• Zagi
    17.7k
    Brojim nula zlatnih medalja.
    Postignut je odličan rezultat al' da ga jebeš, pobjednik nije.,
  • Droljo
    28.5k
    Brojim nula zlatnih medalja.Zagi

I ja isto.

A svako pravo imam za vrijeđanje predsjednika države, premijera pa tako i izbornika ako želim srat anonimno po forumu.
  • FazeN
    6.8k
    "Nema mjesta za propitivanje mog rada i moje logike."
    Za taj stav nema kredita jedan Jose Mourinho, a ne Zlatko Dalić.

Zaista je paradoksalno da se upravo Zlatko Dalić danas poziva između redova na neke napade, kada je godinama bio jedna od najzaštićenijih osoba u ne samo hrvatskom nogometu, već kompletnom hrvatskom sportu. Zbog rezultata koje je ostvario, njegove odluke rijetko su se ozbiljno propitivale, a svaki pokušaj kritike uglavnom se odbacivao argumentom da čovjek ima dvije svjetske medalje, a uz to da svatko tko se usudio izraziti sumnju u neki njegov potez ili ukazati na očite probleme u igri vrlo brzo bi bio proglašen mrziteljem, dežurnim negativcem ili osobom koja ne voli hrvatsku reprezentaciju i ne cijeni njezine uspjehe.
    Dok su drugi treneri i izbornici bili secirani nakon svake utakmice, Dalić je uživao povjerenje i medijski prostor kakav je malo tko imao, i to dugo godina.
    Upravo zato danas djeluje neobično da se na sasvim legitimna pitanja o izboru igrača, taktici ili vođenju reprezentacije odgovara bahato i s visine, umjesto argumentima i preuzimanjem odgovornosti za vlastite odluke.

Hrvatska reprezentacija godinama je bila, usudio bih se reći, možda i najveća stvar koja je ujedinjavala ovu naciju. Bez obzira na politička uvjerenja, podjele, regije ili klubove za koje navijamo, reprezentacija je bila nešto oko čega su se svi mogli okupiti, nešto što je ljudima vraćalo ponos, zajedništvo i vjeru u bolje sutra.
    Upravo zato se treba zapitati kako kad osvojiš dvije svjetske medalje s Hrvatskom, državom od manje od četiri milijuna stanovnika, a da istovremeno kod ogromnog dijela javnosti izazivaš toliku odbojnost i podjele, treba se zapitati o čemu se tu radi.
    Priča da su se ogorčeni i frustrirani Hrvati jednostavno namjerili na uspješnog Dalića ne drži vodu. Ovaj narod je oduvijek slavio pobjednike i godinama ga branio od gotovo svake kritike. Ako nakon svih tih uspjeha toliko ljudi ima problem baš s tobom, možda problem ipak nije u svim tim ljudima?
    Čini se da je godinama građen imidž skromnog, poniznog čovjeka koji stalno priča o vjeri, obitelji, zajedništvu i hrvatskim vrijednostima, jedna od često ponavljanih teza, jer dok su rezultati dolazili, malo je tko imao potrebu zagrebati ispod površine jer je reprezentacija pobjeđivala, a javnost ga je branila od gotovo svake kritike.

Međutim, onog trenutka kada su pitanja postala neugodnija, a kritike glasnije, počelo se pokazivati i druga strana slike. Umjesto da prihvati kako je kritika sastavni dio posla izbornika, krenulo je u totalno drugi smjer. Kao da se svaki drukčiji stav doživljava kao napad na njega osobno, sram sve bilo.
    Sve više se stječe dojam da je priča o poniznosti bila korisna dok je donosila simpatije javnosti, a da danas na površinu izlazi izražen ego i dojam da njegove odluke ne bi trebale biti predmet rasprave. Kada više nema odgovora na konkretna pitanja o nogometu, ponovno se poseže za emocijama, starim uspjesima i pričama koje su godinama prolazile bez ozbiljnog propitivanja.
  • Jurki
    25.6k
    Fascinantno je to da svi koji tako zdusno brane Dalica nemaju odgovor na pitanje kak to da ga nakon svih tih uspjeha nije angaziral neki ultrabogati klub iz liga petica.
    Da se razumijemo.. nema tog trenera koji ce odbiti zov milijuna.
    Gospodo.. trziste.. je jedino mjerilo.
    Svakome se moze posrati jedan ili dva uspjeha (dobitak na lotu).
    Dalicu se to posralo dva puta.. al to ne znaci da je ekspert za igranje lutrije.
    Isto tak ti isti bi se propinjali na zadnje noge da taj isti Dalic sjedne na klupu kluba za koji navijaju.

Kako je to moguce?
  • DerHerrKool
    1.1k

Ma logika ti je vrhunska. Isto tak ja mogu reć da ga obožavaju samo oni bez mozga i života jer samo takvi mogu pušit njegove fore.
  • Facke
    8.2k

Pa zake Deschampsa nije zel neki klub iz lige petice?
    Te je tak blesave pitanje. Nekima je vaznese trenerati ekipu svoje drzave nek klub. Tu se saka glupost izvalic bitne da se po coveku sere. Napisite kritiku postenu a ne takve stvari. Zake je Jogi Löw bil 10 let Njemacki izbornik? I saku ponudu klubova je odbijal. Dejte male stanite na loptu. Vredate coveka bez razloga.

Ima hrpu stvari da se kritizera pri Dalicu, naprimjer da mu navek igra neki nespremni igraci na prvenstvu.
    Al najte bedastoce zmisljati.
  • vjeko1701
    25k
    Ono kaj će se na ovoj temi promjeniti je kvaliteta komunikacije. Nema apsolutno nikakve potrebe da u svakom komentaru budu 3 uvrede i 2 psovke. Općenito kvaliteta upisa na ovoj temi je na razini pijane birtijaške rasprave. To nije dostojno bilo kojeg foruma a kamoli ovog.

Isto tako osobne insinuacije na ovdje strane staju odmah. Indirektno impliciranje nečeg će se tretirati jednako kao i direktna izjava nečeg.
  • NitkoBitan
    36.9k
    Mislim da bi i Toplak postignuo uspjeh sa Modricem na vrhuncu, a da ne govorim koje smo druge kvalitetne igrace imali u to vrijeme, isto na vrhuncu. Dalica se "slavi" kao da je uspio sa Makedonijom a ne Hrvatskom, i to dobar dio utakmica na penale.

Ja bi najrade da on ode svojima dolje i bude njima na klupi iducih 10 godina. To bi bio show.

I dan danas postoji kvaliteta u reprezentaciji, a i mladost koju se ignorira. Izbornik nam se ocito odlucio umirovit skup sa senatorima te smo nazalost osudeni na zalopojke i napad na hrvatski klupski nogomet.

Kad se zbroji to sve skupa sa tim da se prvenstvo igra u drzavi soccera u kasno vecernjim/rano jutarnjim mislim da ovo prvenstvo gledam potpuno neoptereceno.
  • Jurki
    25.6k
    Ima hrpu stvari da se kritizera pri Dalicu, naprimjer da mu navek igra neki nespremni igraci na prvenstvuFacke

Ok, mozemo i o popisu koji je 80% slican kao i za Euro 2024 i napravljen na isti kalup.
    Cak i da progledam kroz sve eskapade i blentave izjave o pozivanju/ne pozivanju spremnih/nespremnih i igraju/tnt igraca.
    U niti jednom sportskom kolektivu kojem je u cilju natjecanje za nekaj.. izbornik/trener ne smije izjaviti da ce zvati one koji su ga zaduzili bez obzira na formu i/ili godine.
    Reprezentacija nije njegova prčija gdje se on moze i smije zajebavati na taj nacin.
    Isto tak svim drugim igracima direktno porucuje.. jebite se i u reprezentaciju necete uci dok sam ja izbornik.
    Dal je Goda losiji od Pivarica? Smolcic od Juranovica?
    Melnjak je igral u reprezentaciji jer je njegov kartaski pajdas.

Sramota je da su u reprezentaciji igraci koji je nemoguce uklopiti, podobni i dio klape.
    Ljudima se to sve gadi.

Pogledaj samo kakav su cirkus napravili od utakmice sa Slovencima.. netko mora dati 50 eura za kartu (na onom škednju od stadiona), dok ce ljudi koji nikad nisu bili na utakmici dobiti karte za dzabe.
    Jednaki i jednakiji.
  • Dzoni
    5.9k
    Fernando Santos je sa ekipom po kvaliteti u primeu sličnoj Hrvatskom osvojio Euro i Ligu naciju i bio konkurentan na baš svakom turniru, ali je svejedno bio enormno kritiziran. Zašto? Jer je do uspjeha došao kao i Dalić, provukavši se kroz skoro sve utakmice, a obje reprezentacije su došle do ovoga unatoč izborniku, a ne obrnuto.

Zašto je Dalić toliko posebniji od Santosa da ga se ne smije vrlo opravdano kritizirat, ne samo na terenu, a još više zbog ponašanja van njega?

Danas je Santos izbornik Azerbejdžana, nakon užasnog stinta kao izbornika Poljske i kao trenera Besiktasa. Kako on nije dobio neku ponudu iz makar top 3 kluba Portugala gdje je btw bio u sva 3 ili negdje više, dok Daliću je vrhunac u Hrvatskoj bila pre-Mišković Rijeka, a bio osvajač Eura i Lige nacija.

To što prosječan pratitelj reprezentacije se ne kuži u nogomet, ne znači da se ne kuže i oni malo angažiraniji oko praćenja sporta ili oni koji vode klubove/reprezentacije.

Stoga nek te priče "imam rezultat, nemate me šta kritizirat" nek ostavi family ekipi, minken bojni i ostalim lobotomiranim ljudima
  • Zg123
    3.6k
    Bitno da je linodala zahvalio plenkiju na podrsci
  • Facke
    8.2k
    Niste nis ne veli protiv normalne kritike. I ja bi drugaciji kadar sastavil. Vec sam rekel zval bi za levuga beka dodatne Godu, da desnoga jos Smolcica, v napadu Belju i jos dodatne za krile Segecica. El sme tu tenki.

Al vi ste ga poceli preterivati. Vredate ga bezveze. Cemu ta negativa nije mi jasne. Covek dobre dela, zna s nasim igracima. Tak duge zdrzati ko izbornik nije mala stvar. Pogotove s nasi primadoni v ekipe. Dejte se male smirite. Za par dani krece SP. Si oceme da dogurame daleke. I nema mesta za tulke negative. Cemu?

Je Dalic je zasral i te ne jeden pot. Da mu je na proslem Euru igral nespremi Perisic je teski kurac. Sad bu verovatne igral nespremni Kovacic. I pitaj boga kakuv bude i Josko. El bu Dalic tu opet pogresil? Vec je progresil stem koj ih je nespremnih zval. Te je moje osobne mislenje.

Al coveka tulke blatiti i vredati zbog toga nije vredu.
    Mene se repka ne gadi. Dapace , jedva cekam saku tekmu repke. A vi kak ocete.
  • Nemrem igra Dinamo
    5.9k
    Meni je oduvijek bio Dinamo prvi, a onda tek repka.
    Ali repka je isto bila svetinja i veselio sam se svakom uspjehu, kao i tugovao radi svakog poraza...

Bilo je tu nes(p)retnih trenutaka kao 2008. (pogotovo), zatim 2012. i 2016.
    Tada smo igrali odličan nogomet, ali imali pehova i onda se nekako vratilo za sve to te 2018., iako sam i tijekom tog turnira imao dojam da smo hrabrijim odlukama mogli i do zlata.
    Već tada se počeo nazirati zalizankov populizam, ali nitko mu nije mogao osporiti to srebro, koje bi, ruku na srce svi prihvatili prije početka SP.
    No nekako smo svi disali kao jedno, cijela država, bilo je to čarobno ljeto...

Međutim zadnjih godina mi je HNS ekipa na čelu sa njim, možda je malo i teška riječ, ali zgadila repku.
    Od dijeljenja karata podobnima, negledljive igre, nepotizma, do licemjerstva cijele te garniture.

Trenutno sam ravnodušan, slično kao i onomad nakon par godina borbe, kad nam je našmrkani oteo naš Dinamo.
    Ono, duboko u sebi ju voliš, ali nije to to, ne možeš se poistovjetiti s tim, nestao je onaj kult, jer repka više nije ono kaj bi trebala predstavljati i kako bi trebala svima služiti na čast.

Znam da ne razmišljaju svi tako i razumijem da ima drugačijih mišljenja, ali ja sam trenutno u fazi da bum pogledal tekmu, ali ne bum skakal, užival i istinski se veselio, jednostavno je nestalo te emocije...
  • austrijanac
    11.4k

A pa Facke moj dragi, pa i on nas vrijeđa sa svakodnevnim komentarima i odlukama.
    A kaj se tice konkretnih kritika, uvijek mogu i to dodat za njega.

Prije pet godina je tupio da ce mu uvijek igrat samo spremni i oni koji igraju u klubovima.

Onda je dosao Vlasic koji nije igral pa je reko da mu se morao odužit kakti i zval ga je uvijek. Pa kaj si licemjer?
    Matanovica i menadzerske igrice jos od prije necu komentirat
    Odraz ko dzon kaj bi se reklo.

Repka nije Dalic, nit ce ikad biti, stoga si mogu uzet svako pravo da ga vrijedam dok cu za repku navijat kak i za Dinamo.

Apropo ove izjave da ga nijedan klub nije zval, slazem se u potpunosti s tobom. Misljenja sam da svaki klupski trener koze vodit repku, ali svaki trener iz repke nemre bit trener u klubu. On je za mene jedan od losijih taktickih trenera, to sad vidimo s forsanjem s trojicom iza dok nemamo pravog beka. Jebo ga Vuskovic, decko je zasluzil da bude 25ti igrac na temelju godina i populizma, nikako da starta.

Ali Dalic je jeben “timski” igrac i mi sve rezultate smo ostvarili na temelju zajednistva, to u klubu je tesko. Zato mu tu skidam kapu.

Jasno mi je da te zivcira vrijedanje, ali zivcira nas i Dalicevo ponasanje, ne repkino.

Repka je repka.
  • KtcGoat
    5.6k
    Facke najjaci, sam protiv svih i jebe mu se ahahah
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.