• Zagreb1992
    3.6k

Ja se nadam da nisi povezan poslovno sa financijama ...Tvoja računica ...radi besplatnog natpisa Zagreb bi ostavio klub bez 1.2 m eura godišnje ? Jebena ti je ta ljubav prema Dinamu kad bi svoj klub zakinuo za finu lovu u današnje vrijeme
  • NORTE
    25.1k
    što se mene tiče ja bi stavio Zagreb bez ikakve love. 1, 2 mil eura koliko dobijemo od kladionice za natpis na dresu riješiti 1 transferom i na dresu imati samo ime Zagreba umjesto sponzora.fakin

Novac od glavnog sponzora je važan faktor u financijama kluba i tu danas teško da ima alternative.

Nama navijačima bilo bi dovoljno da barem imamo opciju kupiti dinamov dres i opremu bez ikakvih sponzora.

Zbog novog zakona koji ograničava oglašavanje kladionica one sada još više ulažu u sponzorstva jer im je zakon omogućio da sponzoriraju sport, zbog kojeg one same i postoje i posluju.
  • fakin
    4.8k
    daj stari o cemu ti pricas. Govori se hoce se Dominguez prodati za 16 ili 18 mil eura, hocemo Stojkovica za 14 ili 15 mil eura. 1 mil eura radi nekog viseg cilja Dinamu nije tesko pronaći u drugim izvorima prihoda.
    1 mil eur je jedna pobjeda protiv Thuna za mjesec dana.
    Nadam se da ce se barem krenuti razmisljati u tom smjeru jer koliko vidim i čujem velika vecina navijača i članova je jako protiv imena kladionice na dresu. A Dinamo je klub svojih članova i navijaca i to se redovito istakne na clanskom danu, tako da vjerujem da ce se poslusati i nas glas. Mozda neki jos uvijek nisu navikli da uprava slusa navijace, ali naviknut ce se s vremenom :)
  • Paggini
    87.5k

Aj ti daj Dinamu para kao Favbet pa se onda pravi pametan šta se treba stavljati na dres, a šta ne.
  • markoli
    2.1k
    Mi govorimo o utjecaju na proračun od maksimalno 1% (razlika favbeta i drugog sponzora). To je kontribucija kladionice kao glavnog sponzora u usporedbi s nekim drugim sponzorom. Imate link na financijske izvještaje, stranica 10.

9tK8lu7.jpeg
  • User123
    95
    Slazem se maknuti Favbet, tih 1 mln eur za Ugovor s Vragom Dinamu ne treba..
  • Crusades
    24.4k
    Ak će netko zbog reklame na dresu/tvu/internetu počet kockat i nemat granice u tome, onda on ima puno veći problem nego kaj misli.

Sve kreće od kuće i ak u startu tu nema potrebne razine kasnije ti neće pomoć da reklame uopće ne postoje.

Mali off, ali vezano na kladionicu. Ak netko hoće replayat nek me označi u šanku.
  • Dzoni
    6.2k

Tih 1mil komercijalnih prihoda manjka se može manifestirati kroz skuplje ulaznice, pa vi vidite je li tih 1mil malo ili puno.
    Plaća račune, i to je jedino bitno. Kad se ponudi netko sa toliko love tko će zamijeniti kladionicu, samo nek da
  • Zagreb1992
    3.6k

Ti opet o prihodima , a ne gledaš koje troškove ima klub...Logika ti nije jača strana...U današnjem sportu imati kao klub iz Hrvatske samo 1 sponzora koji daje 1.2 m eura godišnje je kao suho zlato ..Može tu netko od upućenih iz kluba bolje to objasniti
  • Medvedgrad
    888
    Dokle god se ne može kupit dres koji nije nagrđen imenom kladionice na njemu ja ga sigurno ne mislim kupovat jer mi je neugodno bit hodajuća reklama za kladionicu.
  • Crni86
    22.2k
    aha, a onda bi srao kako nismo konkurentni i zasto se punimo budget od sponzora… Ne znam u kojem crticu ti zivis. Zelimo konkurentan i mocan europski dinamo, samoodrzivi dinamo pa bi dali prednju stranu dresa za dz Zagrebu… Ovo je u razini kad djevojcice kao male kazu da bi zeljele bit princeze kad odrastu

Imamo u imenu Zagreb, imamo motive grada Zagreba po dresu mislim da je to sasvim dovoljno. Vjerujem da je klub uvijek otvoren za partnerstva s gradom, al ovo je vratolomija koja direktno steti klubu. Mozda da preldozis iduce da stavimo za dz i konzum, roto ili nesto trece… koja je razlika
  • badjibadara
    9.8k
    Stvar je jednostavna. Dok netko ne pljune više love od favbeta, ostaje favbet. Proračun se mora zatvoriti svake godine na ovaj ili onaj način. Draža mi je lova od sponzora nego prodaja bitnog igrača.
  • fakin
    4.8k
    jel ti shvacas da Dinamo nije firma niti financijska institucija? Dinamo je narodni pokret i ne može se na njega gledati kao na neku firmu.
    Je li tih 1 mil eura presudno za nase sportske i društvene ciljeve? Apsolutno nije. Hoce li Dinamo izgubiti titulu ili ostvariti debakl u Europi zbog 1 mil eura manje? Naravno da nece. A i taj milijun se moze bez problema nadoknaditi, jednom pobjedom u Europi. Da ne govorim prodajom suvenira, vecom prodajom ulaznica ili samo jednog igraca se proda za 1 mil vise i eto nije ni centa Dinamo u gubitku sto je odjebo da mu se kladionice vijore na dresu.

Nisam rijec rekao na poskupljenje godisnje i treba dignuti, rekao sam da je premalo za 7 eur gledati Dinamo na novom stadionu.

Dramite kao da smo Dinamo odranski obrez. Taj milijun se moze nadoknaditi bez da se trepne, a puno bi značilo navijacima da na svetom dresu ne gledaju ime kladionice, nego vlastitoga grada.
  • Crni86
    22.2k
    Mi govorimo o utjecaju na proračun od maksimalno 1% (razlika favbeta i drugog sponzora).markoli

Mozes li pojasniti ovu kalkulaciju? Nije li favbet kao sponzor dosao tokom godine pa je tesko usporedivati na godisnjij razini?
  • markoli
    2.1k
    Da, ali sredinom 2024., ovo je za cijelu 2025. Prema tome godišnji prihod je cca. 800k EUR, ako uzmemo da bi dobili pola iznosa od nekladionice, to je utjecaj od 400k EUR na prihode od 44m EUR.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.