• Thor
    2.7k
    Mislim da bi najbolje ime bilo Zagrebacki Divan Stadion ili skraceno ZDS. To u Skupstini prolazi ziher :cool: :joke:
  • Droljo
    28.7k
    A da se zove jednostavno 'stadion' svi zadovoljni, vuk sit ovce na broju. Most na Drini ćuprija...
  • mali M
    10k
    Slobodno gradsko sportsko borilište "Jednakost"

Vrlo je važno da stoji u nazivu "slobodno" kako bi se znalo da ima slobodu izabrati svoj identitet kako god želi, a ne da je nametnuto stadionu.
    Gradsko kako se nebi bunili sa klubaškim obilježjima i čije je što vlasnički.
    Sportsko borilište jer kako nam je nedavno naš Boris Jokić pustio suzu na televiziji u spomen huligana od kojih svako malo netko izgubi život, pa neka je jasno da je "sportsko", a ne nasilno, fizički, bratoubilački!!!!
    I šećer na kraju, jednakost kako bi svi znali da su svi spolovi jednaki ma koliko ih postojalo, a ne da nam stari zli bijeli čovjek nameće narativ!

Ja mislim da ovaj prijedlog (sa obrazloženjima) vrlo lako prolazi na gradskoj skupštini i da će skoro pa jednoglasno i brzo biti prihvaćen!
  • Dudu
    3.1k
    Screenshot-20260613-154212-Gallery.jpg

20260613-153925.jpg

Poceli krov i na zapad stavljat :fire:
  • Twisted1
    1.1k
    ne vide se fotke Dudu

EDIT: Sad se vide
  • deda
    46.2k
    Reflektori su mi kao neka ticala od kukaca. Hm. Da se to nije moglo u čeoni dio krovišta ugradit.
  • mokoxax468
    1.6k
    Jeftinije, moraju biti na određenoj visini/kutu, u suprotnom bi morali raditi viši krov što bi poskupilo projekt
  • badjibadara
    9.8k
    U Osijeku su to bolje riješili.

3f11fad5a1a618d701f9.jpeg
  • Samo Dinamo
    172
    IMG-20260614-103155.jpg

Nadam se da se vidi slika.
    Ovdje se može dobro vidjeti duljina krova u odnosu na prvi red zapada. Čini mi se da bumo svi ostali suhi...
  • Plavi-9
    972
    i ovdje bi bilo tako riješeno da smo imali tu visinu krova.
  • fakin
    4.8k
    jedna slika sa skyscrapercity foruma otkriva nam da će razmak između istočne tribine s južnom i sjevernom doista biti minimalan, dok kod zapada ipak ima malo više razmaka sa sjeverom i jugom:

dji_20260606180900_0131_d-jpg.11367311
  • Hnlovac
    6.2k
    Zbog ulaska vozila hitne pretpostavljam
  • badjibadara
    9.8k
    i ovdje bi bilo tako riješeno da smo imali tu visinu krova.Plavi-9

⚡️ KROV
    • Maksimalna visina krova zapadne tribine je cca 21 m iznad gotovog poda prizemlja
    • Maksimalna visina krova iznad terena za igru je cca 22 m
    • Po unutarnjem rubu krova svih tribina bit će ugrađeni reflektori za rasvjetu terena za igru, čija je visina maksimalno 3 m iznad vrha krova
    Gradinamo

Osijek je 22,5m - to je valjda ta razlika

Vidim i da su na renderima stadiona Vukovara reflektori iznad:

2747906.jpeg

Baš treba pogledati izgrađene stadione sličnih dimenzija da vidimo kako je riješeno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet