• javolimtebejako
    5.3k
    bila je anketa oko Favbeta odnosno kladionica kao sponzora Dinama prije zadnje tekme s Rijekom cini mi se. ocito se u klubu razmislja o tome
  • Zagreb1992
    3.6k

Onda bi se ostali klubovi javili da im grad Zagreb bude sponzor pa bi na kraju izbio kaos ...Uostalom klubovi pa i Dinamo imaju javni natječaj na kojem se klub prijavi i sukladno uspjesima dobije određenu lovu
  • austrijanac
    11.6k

Ja gledam to cist s biznis strane.

Pola milje eura po meni godisnje pokriva 20 radnika godisnje.

Ne vidim nikog u Hrvatskoj tko je zeljan dat vise od 750k godisnje osim kladionice.

Koncaru sigurno ne treba promocija.

Kuzim ja tebe, ali biznis je biznis.

Pogotovo sto ce iduci sponzorski ugovor bit puno izdašniji kad prode Favbet.
  • NitkoBitan
    37.3k
    idealno bi bilo kad bi grad Zagreb mogao dati koji milijun eura u sponzorstvofakin

Dosta dobra podloga za postati rezimskim/politicki ovisnim klubom. A da ne govorim o pravnim komplikacijama takvog poteza, cisto sumnjam da UEFA blagonaklono gleda na to.
  • NORTE
    25.1k
    idealno bi bilo kad bi grad Zagreb mogao dati koji milijun eura u sponzorstvo pa da na prsima igrača i navijača umjesto imena kladionice bude ovakav natpis:fakin

Turistička zajednica je već bila sponzor kluba 2015. i bio je to sigurno najljepši sponzorski logo na dresu u povijesti kluba.
    CIJXgqb.jpg
  • fakin
    4.8k
    što se mene tiče ja bi stavio Zagreb bez ikakve love. 1, 2 mil eura koliko dobijemo od kladionice za natpis na dresu riješiti 1 transferom i na dresu imati samo ime Zagreba umjesto sponzora.
  • fakin
    4.8k
    e to je to što pišem, sjećam se da je to bilo jedno vrijeme. ovo je predivno gledati umjesto imena bilo koje firme, a nije da se radi o 10 milijuna eura. doslovno smo villara prodali za tu lovu koju dobijemo za natpis na dresu.
  • Crni86
    22.2k
    što se mene tiče ja bi stavio Zagreb bez ikakve lovefakin

Iz kojeg razloga?

Znaci glavno mjesto na dresu bi nekome dao za dz?
  • rokikaciga
    14.8k
    Svi oko mene (a mozda sam i ovdje vec imao rant) znaju da mrzim kocku iz dna duse, za mene nema veceg poroka. Koliko obitelji sam vidio da je unisteno zbog kocke/kladare...neusporedivo vise nego zbog cuge ili droge. Radiie bih da mi je sin pijanac ili drogeras nego zakorjeli kockar.

Ne svida mi se ni malo sto je favbet glavni sponzor, ali shvacam zasto je Dinamo pristao na to. Kockarnice i kladionice mogu najvise love upumpavat u sponzorstva jer oni imaju najveci i najbolji return on investment. I dok se ne pojavi neka firma koja bi upumpala barem relativno pribliznu cifru u Dinamo onda moramo trpit najvece zlo modernog drustva na svetom dresu.
  • Dzoni
    6.2k

A možemo ovako na random odabrati svake godine da jedan od igrača ili staffa igra bez plaće, ovako iz ljubavi prema klubu. Transferi će to sve riješiti
  • fakin
    4.8k
    pa eto zbog toga da ne bude te političke konotacije, kako neki sugeriraju. ne treba nam lova ni od grada, ni turističke zajednice, samo da imamo ime Zagreb na dresu. koliko je to ljepše vidjeti od favbet, psk ili lana grupa.
  • rokikaciga
    14.8k
    favbet, psk ili lana grupa.fakin

Jedno od toga nije isto kao druge opcije.
  • Zagreb1992
    3.6k

Plaće zaposlenika i ostali troškovi će se riješiti kako ? Jel ti razmišljaš malo da klub ima i troškove koje moraju ispoštovati ? 1-2 m eura su vrhunski novci u današnje vrijeme...uostalom danas se kladionice promoviraju i preko televizije i interneta pa tako da ne vidim problem sad oko toga kaj je na dresu
  • markoli
    2.1k
    Razumijem i ja s biznis strane, ali postoji i neki drugi aspekti poput društvene odgovornosti jer Dinamo ipak nije d.o.o. gdje je glavno mjerilo uspjeha neto dobit na kraju godine. Dinamo je ipak više od toga ili samog rezultata, broja osvojenih trofeja i sl. Znamo to kroz povijest i kroz teška vremena, zato bi volio da održimo taj integritet.

Inače prihod od Castorea je bio 1,75m EUR, a glavni sponzor na dresh oko 800k EUR (favbet). Svi ostali sponzori su 1.9m EUR. Prema revizorskom izvještaju. Vjerojatno kroz te ostale sponzore ima i favbeta kroz druge kanale, tako da pretpostavka od 1m EUR ima smisla. Izvor: https://cdn.gnkdinamo.hr/club_1/documents/Dokumenti_kluba/9677de07-5067-4cce-af45-d00ed15d24c0.pdf
  • fakin
    4.8k
    o 1 mil eura ne ovise place zaposlenika i igraca u Dinamu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.