• Dzoni
    7k
    A mislim, nesretna je malo lokacija, ali ako se redovno toleriraju puno ružnije stvari u i oko trga, ovo je najmanji problem. Barem više neće biti, nadam se, one retardacije da se stavljaju vreće za smeće ispred zgrada u centru
  • flexXy
    3.3k
    Kad bi samo postojao neki tip spremnika koji se moze unest i iznest iz nekog prostora u terminu odvoza smeca
  • NORTE
    25.9k

Uvažavam mišljenje i argumente, rasprava dobrodošla, al na prvu mi je svakako bio šok, ne senzacionalizam, nego zdrav razum.

Što se tiče otpada po Lici i šumama diljem Zagreba i Hrvatske, taj argument također stoji, iako za to su krivi prije svega naši sunarodnjaci, ali vlast općenito bi se oko toga trebala brinut.
  • Jaro
    12.3k
    post je vjerojatno s kvartovske stranice koju vodi predstavnik lokalne vlasti te ni on nista ne kaze osim hrpe whataboutizama. Nigdje nije naveo zasto je bas to "jedina tehnički izvjesna lokacija"... Ovako - to mogu staviti kao i onu o zasto Zg nema podzemnu zeljeznicu - podzemne vode....

Ovo ne bi bilo u novinama da je desna vlast, kladimo se u sto god zelisLudovic IX

Kak bi, molim te, ovakvu okladu provjerio?

ako se redovno toleriraju puno ružnije stvari u i oko trga, ovo je najmanji problemDzoni

Ovakav stav i ponasanje vlasti doprinosi tome da centar grada izgleda kako izgleda...
  • Cif
    491
    jer ste ljevičari poznati po tome da ne trkaljate o svakoj gluposti po novinama!!
  • Hnlovac
    7.1k
    Ok je da se diže buka, da je sve fino i rozo i da vlada jednoumlje bio bi najgori recept, pogotovo jer na taj način možeš raditi sve krivo a neki fanatici će sve opravdati

Doduše, bar su podzemni a ne polupodzemni (ili još gore limeni na kotačima kao da si u Tetovu), vjerujem da neće biti toliki problem
  • mali M
    10.3k
    Da se odustalo i od te lokacije, ondje bi ostale obične kante i kontejneri.jedan u nizu

ma.. ja na toj lokaciji nisam nikad u životu vidio kontejnere... ta floskula da bi na trg postavili kontejnere da nisu tamo ukopali smetlište je floskula.. Gdje su do sada ti ljudi koji žive na trgu bacali smeće?
    Već odavno se ne upuštam u rasprave oko gradske vlasti jer jedini argument koji možemosi i njihovi vjerni puleni imaju je "zato što nisu tvoji na vlasti".. baš jadno i bezveze.. bez argumenata i ikakve samokritike.. uživajte samo ljudi dok lagano tonemo u drekec, meni je samo tragikomično da otkad su "zeleni" na vlasti grad nikad smrdljiviji, zapušteniji i zmazaniji.. al u redu.. to je "večina" izabrala i idemo dalje..
  • The Undertaker
    10k
    Ja bih prvo sačekao da vidimo kako će to izgledati pa onda komentirao. Ovako odokativno, ne znam baš drugu lokaciju u blizini na koju bi ih smjestio, možda dole niže u Jurišićevu ili Europski trg.
    Generalno (nevezano za Trg), rješenje mi se čini puno bolje nego kante i vreće na ulici.
  • NORTE
    25.9k
    Ja bih prvo sačekao da vidimo kako će to izgledati pa onda komentirao.The Undertaker

Slično ovome
    Podzemni%20spremnici.jpg
    Kako će izgledat u realnosti kad krene bacanje smeća vidjet ćemo...
  • jedan u nizu
    18.6k
    meni je samo tragikomično da otkad su "zeleni" na vlasti grad nikad smrdljiviji, zapušteniji i zmazaniji.. al u redu.. to je "večina" izabrala i idemo dalje.mali M

Pa evo sad ce ispast da branim gradsku vlast, ali meni su ovo ciste floskule koje se sire najviše drustvenim mrezama.
    Po meni je grad bas dobro cist i sve funkcionira lijepo. Ja nigdje nisam vidio neke hrpe smeca, ili da sam iskusio da se negdje ne odvozi otpad. Vozim se svaki dan po gradu i nisam iskusio nista vrijedno spomena.

Tu i tamo vidim nekulturu ljudi koji ostavljaju wc skoljke, fotelje i madrace pored kontejnera, ali to nebi svrsatavo u gresku vlasti.

Moja punica koja nije iz Zagreba govori kak je grad nikad prljaviji, a u grad nije krocila godinama.
    I ona to tuli i ponavlja kao da to vida svaki dan, i kad ju pitam di je vidjela to, kaze mi "ne znam, pisu ljudi tako".

Ja sam se nedavno preselio iz Zagreba u jedan gradic pored, i mogu reci da je smece i briga oko smeca u Zagrebu space shuttle naspram ovog gdje sam sad. Ne samo ucestalost voznji, otpad koji stoji dugo, glomazni i sve, vec i cijena koja je barem duplo veca nego u Zg.
    Ali eto, tu se ne sere po smecu i gradonacelniku kao u Zagrebu, makar svi susjedi tvrde da je situacija nikad gora i nikad skuplja.
    Ocito se oporbi ne cilja na mjesto u tom gradu pa se nema potrebe pisati o tome. A i ipak je Zagreb glavni grad pa je to velika vijest.
  • ElDorado
    12.7k
    Stanujem blizu samog centra i nakon pocetnog jamranja i prijelaznih problema mogu čiste duse reci da su podzrmni spremnici rijesili probleme vrecica, smeca i svih sranja po kontejnerima i kantama. Nas kvart nikad čistiji.
  • Crusades
    24.9k
    Mislim da nitko ni ne osporava funkcionalnost podzemnih spremnika (dapače) nego u ovom slučaju lokaciju spremnika (sami Trg).
  • The Undertaker
    10k
    Zagreb je (okvirno) do prije zadnjeg Bandićevog mandata bio prilično čist grad. Prvo što bi mi gosti primjetili je da je čist u odnosu na njihove gradove. Onda je to krenulo naglo na lošije a kulminiralo je kad je Možemo preuzeo vlast. Trenutno je i dalje je lošije nego prije ali se vide pomaci nabolje.
  • CISCO
    605
    Po meni je grad bas dobro cist i sve funkcionira lijepo.
    Ja nigdje nisam vidio neke hrpe smeca, ili da sam iskusio da se negdje ne odvozi otpad.
    Vozim se svaki dan po gradu i nisam iskusio nista vrijedno spomena.
    Ček...zar zaista?

Jbte, grad se ne čisti, otpalog i suhog lišća toliko da je već napravilo novi sloj asfalta i začepilo šahtove, smetlara se vidi ko jetija, zarasle trave posvuda pod krinkom oprašivanja, krošnje drveća zarasle nad prometnicama da se na nekim mjestima uopće ne vide što znakovi što semafori, ali ne...to po tebi ne bi trebalo biti vrijedno spomena?

Metiljavac spalio 5 proračuna da bi epohalni doseg bio 4 spremnika na Trgu bana Jelačića.

Čestitam.
  • Droljo
    30.3k
    Brzo se posvađate na ovoj temi. :snicker:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url