• Sibirski plavac
    9.3k
    O zabrani dolaska navijača, čelnih ljudi savezaemilperska

Navijače im nisu zabranili. Krcate su im bile sve 3 tekme gdje je bilo more zastava sa lavom i suncem ( jedina i prava zastava Irana, koju je btw FIFA htjela zabraniti na stadionima jer je "politična". Ne znam kako povijesna zastava države, korištena stoljećima može biti "politička".)

Ovih desetak ili koliko članova stožera kojima vize nisu odobrene su navodno bili članovi IRGC-a poslani da paze na igrače da ne bi slučajno netko od njih pobjegao iz kampa ili istaknuo neku anti režimsku poruku. Ovo nije moje mišljenje, nego su to pisali mnogi Iranski aktivisti na twitteru i ostalim mrežama.

A i fučkanje na himnu dosta govori.
  • dzg7
    488
    To je bas komentator pričao na prvoj utakmici Irana da je to sve njihova dijaspora da ih tamo ima jako puno ne sjećam se sad od koje godine
  • Pacho
    18.5k

Pod bolja klima pretpostavljam da mislis niza? Jer prije Tijuane su za kamp odabrali Tucson u Arizoni gdje je prosjecna temperatura u Lipnju 11 stupnjeva visa nego u Tijuani. Tako da ne, ne bi odabrali Pennsylvaniu.
  • Sibirski plavac
    9.3k

Los Angelesu je nadimak Tehrangeles. Mislim da to dosta govori. Najveći broj Iranaca van Irana je u Los Angelesu. Većina ih je došla tamo od 1979. pa nadalje. Komentator (ako se dobro sjećam bio je Cmrečnjak) je i to spomenuo, ali nije htio reći zašto ih je toliko van Irana i to baš nakon 1979. :chin:
  • Medvedgrad
    896
    Pod bolja klima pretpostavljam da mislis niza? Jer prije Tijuane su za kamp odabrali Tucson u Arizoni gdje je prosjecna temperatura u Lipnju 11 stupnjeva visa nego u Tijuani. Tako da ne, ne bi odabrali Pennsylvaniu.Pacho

Prosječna temperatura za lipanj (razdoblje 1991-2020):

Tijuana, Meksiko 19.8°C
    Zagreb Maksimir 20.6°C
    Pittsburgh, Pennsylvania 20.8°C
    Tehran Mehrabad, Iran 28.8°C
    Tucson, Arizona 30.1°C

Edit, dodatak:

Prosječna relativna vlažnost zraka za lipanj: (1991-2020):

Tucson 21%
    Teheran 25%
    Pittsburgh 66%
    Zagreb 67%
    Tijuana 79%

Humidex osjet topline (uzima u obzir temperaturu i vlažnost zraka) za lipanj (1991-2020):

Tijuana 24
    Zagreb 24
    Pittsburgh 24
    Teheran 29
    Tucson 29
  • Hnlovac
    6.5k
    Sve koji putuju ili nisu iz SAD su zabranili. Na tribinama je bila isključivo sad dijaspora
  • Thor
    2.8k
    Ne kuzim kak je onaj gol Irana za pobjedu zaledje?? :brow: kuzi netko? Pa iza tog Egipcana je bio jos jedan blize golu. Ne kuzim vise nis
  • blue heart 72
    3.6k
    moraju biti najmanje dvojica. Golman je bio ispred "crte zaleđa"
  • rioda
    17.1k

Pa jako jednostavno, u trenutku upućivanja lopte je bio u zaleđu

Screenshot-20260627-200308-You-Tube.jpg
  • Thor
    2.8k
    Ok kuzim sad. Nisam videl odmah da je golman bil na petercu :roll: :up:
  • emilperska
    17k

Pa ajmo onda pretpostavit koliko bi Dalčić i HNS plakali da nema naših navijača iz RH nego da samo dijaspora iz SADa moze na tribinu i da su na smjestili u Tijuanu i da za svaku utakmicu imamo rigorozan prelazak granice i nakon utakmice brze bolje moramo napustiti drzavu u kojoj igramo i prelazimo tu istu granicu opet.
    Po meni to nisu regularni uvjeti s obzirom na druge ekipe.. sad na stranu radi li se za ove koji nisu mogli uć o agentima islamske države kao sto kažete ili novinarima njihove verzije sporCkih i Zorislavu Srebricu.

Ja prvi prema tom dijelu svijeta imam određenu opravdanu ili neopravdanu netrpeljivost, ali ovo nema veze s tim nego s regularnosti natjecanja kad je Iran u pitanju..

Ovo je prvi put da Fifa nije imala baš nikakav utjecaj na organizatora.
  • tp1997
    2.8k
    Ne znam kako povijesna zastava države, korištena stoljećima može biti "politička"Sibirski plavac

Lupio i ostao živ.

Svaki simbol koji je dio političkog diskursa, predstavlja određeno uvjerenje, državno uređenje, koji ima značenje van onoga što se doslovno na njemu nalazi je po definiciji politički. Što je kod Irana svakako slučaj.

Ovdje uopće ne govorim o zabrani FIFA-e i je li opravdana, ali tvrditi da zastava ne može biti politička jer je povijesna...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.