• brzizg
    40
    Aba radi sponzora valjda. Lakse nabost sponzora na sirem trzistu i puno jacem trzistu gdje ipak igras protiv 3 euroligasa i 3 eurocup rkipe i nez koliko liga prvaka ekipa. Realno samo liga prvaka koja garantira koliko 6 utakmjca plus premierka koju ne gleda nitko i nisu neki mamac za sponzore. A aba i eurocup ocito neamo dovoljno velik budzet pa bi se blamirali pa su procjenili da je najbolji balans aba i liga prvaka. Sta god mislili o abi al to je puno jacih utakmica i dobro je za nase igrace domace da igraju s jacim protivnicima nego da se navlace po premierki i stagniraju sto je lose i za buducnost repke. Vise jacih utakmica veca mogucnost za napredak nasih igraca. Vrijeme je da krenemo opet stvarati bar solidne eurocup nivo igrace pa s vremenom i euroligaske jer ovo sad je zivi ocaj. Pa cibona nema kog ni dovest od domacih igraca koliko je sve otislo k vragu i koliko nam je ocajna liga a trebaju ti igraci sa domacim papirima
  • SanctaSanctorum
    366
    Jel dobivamo i dalje onu lovu od Hks-a za igranje Lige prvaka?
  • emilperska
    16.8k

Da, vjerojatno je to i presudilo.
  • Zagreb1992
    3.5k
    Financijski gledano aba je 3 liga u europi po jačini i očekivano je da će biti primamljiva sponzorima pogotovo još više kad se neka pozitiva oko kluba stvori ...sad je na ljudima za sportski dio posao da slože ok ekipu ...a s domaćim igračima plus neki stranci bit će to ok
  • Zagreb1992
    3.5k

Nije ..nećemo dobiti novce od HKS-a
  • Bruh
    1.3k
    Super nam je savez... Sa ovakvima u vodstvu ne treba ti stranac da ruši ligu.
  • Ljubo
    828
    https://www.jutarnji.hr/sportske/kosarka/aba-liga/partizan-zaprijetio-ultimatumom-ako-se-cibona-vrati-u-aba-ligu-uz-cibonu-nije-stao-ni-zadar-15604420

Nikad im necu zaboraviti ovo sto su nam napravili prije godinu dana, zato ne mogu nikako poduprijeti ovu Aba ligu sa tim istim govnima.
  • SanctaSanctorum
    366
    Znaš li možda gdje bi se mi tu mogli smjestiti sa ovim novim budžetom u Aba ligi? Čisto ovako procijena kakva je realnost ove nove Cibone tamo. Ne pratim to natjecanje baš pa sam malo ispao iz tog štosa, vidio sam da je bilo puno promijena tamo.
  • Zagreb1992
    3.5k

Tek kad kompletiraš roster možemo pričati o tome...ja mislim da za playoff aba se možemo potući
  • Mazalo
    508
    Aba ligu igramo jer bi inace izgubili udio u vlasnistvu.
  • Bosskovitz
    21k
    Igranje jugolige bi mi imalo smisla kad bi Cibona imala zaista realan potencijal u narednih 2-3 godine to osvojiti i obrisati pod s režimskim blizancima iz Beograda. S obzirom da oni na plaće igrača troše 15-16 milijuna eura godišnje, to bi od Cibone zahtijevalo budžet za plaće minimalno onakav kakav imaju tovari u nogometu. Za neku ulogu potencijalnog favorita, govorimo o budžetu za plaće koji se približava brojci od 20 milijuna eura - to je skoro koliko mi trošimo u nogometu.

Meni to djeluje potpuno nerealno, kaj znači da se za mrvice odlučuje biti kulisa sportsko-političkom projektu Aleksandra Vučića i davati legitimitet cijelom tom kriminalnom cirkusu.
  • vlatkomarkovic
    3.6k
    Iskreno nisam Fan igranja ABA lige, ali ako je to uvjet da se igra Eurokup, prožvakati ću to…. Novi vlasnici isto nisu fanovi, ali su ucijenjeni na to. Ciboni će iduće godine biti teško, ali tih 2 milijuna je teški minimum, vjerujem da će biti vise, a već za dvije kreće se s budžetom od 7 milijuna eura minimalno i to za prvu momčad. Sve projekcije vlasnika su konzervativne i neracionalni nikakve dodatne prihode od domaćih sponzora, ulaznica itd. NBA Europe će promiješati karte, ekipa iz Kanade ima veze i zna da se u tom preslagivanju Cibona nađe…. Ovaj članak je izrazito zlonamjeran i loše napravljen. FIBAina natjecanja koliko god meni imala neku draž imaju sjeban sustav od kojeg Cibona nemre profitirati. Pogledajte skupinu koju je dobila ove godine i usporedite s Cedevita junior skupinom, to su nebo i zemlja. A kaktiga isto natjecanje. FIBAi treba rekonstrukcija njezinih natjecanja… S Marketinške strane ti si u kurcu bez garantiranih XY kvalitetnih utakmica, nema smisla imati ikakav budžet…. Neka te posere losa skupina imaš 3 tekme pune tribine i Zadar i Split. Ostalo ko će to gledati, tebi je 4. Momčad ove godine de facto Dubrovnik koji ima jednog Amera, Dubelja i Luksu Andrića od 100 godina… Ovo sve šta sam ulovio premier lige ove godine je rang visokog amaterizma…. Čak nema ni talenata pa da uživaš u mladim igračima jer svi kvalitetni osim Krajinovica su otišli na NIL u NCAA…. Dubrava je npr bila Gnjidic one man show većinu sezone…. A s obzirom na njegovu labilnost tak je igra i izgledala… Cilj je napraviti marketinški bum kao Medvešćak za to su potrebne kvalitetne utakmice i to je to. ABA je privremeno rijesenje….
  • Papastrumf
    23.2k
    Ti si jebena legenda. Prozvakat ces igranje ABA lige sa cetnicima, ali neces prozvakati dolazak Izraelca u dinamo.
  • vlatkomarkovic
    3.6k

Tko je rekao da neću prožvakati, nije mi simpatično i ne podržavam isto kao sto ne podržavam igranje ABAe, ali Ciboni je ovo kurs kao svijetlijoj budućnosti bez ABAe, dovođenje Izraelca u ovom političkom razdoblju kako bi dao širinu klupe uz sve druge opcije je ipak druga stvar koju ne podržavam. S druge strane neću zbog toga prestati navijati za Dinamo…..
  • Zagreb1992
    3.5k

Krajinović je išao na NCAA već pa se vratio ..i tu u doba kad nije ovakav boom bio ...nije se mogao nametnuti ...Mladi sad ode adi egzistencije na 2-3 godine i vrate se u europu ..Menadžeri guraju
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.