• vjeko1701
    25.1k
    Razlika može biti 25, al nama je očito bitno tih 15-20, ostalo je samo plus. U svakom slučaju razlika EL i LP nije 35-40.
  • crophantom
    4.7k
    velika je razlika ako uđeš u EL direktno/kroz EL PO ili ako ispadnes u PO LP u EL. Neznam sad na pamet broj, ali radi se o višemilijunskim iznosima.
  • vjeko1701
    25.1k
    E da, točno, kolko sam shvatio, mi projiciramo ulazak u EL kroz PO LP kaj je nekih 4-5M više. Znači neka sezona slična prošloj ali ulazak kroz PO bi bila oko 19-21M
  • fakin
    4.7k
    ali bi ulaskom u LP od drugog pretkola i osvajanju cca 10 bodova dobili i preko 40 mil eura, jer lani nismo išli od drugog pretkola nego smo samo PO LP igrali.
  • crophantom
    4.7k
    pa ne dobivaš novce za igranje pretkola, dobivaš isti iznos za PO LP ak si ušao direktno u njega ili krenuo od prvog pretkola.

Ok, za matchday nesto zaradis, ali nagrade od UEFEa dobivas ovisno o tome do kud si došao, ne od kud si krenuo
  • vjeko1701
    25.1k
    ali bi ulaskom u LP od drugog pretkola i osvajanju cca 10 bodova dobili i preko 40 mil eura, jer lani nismo išli od drugog pretkola nego smo samo PO LP igrali.fakin

Lani smo ušli direktno u grupe EL i nismo ni na koji način participirali u raspodjeli novca lige prvaka.

Predlani smo išli preko PO LP u LP, al da smo ispali dobili bi 4-5M više jer playoff ulazi u raspodjelu novca LP.
  • ElDorado
    11.4k
    Koliko sam negdje pročitao razlika je čak i 10 milja. Ne znam da li je istina ali i na podcastima se spominjala ta cifra. Bitno je ući u play off.
  • Ivdzo11
    9.9k
    Ako Livi ne ostane, probat ce se dovesti Šemper
  • austrijanac
    11.4k
    Jedino ispravno.
  • fakin
    4.7k
    sad vidim da je pisa završila uvjerljivo zadnja s uvjerljivo najviše primljenih golova, 71 u prvenstvu.

sssem.png

ovo mi baš i ne izgleda kao prava zamjena za livija
  • Ivdzo11
    9.9k
    Ok.

https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/serie-a/adrian-semper-najbolji-vratar-serie-b-pisa-15641856

Vratar Adrian Šemper, 27-godišnjak koji je od 2024. član Pise, proglašen je najboljim čuvarom mreže u Serie B prošle sezone.
  • fakin
    4.7k
    ovo je bilo prije 2 sezone, ja pišem o sad aktualnoj formi jer ne živimo u 2024., nego na polovici 2026. kad se šuška o njegovom dovođenju
  • Paggini
    86.5k
    Pričaš, kao i obično, iz guzice. Šemper je izvanredan golman, nije razina Livija, ali malo tko je.
  • fakin
    4.7k
    vidim koliko golova prima, kakve rezultate njegova momčad ostvaruje i koje ocjene dobiva.
  • OsamŠest
    7.6k
    Adrian je sjajan golman i trebao je imati puno veću karijeru od ove koju je do sada imao.

Sjećam se na svim turnirima u onim najmlađim uzrastima, kad god se pitalo tko je najbolji u tom uzrastu u Dinamu, uvijek je bilo podijeljenih mišljenja između Majera (tadašnji kapetan) i Šempera.

Obično se uvijek biraju ofenzivci u tom izboru, tak da je bilo jako iznenađujuće kad su neki govorili za Šempera. I bili su u pravu.

Oduvijek je imao i jaku glavu. Predan radu i 100% unutra.

Pričao je i Jozo Bandić da je jedna utakmica mlađih uzrasta išla na raspucavanje, da je planirao pred kraj produžetka promijeniti vratara i staviti Šempera.
    Kad ga je prije uvođenja pitao "kakav si na penalima?", ovaj je ko iz topa rekao "najbolji!".

Ostao mi je u sjećanju i jedan članak te generacije 1998. nakon onog osvojenog turnira u Manchesteru, kad je na pitanje svih njih gdje se vide za 5 godina, jedino Šemper rekao "sa Dinamom u Ligi prvaka".
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.