• Crni86
    22.9k
    mislim da kač i topic nisu zamjene koje ti mogu donijet prevagu neku, jokeri s klupe sto bi se rekloNoSkillan

Upravo jucer su te demantirali obojica. Na njihovim krilima smo bili na rubu preokreta.

Kac i topa zakuhali zajcev gol. Topicev udarac koji je proso jako blizu u 90+. Sami su mogli izrezirat preokret tako da je malo bedasto tvrdit da nisu igraci koju mogu donijet nesto kao zamjene.
  • rioda
    17.5k
    Topicev udarac koji je proso jako blizu u 90+Crni86

Čak mislim da bi to ušlo da nije obrambeni skrenuo malo
  • Crni86
    22.9k
    ja sam je vidio vec u golu. Bas steta jer bi to bila euro golcina.
  • Schpatz
    1.3k
    Za moj ukus, puno je previše negative nakon prve utakmice sezone, i to još u kvalifikacijama za LP u Švicarskoj. Kakav god trenutno Thun bio, smatram da je to momčad koja je gotovo pa sigurno jača od svih ili skoro svih momčadi iz HNL-a. I tu momčad mi izdominiramo drugo poluvrijeme. U prvom smo malo kašljucali, ali smo i tada stvorili poprilično prilika. Da je ova utakmica došla, recimo, na jesen, kada bi igrači ušli u pravu formu, ovo bi jučer bila rutinska pobjeda.

Ne možemo biti u top formi od prve do zadnje utakmice sezone, a pogotovo ne u prvoj. Osobno sam jako zadovoljan jučerašnjom predstavom. Može i mora bolje, to je jasno kao dan, ali za prvu utakmicu sam jako zadovoljan. Posebno kad uzmemo u obzir da je Thun vjerojatno jedan od najjačih protivnika koje je Dinamo dobio u 2. pretkolu Lige prvaka u novijoj povijesti.

Jedina zamjerka nije mi vezana uz jučerašnju utakmicu, nego uz pripreme i izbor protivnika. Meni je skroz okej da se uzmu slabiji protivnici, ali kad znaš da igraš Europu i da ćeš se namjeriti na momčadi koje su kvalitetom u tvom rangu ili jače, mislim da ne bi bilo loše odigrati barem jednu pripremnu utakmicu protiv ozbiljnijeg protivnika. Ne kažem da je Thun razina Dinama, ali je sigurno ozbiljnija i kvalitetnija momčad od slovenskih rubnih prvoligaša ili Kopra, pa mislim da bi nam jedna takva provjera prije početka sezone dobro došla. Imam osjećaj da obrana na pripremama nije imala pravo ozbiljno iskušenje i to se baš vidjelo u prvom poluvremenu.
  • vjeko1701
    26.8k
    Pa igrali smo protiv ukrajinskog doprvaka.
  • NoSkillan
    353
    ma tucemo ih kuci 1/1
  • Marley
    5.6k
    U samo nekoliko dana (ili cak sati?) iz totalnog veselja i euforije, do panike i drame na Zoni, heheheeee... neprocjenjivo.

Tesko je izdvojiti favorite od toliko procitanog, ali posebno mi se urezala ona opsesija Orsicem! Svaka cast kolegi na tako sigurnom zakljucku da nista od njega, na temelju odigranih prvih 90 min :up:
    Aha da, ne smijem zaboraviti ni onu da je Filipovic drugoligaski igrac zapravo, top :ok:

I ne, nisam uopce zadovoljna utakmicom, ne vjerujem da itko je.
    Ali vi dragi kolege, niste iznevjerili, nova sezona je i sluzbeno otvorena na Zoni :party:

Ah falilo mi je i ovo cak. Vidjet cemo dokle...
  • Schpatz
    1.3k
    Okej, možda sam se krivo izrazio, ali kako se na ovom forumu zna vagati svaka riječ, izgleda da se neće pogledati šira slika.

Nije problem što se igralo protiv ukrajinskog doprvaka, koji je na papiru ozbiljan protivnik, iako taj status danas nema težinu kakvu je imao prije rata. Dovoljno je pogledati rezultate ukrajinskih klubova u Europi posljednjih nekoliko sezona. Osim Šahtara, a donekle i Dinama Kijeva, ostali uglavnom ispadaju već u kvalifikacijama ili ne naprave ništa vrijedno spomena u grupnim fazama.

Poanta je nešto drugo. Ukrajinski nogomet nikad nije bio poznat po visokom presingu, ludom tempu i fizički izrazito zahtjevnoj igri. Ako znaš da te u Europi čekaju momčadi koje igraju s visokim intenzitetom, agresivnim presingom i puno trke, onda bih radije odabrao protivnika iz austrijske, nizozemske ili belgijske lige, ili nešto u tom stilu. Te lige poznate su po brzom tempu i fizički zahtjevnom nogometu, a austrijska liga je već godinama praktički sinonim za agresivan presing i visok intenzitet. Takva utakmica bi nam, po mom mišljenju, bila puno korisnija priprema za Europu nego protivnik koji je možda kvalitetan na papiru, ali stilom igre ne simulira ono što će nas stvarno čekati.
  • vjeko1701
    26.8k
    Ok, al onda te smeta profil odabranih protivnika a ne snaga. U pretkolima nas zna čekat svašta. Eto, zapao nas Thun u 2. pretkolu a isto tako je mogla i Kauno, Eignatia ili Larne.

Protivnici na pripremama su se dogovarali prije ždrijeba i meni izgleda kao da se išlo po nekoj filozofiji - slab, malo manje slab, solidan da bi se isprobale kombinacije na sve tri razine težine protivnika kojeg smo mogli izvući.

Dal je moglo bolje? Vjerojatno je. Osobno nisam bio impresioniran imenima al mogu vidjeti neki plan iza toga.
  • Crni86
    22.9k
    Pogledo sad sazetak u miru. Ofenzivno odlicni, jako velik broj prilika za europu. Ugl se u ofenzivi istice jedan igrac koji je bio skoro ukljucen u vecinu nasih dobrih prilika a to je Vidovic. Vidi se i da mu za igru desno puno vise pase lisica s kojim moze nesto odigrat nego Bakrar. Kad stekne vise defenzivnih navika mislim da se za godinu dana necemo morat bojat prodaje stojkovica.

Isto tako fenomenalno citanje igre od strane Kacavende kod naseg gola. Kako je fino saceko igraca i samo pokupio loptu.

Defanzivno smo imali 4 kriminalno lose reakcije. Prva kod gola gdje McKenna ne drzi liniju, Fila pliva. Druga je kad je isla dijagonala na njihovo desno krilo u 16 metara, Goda gubi skoka a McKenii bjezi igrac koji udara loptu glavom sam na jedno 7,8 metara. Na nasu srecu pored gola ide taj udarac. Treca situacija je pocetak drugog poluvremena kad McKenna neodulcno izlazi za svojim igracem koji ga onda okrece i otvara se rupa u nasoj obrani gdje lopta prolazi, ali Goda prati sve i fino prati liniju i na kraju je zalede. Cetvrta situacija je onaj ubacaj sa strane gdje Misicu se iza leda zavlaci jedan od svicaraca ali ostaje malo kratak. Neoprezno od Misketa ali mi je i ne jasna tu neka komunikacija pa da se i Misicu da do znanja od strane File i McKenna da ima leda….
    Nisam strucnjak, ali po meni je McKenna svojom ispodprosjecnom izvedbom unio nesigurnost u ekipu. Od 4 situacija on je u 3 imao glavnu ulogu. Da li je do sp-a, da li mu fali odmora, da li je jednostavno slab dan zna samo trener. Da McKenna digne performans za 20-30% ili da Gale uleti i tu smo dobri onda. Ali to je onda greska trenera i odabir stoperskog para je bio pogresan. Desi se i najboljima.

Puno previse puta isto nas vezni red kasni i ostavlja obranu 4vs4. Ali dobro u europi je to stara rana i do dolaska mobilnije osmice, koju prema svim najavama trazimo, se treba strpit.

Bit ce to sve okej na kraju. Meni je samo bilo drago vidjet kovu da je bio u tekmi, skakao je, bodrio je, bio je uz ekipu. To mi je isto napredak u odnosu na proslu sezonu.
  • Ivdzo11
    10.6k
    Svi naši vezni igrači imaju jako lošu povratnu trku pogotovo u branjenju ulaska protivničkih igrača na povratnu loptu pogotovo Mišić

Kad vidim da mu igrač utrčava i prolazi pokraj njega a on lagano trčkara tlak ide na maks
  • badjibadara
    10.2k
    Boysi grmjeli, 'modri' se u završnici spasili blamaže

Naslov na jednom portalu. Nije mi jasno zašto bi bila blamaža izgubiti 1:0 u gostima kod prvaka švicarske u kvalifikacijama za LP?
  • Droljo
    30k
    Bod u gostima, pjesma u autobusu.
  • Paggini
    92.1k
    Nije mi jasno zašto bi bila blamaža izgubiti 1:0 u gostima kod prvaka švicarske u kvalifikacijama za LP?badjibadara

Zato što to dobar dio Dinamovih navijača misli
  • Crni86
    22.9k
    a misicu je uvijek to bila slabija strana igre. Uvijek se nade situaxija dve gdje kao da se iskljuci.

Zajc konstantno kasni u europi, a Vida po meni jos nema navike. Kad dode nova osmica i kad se vrati stojke bit ce ja mislim to okej za europu

pa misli kad se o Thunu u najavama pricalo ko da igramosa Skhupijem, a ne prvakom svicarske. Totalno se pogresna slika stvorila u javnosti o Thunu. I na zoni se djelomicno podicjenio Thun.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.