalniji proces u svakom klubu, ali samo u Dinamu je Boban diktator koji željeznom šakom svome psiću kovačeviću naređuje šta da igra. Zašto je tome tako?
  • mrnatural07
    41
    Ne znam koje tovarsko govno vise mrzim, kalika ili krekovica, koji lajka tovarske komentare na instagramu... danas opet napunit tovariju
  • tp1997
    2.9k
    Ovo je najnormalniji proces u svakom klubu, ali samo u Dinamu je Boban diktator koji željeznom šakom svome psiću kovačeviću naređuje šta da igra. Zašto je tome tako?Paggini

Dovodim u pitanje činjenicu da je razlika između Kovačevića i ranijih trenera koji su postizali uspjehe sa Dinamom to što Kovačević igra izrazito rigidno i varijacija/fluidnosti u sustavu je malo do nimalo, čak i u situacijama kada je dosta očito da bi iste pomogle (npr. protiv jačih protivnika u Europi), a pogotovo s obzirom na to da trenutno niti nemamo kadar za tih famoznih 4-3-3.

Je li to više do Bobana ili do Kovačevićevog manjka hrabrosti, ne znam, ali ono što je komuncirano jest da je 4-3-3 zadani sustav, a još prije nego je Boban službeno stupio na funkciju je izašla informacija da će praktički staviti veto na igru sa tri iza.
  • Zagi
    18.6k
    Uveo ti je Radeljića protiv Thuna pa smo do kraja igrali 541. Nije Sveto pismo u pitanju, eto.
  • Paggini
    94.2k
    Je li to više do Bobana ili do Kovačevićevog manjka hrabrosti, ne znam, ali ono što je komuncirano jest da je 4-3-3 zadani sustav, a još prije nego je Boban službeno stupio na funkciju je izašla informacija da će praktički staviti veto na igru sa tri iza.tp1997

Pa opet, ti ovdje tumačiš provođenje "vizije" ili što god sportskog sektora kao stavljanje veta ili uvjetovanje ili ne znam šta diktatorski. A to je normalan proces. I Barcelona ima svoj famozni sustav, recimo, traže trenera koji to igra jer odgajaju igrače u tom sustavu. Sve je to normalno, pa nitko ne govori da je Flick mali psić kojem je nametnuto to od strane diktatora predsjednika.

Ono o čemu možemo pričati jest za tri ili pet godina ili deset jel ta vizija uspješna ili nije, jel to dobar smjer za Dinamo, za akademiju, to je potpuno legitimno i podložno raspravi, ali ove jako zlobne interpretacije (tu ne mislim čak nužno ni na tebe, nego opće novinarske interpertacije koje oblikuju masmišljenje) nečeg potpuno normalnog u sportskom svijetu su mi smiješne.

Dovodim u pitanje činjenicu da je razlika između Kovačevića i ranijih trenera koji su postizali uspjehe sa Dinamom to što Kovačević igra izrazito rigidno i varijacija/fluidnosti u sustavu je malo do nimalo, čak i u situacijama kada je dosta očito da bi iste pomogle (npr. protiv jačih protivnika u Europi), a pogotovo s obzirom na to da trenutno niti nemamo kadar za tih famoznih 4-3-3.tp1997

Pa ovo možemo reći da je istina, slažem se s tobom da je dosta rigidan u nekim momentima, da. Ali s druge strane, u Europi mu zamjeram što zapravo nije igrao to što mi inače igramo, nego neki niski/srednji blok, jalov posjed, bez podizanja linija. Ne znam koliko formacija ima s tim veze iskreno, a koliko postavka same te igre.

A i na kraju krajeva, koliko i sama kvaliteta tih igrača, jel. Jel mogao ići defanzivniju formaciju jer je kvalitetom ispod Celte ili je mogao ići hrabrije kao što izlazi protiv nekog Belupa?
  • Crni86
    23.3k
    radeljic je uso na sesticu protiv Thuna
  • Zg123
    4.1k
    Uveo ti je Radeljića protiv Thuna pa smo do kraja igrali 541Zagi

Bilo bi logicno ali nije to napravio vec je Radeljic igrao 6 i mislim da je ovo odlican primjer o kojem kolega govori, Umjesto da zatvoris utakmicu uvodeci dodatnog stopera posto zamjene za Misica nemas ti ides izmisljat toplu vodu i gurat Radeljica na 6 i drzat se kao pijan plota svoje formacije
  • hardek
    11.6k
    Onaj dan u mjesecu je danas vidim. Famozna 4-3-3 diskusija.

Ljudi baš žarko žele da Kova može promijeniti formaciju na 4-4-2 ili 3-5-2 jer to su formacije koje igraju uspješni klubovi i mi u Europi možemo igrati samo ako se stavimo sa 5 odiza.

Jel itko od vas želi doživjeti dan kada će Dinamo sa tih famoznih 4-3-3 izaći protiv tih nekih srednje jakih ekipa i igrati svoj nogomet?
  • deda
    47.2k
    Jedan pili o fiksnoj formaciji, a drugi okrene pilu pa veli izmišlja toplu vodu. Dobri ste, dobri ste, ali vas nikad na klupi ne bi volio vidjet. :cool:
  • Zg123
    4.1k
    Mi smo forum struka, sjedimo na kaucu/tribini s pivom u ruci i komentiramo kao vrsni znalci :)
  • deda
    47.2k
    Poštujem :up:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.