• vjeko1701
    27.2k
    Na stranu nadmudrivanje, ak pričaš sa trenerima golmana onda će ti reći prvi postulat - razlika između dobrog i lošeg golmana je talent, razlika između dobrog i vrhunskog je fokus i psiha.

U ekipama koje su pod pritiskom lakše je držati fokus a nakon kaj spasiš šansu-dvije psihološki letiš.
  • Crle
    1.4k
    Kod golmana je problem kada izgubiš samopouzdanje na izlazak sa crte i onda postaneš nesiguran. U razvoju je sasvim ok da si na streljani jer naučiš čitati igru i stvoriš refleks za određene situacije.
  • Crusades
    25k
    Jel Zelenika plaća ove u Germanijaku da ga guraju u Dinamu??

Sad vidio članak od prije 3-4h (ako se ne varam to je prije ovog od Olivarija s najnovijim info).
  • Ljubo
    1.4k
    razlika između dobrog i vrhunskog je fokus i psiha.vjeko1701

Ovo je univerzalno pravilo za svaki sport u kojem postoji golman, od nogometa pa rukometa i vaterpola do hokeja.
  • Zagi
    18.6k
    Sve pet. No pitanje nije imali li Čavlina problem sa fokusom ili nema.
    Odgovor na to dobiješ prvi put kada dobije gol sa pol terena ( a nije bio jedan).

Pitanje je dali je njemu posudba u Lokomotivu donijela napredak, koliki i ako ne dovoljan, gdje ga je trebalo posuditi da se dobije najviše.

Tri različita pitanja.
  • Fatos Beqiraj
    2.8k
    Ne vidim smisao u Zeleniki, evo i da je bolji od Filipovica (moje misljenje da nije, ali okej) nije to nesto znacajno bolje da nam se isplati, prvi golman ne moze bit sigurno, platit cemo ga nesto vjv i dat mu neku placu i samo nagomilat jos jednog igraca koji ne moze u prvih 11 i ima 33 godine. Europskog iskustva nema, Varazdin mu najozbiljniji klub gdje je malo vise branio. Okej Dinamovac je, ali i Filipovic je tako da ne vidim razlog zasto bi ga se dovelo
  • ElDorado
    12.8k
    cista zajebancija
  • Jos-Optimus
    12.4k
    za ovo je potrebno detaljnije objašnjenje kako bi se izbjegle homoseksualne konotacije :lol:
  • Ljubo
    1.4k
    ja mislim da ta posudba nije donijela napredak kakav se očekivao, prije svega mentalno. Lako je braniti u ekipi gdje nema pritiska i ti kao golman svaku utakmicu imas po 5+ udaraca na gol. Desilo se i njemu da je branio vrhunski kada se razbrani pa mu je stvarno jako teško bilo gol zabiti, uz to ima prirodni talent. Ali vidio si već u Osijeku protiv Šibenika da njegova psiha nije bila spremna na pritisak koji dođe kada igraš u nekom malo većem klubu od lokomotive. Dobro ti Vjeko govori.
  • vjeko1701
    27.2k
    Po meni osobno Čavlina nema talent da bude vrhunski golman. Za nas bi mogao biti ako prođe neki put sličan Šemperu pa ga se dovede natrag za 4-5 godina. Al mislim da je njemu najveći problem da za sebe misli da je trenutno bolji nego zbilja je i onda čim ne krene dobro, svi su mu krivi i potone.

Čovjek tražio neke kardio vježbe da ge ne strefi herc ako opet doleti na neku tekmu sličnu ovotjednoj. xD
  • Jos-Optimus
    12.4k
    pošteno :)

Ma da, Čavlina je onim istupom u Osijeku unakazio svoju karijeru, dugo nisam vidio takvog egotripera bez pokrića
  • Crle
    1.4k
    Čavlina ima dobre reflekse i može izgledati atraktivno kada se razbrani, no nije siguran golman.

Meni osobno se Silić čini da bi mogao biti dobar golman.
  • vjeko1701
    27.2k
    Po meni bi Čavlini bilo najbolje da se makne iz ove lige. Neka Slovenija ili Poljska di dobro rade sa mladim golmanima i di neće za sobom nositi sve kaj se izdogađalo zadnjih sezona.
  • Zagi
    18.6k
    ja mislim da ta posudba nije donijela napredak kakav se očekivaoLjubo
    Slazem se.
    prije svega mentalno.Ljubo
    Upitno i tema neslaganja ovdje.
    Ne dali je ostvario napredak na tom polju (definitivno nije) nego moze li posudba riješiti probleme , amo to tako nazvati, mentalno labilnog golmana.
    I ako moze (a ja smatra da ne moze) , posudba gdje ili u kakav klub.

Te psihologija teze su, kao i ta sama znanost, vrlo upitne u svojoj samoj provodljivosti.
  • by-tor
    556
    Također, za mišljenje o filmovima očekujem da mi pošaljete svoj snimljeni filmPaggini

Znači i do toga smo došli da se zloupotrebljava pozicija moderatora na Zoni za traženje privatnih filmića od članova, ccc
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.