• Danko
    3.2k
    Dinamo : dolazi Courtois

Fakin:

Screenshot-2026-06-07-12-45-37-902-com-android-chrome.jpg
  • Ivdzo11
    9.9k
    Kad ga je prije uvođenja pitao "kakav si na penalima?", ovaj je ko iz topa rekao "najbolji!".OsamŠest

Hrvatski vratar Adrian Šemper proživio je večer iz snova u svom prvom službenom nastupu za Pisu ove sezone. U dvoboju Coppa Italije protiv Cesene 27-godišnji Zagrepčanin obranio je čak četiri jedanaesterca i postao apsolutni junak prolaska svoje momčadi u osminu finala.
  • Omake
    17.8k
    Šemper je kod nas jako podcijenjen golman. Za ispod dva milijuna eura odštete, a potencijalno i milijun teško ćeš naći boljeg vratara. Pisi je problem bila sama obrana. Jako puno golova su bili tapini na prazan gol što golmanu baš sjebe statistiku. I opet je s spriječenim golovima prosječan golman na razini liga 5. Odigrao je oko 2300 minuta. Sviđa mi se što se stavlja prioritet na domaće igrače ako ima netko tko odgovara našim potrebama. Šemper ti potencijalno rješava tu poziciju 5-6 godina.
  • Dzoni
    6k

Koliko bi golova Dinamo i Livi primali da igraju Serie A? Veći promašaj od usporedbe nego Sivonjić
  • ElDorado
    11.4k
    Šemper-Horkaš? Usporedba?
  • fakin
    4.7k
    Dinamo bi u italiji bez problema držao sredinu tablice, ne bi bili ni blizu dnu, šta ti je.

plus šemperu je što je rođen u Zagrebu, ali kažem nije imao baš blistavu sezonu, sad je li do lošeg kluba, loše obrane, ne znam, ali radije bi ako nema livakovića vidio na mjestu prvog golmana Pandura. čak i kotarskog koliko god je luda glava i zna kiksati, ali brani u dobroj momčadi i ne ide mu loše.
  • vjeko1701
    25.1k
    Biti u davljeniku za golmana ni nije tako loša situacija. Stalno imaš podražaj, stalno si pod pritiskom i tu ima jako puno prostora da se pokažeš. Mene zanima kakva bi mu bila tranzicija kod nas gdje veći dio sezone, posebno u domaćim utakmicama, imaš 2-3 intervencije, al to su te dvije-tri koje mogu napraviti razliku između rutinske pobjede i kiksa. Mislim da je nama bitno kakav je kao shot stopper, dal ima kvalitetne duge lopte i igru nogom.
  • SanctaSanctorum
    289
    Kakva mu je situacija glede ugovora i potencijalne odštete koju bi trebali platiti i ako neko ima podatak kolika mu je tamo plaća?
  • ElDorado
    11.4k
    Po TM ulazi u zadnju godinu
  • Omake
    17.8k
    Općenito kvaliteta tu negdje, ali bi te Horkaš puno više koštao. Klub mu danas igra play off za ulazak u La Ligu. Ako se vrate u prvu Španjolsku teško ćeš ga dovesti bez četiri ili više

Pa imao je sezone u drugoj talijanskoj gdje je bio vratar u dominantnim ekipama. Como i Pisa su ušli u Serie A s njim kao vratarom. Općenito u toj ligi koja je slične kvalitete kao HNL 150 utakmica, 140 primljena gola i 50tak clean sheets.
  • Krizy
    72.4k
    Šemper je ponajbolji golman Serie B posljednjih godina.
    U 152 utakmice primio je 143 gola i 52 puta sačuvao mrežu praznom, odnosno u 34% utakmica i dva puta ušao u Serie A.

Što se tiče Serie A u 32 utakmice primio je 51 gol i samo šest puta sačuvao mrežu praznom, ali igrao je za klubove koji su završili na dnu ljestvice.
  • rokikaciga
    14.5k
    Mene zanima usporedba xGagainst i primljenih golova, mozda @Omake ima tu informaciju? To i save% su najbolje metrike za golmana.
  • NORTE
    24.6k
    xGagainstrokikaciga

Na prvu sam pomislio da dovodimo nekog Grka Gaganitisa.
  • Omake
    17.8k
    ove sezone je primio dva više od očekivanoga. U cijeloj karijeri je primio mislim 15tak manje od očekivanoga. Ako me pamćenje služi.
  • sport
    5.9k
    Bilo bi bolje za sve nas da si odgledao koju utakmicu pa onda komentirao
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.