• Jurki
    26k
    Svima je jasno o cemu se tu radi.
    Nikakvo sponzorstvo, pomoc nije u pitanju.
    Dolazi novi motor u mašinu za pranje love ups veša. Ali je problem u tome kaj je kućište trulo, loši lageri i derat ce mašinu dok se ne raspadne.
    Svi ce dobrano napuniti dzepove, kupiti sektu da nista ne pita.
    Kad se svi dobro obogate, ostat ce dugovi, skupi igraci i magareća osmrtnica u spomen na krepale tifusare.
  • vjeko1701
    25.5k
    Ma nije mi ni jasna točna shema jer ovo o čem oni pričaju je među najreguliranijim stvarima od strane UEFE. Možeš imati sponzora ali se donekle regulira da li je to sponzorstvo tržišno realno. Tu se kolko tolko može nategnuti iznos.

Ali bonusi na uspjehe ili bonusi na potpisivanje igrača visokog profila/potpisivanje marketinškog ugovora s igračem koji je efektivno preuzimanje djela plaće (pošto sponzor ne smije direktno platiti transfer ili plaću) su jako strogo regulirani.

Ti iznosi niti u pojedinačnom niti u ukupnom iznosu ne mogu biti višestruko veći od sponzorstva i tu se samo tak može pasti pod teške sankcije.

Znači ne mogu oni dati 2M kao bazni sponzorski ugovor ali onda još ulupati 4M na bonuse i 4M kroz ugovore s igračima. Najviše kaj bi nekako mogli nategnuti bez da se postavlja previše pitanja je 2M bazno sponzorstvo i još nekih 2M kroz druge kanale. To je to. Sve ostalo, gledajući da su pod UEFA monitoringom su prazna obećanja.
  • Jurki
    26k
    vec tokom citanja clanka mi je prvo proletilo kroz glavu.. pa ovaj je javno izjavio da ce prati novce.
  • njurci10
    587
    A budimo realni koliko igraju u Europi UEFA im nije bitna :lol:
  • Jurki
    26k
    nije to bas samo tak. Od zabrane kupovine igraca, placanja kazni itd.
    Nema s uefom zajebancije.
  • Ludovic IX
    11.8k
    koliko meszaros ulupava kroz sponzorstva? 10-15 milja dok se gradio stadion. Kako je to prolazilo?
  • Dendle71
    419
    ja mislim da je razlika u tome jesi vlasnik ili sponzor. Ali nemam pojma. Vecinom u manjim ligama, recimo CH, vlasnik pokrije operativnu finan. rupu. Znaci pokrije minus.
  • vjeko1701
    25.5k
    To u Osijeku je isto mutno, al kolko sam vidio kod njih, nije to ništa bio jedan veliki sponzor nego su svi ti mađarski vlasnici između sebe raspodjeljivali sponzorstva po klubovima prema principu ja tebi - ti meni gdje nijedno sponzorstvo nije bilo preveliko da pali alarme niti su te firme bile u odnosima da padnu pod klasifikaciju istog vlasništva.

Uz to, najveći iznos je davala osoba koja je bila vlasnik. Dok god vlasnik ubacuje lovu unutar granica FFP-a, tu nemaš kaj.

Jako su lijepu praonicu oni sebi napravili kroz 5 država i desetak klubova. Al ipak su to bili puno ozbiljniji igrači i cijeli sustav Orbanovih podobnika a ne nepismeni Pirić.
  • superhik
    12.7k
    Pirić: "Uložiti ćemo koliko god bude trebalo do dva milijuna godišnje da se stvori moćan Hajduk"
  • Ljubo
    828
    složili su Mađari bili takav sustav za pranje love da je pored njih hdz izgledao kao mala maca.
  • SAS1987
    20.2k
    piric-nosov-hajduk-facebook.jpg

Ja sam naucio koristiti č i ć, Pirić nije :lol:
  • vjeko1701
    25.5k
    Pa upravo to. Neusporedivo s ovom grupicom koja želi ući u Hajduk. Mada ovo kaj sad izlazi sigurno nije kraj priče. Oni su sad stavili nogu kroz vrata sa ovim sponzorstvom, NH ih nije mogao odbiit jer bi imao pobunu. Dugovi na sve strane a oni odbijaju najvećeg sponzora u povijesti koji "samo želi pomoći stvoriti jak Hajduk".

Očekujem kroz ovu sezonu igre prozivanja kroz medije di Pirić sve uvjerava da bi oni više...ALI. Pa pritisak na promjenu modela i pritisak na ulazak u strukture.

Oko Pirića će se okupiti politika i protivnici modela, mislim da će cilj biti minimizacija utjecaja NH, promjena modela i građenje imidža za sljedeće izbore.
  • Thor
    2.8k
    mozda je Pirič :rofl: :rofl:
  • Thor
    2.8k
    Ljevaja ostaje 10 godina. Ima se za titpla :lol: njegov ugovor
  • badjibadara
    9.8k
    Oko Pirića će se okupiti politika i protivnici modelavjeko1701

Taj potez je već odigran:

o_38890713_1280.png

Dok se čeka čvrst odgovor s Poljuda, početak pregovora o ulaganju u klub, Ivica Pirić uživa po Dalmaciji. Na svojim je društvenim mrežama objavio fotografiju s Igorom Štimcem. I to u vinariji koja je u vlasništvu Damira Štimca, Igorova brata koji ovaj biznis vodi već dva desetljeća.

Ćao
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.