• Goncalo Santos
    4.2k
    1100 minuta u debelo zadnjoj ekipi ruske lige, igrao je nesto vise u drugoj ligi. Kuzim da je tesko naci jeftinog nekog tko ce biti zamjena, al ovo mi se cini debelo ispod razine Dinama.

Da hajduk ovakvog dovede sprdali bi se.
  • Omake
    19.5k
    Odlaskom Solde, Bennacera, Villar i Ljubičića, našem veznom redu su falilo par profila veznjaka. Sama srž problema su bili igrač koji ima moć s loptom u nogama, tj nosi loptu u tranziciji 30+ metara i prolazi 1 na 1 u zadnjoj trećini. Izgleda da je rješenje za taj problem Kačavenda. Uz to, fale nam odličan duelist, netko tko ulazi u 20+ duela i dobiva većinu, kao i veznjak koji defenzivno pokriva puno više od Mišića. Gledajući ga kroz 3 sezone prve ruske lige i oko 4000 minuta odigranih, Kravtsov bi trebao biti igrač koji profilno rješava druge dvije rupe u rosteru. Iznimno je agresivan duelist. U sve 3 sezone bio je preko 25 duela po 90 s blizu 50% uspješnosti, brojke kakve npr ima Pukštas u HNLu. Najbolja sezona mu je ona iz 23/24 čiji je graf prikazan ispod. Tada je igrao i 6 i desnu 8 u 433.

P0iIenl.png

U toj sezoni je na lopti jaku blizu onoga što Mišić radi zadnje 2 sezone. Količina i postotci dodavanja su bili jako blizu, u ovim najbitnijim postotcima, dodavanja u zadnju trećinu i progresivnim je svega 2% lošiji od Mišićeva standarda. Samo što je on to radio u momčadi s dna tablice. HNL je lošija liga, Dinamo je na lopti dominantnija ekipa, pa je logično očekivati da u Dinamo obojica na lopti budu tu negdje.

OotJke6.png

Tu sezonu je imao i jako impresivnu statistiku po pitanju defenzivne aktivnost. Kada se pogledaju 3 najbitnije statistike, defenzivni dueli, PADJ T&I i uspješne defenzivne akcije, bio je jedan od 3 najkompletnija veznjaka prve ruske lige.

iaFpKzO.png

Na oči mi djeluje solidno mobilan iako mu Sofa daje max brzinu 30kmh. Meni ne djeluje toliko sporije od Mišića koji je na 34kmh navodno. Ima dosta dobar šut s obje noge. Lani je zabio dosta lijep hattrick protiv Orenburga s 3 udarca izvana, jedan lijevom i dva desnom koja mu je dominantna noga. Gol lijevom je baš savršena plasirana kifla u suprotne rašlje. Ulazi u dosta zračnih duela i dobiva ih s dobrim postotkom. Trebao bi donijeti dodatnu sigurnost u defenzivnim prekidima gdje smo znali opasno zaplivati protiv Thuna, kao i biti dodatna prijetnja kod našim indirektnih ofenzivnih prekida.

Peretz je dokazaniji i svestraniji igrač, ali Kratvsov bi se mogao pokazati kao dugoročno bolje rješenje, pogotovo po pitanju defenzivne stabilizacije u Europi. Ima solidan pedigre, akademija Zenita i 27 nastupa za mlađe uzraste Rusije. Lani se vraćao od ozljede koljena. Trebalo mu je da se vrati u formu, tek je zadnjih 5, 6 kola igrao na svojoj razini. Zato mu je lanjski graf dosta lošiji od onog u sezonama 23/24 i 22/23.
  • Jos-Optimus
    12.4k
    objasni mi, što je točno taj Rus napravio da je problematično?
  • Borovljanin
    657
    Malo me podsjeća na dolazak Torrentea.

Relativno mlad, imao ozljede, svjestan da dolazi kao popunjavanje kadra a ne na mjesto prvotimca. Zato i mislim da će imati povoljniji ugovor (bar se nadam).

Samo je pitanje hoće li biti bolji od Solde ili je profilno totalno drugačiji od njega.
  • DerHerrKool
    1.5k

Svaka ti čast za ovo. Stvarno je neopisivo dobro moći pročitati ovako nešto i dobiti kompletan uvid u potencijalno pojačanje za razliku od ovih površnih baziranih na osjećaju.
  • Laugreano
    5.8k
    Mislim da ce u Europi protiv jačih ekipa igrat duplog pivota sa Mišićem. Barem nam takav profil fali.
  • vlatkomarkovic
    3.7k

A prvo Rus je, ne treba nam to…. Cijeli normalni svijet se odmiče od njih, Boysi daju javnu potporu Ukrajini…. Šta će nam to…. Još da je neki hiper talent i prilika koja se ne propusta, ajde ali ovo…..
  • DerHerrKool
    1.5k

Ma hvala tebi

Boysi daju javnu potporu Ukrajinivlatkomarkovic
    Ovo mi je odmah palo na pamet. Moglo bi bit nezgodnih situacija.
  • Robi75
    22
    Svaka čast na ovakvoj analizi!!!!
  • Sibirski plavac
    9.8k
    Nisam nikad čuo za ovog niti znam kakav je igrač. Valjda naši znaju zakaj ga dovode.

A sad tko dolazi iz "problematičnih" ili "neproblematičnih" zemalja, to svatko ima drugačije mišljenje. Nekome je problem Rus ili Izraelac, a nekome bi možda Amerikanac, Turčin ili Iranac bili "problematični".

Zamislite kako je Psgu sa Ukrajincem i Rusom u istoj ekipi.
  • penetrisac
    433
    Dinamo je pronašao zamjenu za Josipa Mišića! Sljedeći tjedan na liječnički pregled dolazi Rus Kiril Kravcov (24). Radi se defenzivnom veznjaku, koji je nekad igrao u Zenitu iz St. Peterburga, a prije četiri godine otišao je u redove Sočija. Bio je standardan, a ovoga mu je ljeta, 30. lipnja, istekao ugovor. Kravcov u Maksimir dolazi besplatno, a ako prođe liječnički pregled, potpisat će s Dinamom četverogodišnji ugovor
  • Filip85
    1.5k
    Ovo mi je odmah palo na pamet. Moglo bi bit nezgodnih situacija.DerHerrKool

Zašto ? Pa i Amerika (koja je zakuhala sve to još 2014.) im daje podršku pa 50-ak Rusa normalno igra u NHL-u i nigdje nisam vidio da se gol Rusa slavi slabije od gola igrača iz neke druge zemlje.
  • CrouchTomislavgrad
    465
    Brzo ćemo mi ovoga tjerati iz kluba… Nadam se da se varam, ali ne vidim po čemu je ovaj pojačanje za Dinamo.
  • Georginho
    607
    Da je on neki ruski nacionalist, ratohuškač, shvatio bih da je to problem. Ali samo to što je netko Rus ili Židov, zašto bi to trebao biti problem? Pa imali smo Srbina i Crnogorca u Dinamu. Ako to nije bio problem, ne vidim što bi problem bio Rus ili Židov...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.