• db-izbjeglica
    21.1k
    pa smrdit će i podzemni, ako ih se redovito ne prazni.

može kanta za smeće levitirati u zraku, ako sadržaj unutra stoji dugo vremena, smrdit će.
  • db-izbjeglica
    21.1k
    padamo već na prvom koraku. jedan u susjedstvu naruči odvoz krupnog otpada, iznese svoje smeće i od toga se stvori deponij koji traje mjesecima jer ovi neće odvesti puno više od onoga kaj je navedeno kad je naručen odvoz. a ljudi samo dovoze i dovoze i dovoze jer "bude netko naručio odvoz". bacanje biootpada u običnoj plastičnoj vrećici iz dućana, plastika u spremniku za papir, teško im je rasklopiti kartonsku kutiju koju tamo bace pa s njom zauzmu pola spremnika... prevelik je udio stoke među ljudima, a nema nikakvih posljedica pa se nisu naučili. dobra je mrkva, ali neke treba izbatinati (s time mislim da ih se lupi po džepu tak da im još dugo suze frcaju).Sajla

pa znam, zato i kažem, korisnici padaju na prvom koraku, a ni službe koje vrše uslugu nisu na nivou.
    kad je situacija takva, kakve veze ima jel kanta za smeće podzemna ili nadzemna?

primjer: ekipi koja odvozi smeće po cesti uredno iscuri smrdljiva tekućina, može spremnik biti pod zemljom, na zemlji, iznad zemlje, svejedno je, ta tekućina smrdi i curi iz kamiona.
  • Sajla
    22.6k
    je, slažemo se. neću reći da smo kolektivno svi krivi, ali među nama je toliko ljudi koji ne spadaju u civilizaciju da to nije održivo. domaćih, doseljenih, svejedno.
  • Nolifer
    15.7k
    "To nije promašaj, to je... Ja mislim da je to zločin, zločin. Apsolutno kao da si netko usred dnevnog boravka postavi kantu za smeće", kazao je Silađin.

Istaknuo je da ga nitko nije konzultirao o zahvatu. "Ja sam ovdje sada i kao građanin i kao projektant ovog Trga s kojim se nitko nije konzultirao. Ali ne mogu zamisliti grupu ljudi, jer čujem da je bila čak i grupa stručnjaka, koja na ovakvom svečanom ulazu na glavni Trg u gradu postavi smeće", dodao je.

Silađin je pokazao i alternativne lokacije gdje se rješenje moglo izvesti, poput Petrićeve ulice ili na mjestu starog javnog WC-a koji nije u funkciji.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/idejni-tvorac-rekonstrukcije-trga-o-podzemnim-spremnicima-to-je-zlocin/2818598.aspx?index_tid=1105575&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
  • NORTE
    26.1k
    Prvi put da sam u medijskom prostoru vidio ideju stručnjaka o izgradnji autoceste na pravcu Popovača – Sisak – Bosiljevo.

Konačno da se o tome barem izašlo s idejom.
    To bi pomoglo i u rasterećenju zg obilaznice.

Tijekom trenutnih velikih ljetnih gužvi od Zagreba do Bosiljeva, stručnjaci tvrde da ukidanje naplatnih i puštanje treće trake neće riješiti problem.
  • The Undertaker
    10k
    Koliko ja znam, oko Zagreba se planira potpuno nova obilaznica. To bi bilo pravo rasterećenje. Što se tiče treće trake, ona treba biti do Bosiljeva jer će se inače čep samo preseliti iz Lučkog prema Karlovcu.
  • Droljo
    30.5k

To bi meni jebački dobro leglo.
  • jedan u nizu
    18.7k
    KAd bi se napravio potez Popovaca - Bosiljevo, onda treca traka do Bosiljeva nebi mozda ni trebala.

Realno, da smo normalna drzava, to nebi bilo pitanje, vec bi se ta treca radila za sljedecih 50god, a ne za sljedecih 5.

Nova obilaznica oko Zagreba je plan. HAC je i sluzbeno odustao od prosirenja sadasnje obilaznica na tri trake, i prebacio fokus na novu juzniju obilaznicu.

Ona bi jako rasteretila promet obilaznicom, ali dali bi rijesila pitanje guzve od Zg do Bosiljeva, to nekako sumnjam.

Da su pametni, napravili bi sve, i od Popovace, i trecu traku skroz do Bosiljeva i novu obilaznicu.
    Uz novi kolosijek pruge do Karlovca i Rijeke, to bi vec bio posao.
    Znam dosta ljudi iz Jastrebarskog i Karlovca, i vlak do Zagreba na posao im je najbolja opcija, najbrza i najjeftinija, ali je uzasno nepouzdana, pa se skolarci i studenti i dio radnika voze busem (koji je sporiji i skuplji), a ostali autom.

Koliko bi zivnuli gradovi tako udaljeni od Zagreba da je zeljeznica kvalitetna, brza i pouzdana.
    Jastrebarsko, Karlovac, Sisak, Petrinja. Kada bi iz tih mjesta za 20-30min mogao biti u centru Zagreba, dobar dio ljudi bi se i tamo doselio, i manje ljudi bi se od tamo odselilo.

Evo Poljaci, koji nam trebaju biti uzor u skoro svemu, najavili gradnju novih pruga, oko 2700km brze zeljeznice (350 kmh) i jos 2500km obicne zeljeznice.

Jbt mi prugu od 50km ne mozemo prosiriti na dva kolosijeka zadnjih 35 godina.
  • NitkoBitan
    37.9k
    Grad nikad prazniji.
  • shameless86
    2.1k
    sa istoka na zapad dosao za 20ak min u 4 popodne..milina
  • NitkoBitan
    37.9k
    Proslih godina je bilo komentara kako je u gradu nikad vise ljudi po ljeti, a sad pustinja. Parking ispred zgrade 30% popunjen, sa posla idem zive duse u tramvaju nema.
  • shameless86
    2.1k
    da..ove godine mi se cini grad puno prazniji..i prazan grad ima svoje čari ( kad se spuste malo temp :rofl: )
  • Thor
    3.3k
    Najlijepsi dio godine u nasem gradu je kolovoz :love:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention