• Sibirski plavac
    9k

Možda sam se krivo izrazio, nisam toliko mislio na hype (to se slažem da je svjetsko), nego više iščekivanje eura radi frustracija jer na njemu rijetko kad nešto napravimo, a na svjetskom imamo 3 medalje, pa valjda je jaka želja da konačno i na euru neš uzmemo.

Pa i ove velike europske nogometne sile, sve redom imaju više medalja na svjetskom nego na euru. Ima nešto u tome.
  • don
    20k
    Možda sam se krivo izrazio, nisam toliko mislio na hype (to se slažem da je svjetsko), nego više iščekivanje eura radi frustracija jer na njemu rijetko kad nešto napravimo, a na svjetskom imamo 3 medalje, pa valjda je jaka želja da konačno i na euru neš uzmemo.Sibirski plavac

a to je kod možda 10% hrvatskih navijača koji su dublje u tome. Svjetsko gledaju ljudi koji nisu u životu utakmicu pogledali van njega.
  • Sibirski plavac
    9k

Gledajući po reakcijama tih "prvenstvo navijača" prate oni i svjetsko i europsko, bitno da igraju naši i da ovi mogu obuć šalove kapice obojat si facu u kockice. Ali zato, ne daj Bože da bi išta pogledali van toga. Kao argument im je "pa gledam Hrvatsku jer to su naši dečki koji nas predstavljaju vani". A kad ih pitaš "Ok, a zašto ne gledaš recimo Dinamo, pa i ostale naše klubove kad igraju s vanjskima, pa i to su sve naši dečki koji predstavljaju Hrvatsku?", ne dobiješ nikakav odgovor ili nekakvo opravdanje da "to nije isto".

U ostalim sportovima (rukomet, košarka, vaterpolo) je još gore. Tamo 90% ljudi samo repku gleda. Ajde, jedina je razlika što košarci donekle NBA diže relevantnost...
  • Crusades
    24.3k
    "Vi znate moj način i sistem devet godina, u tih godina je Hrvatska osvojila tri medalje. Nema mjesta za propitivanje mog rada i moje logike. Ovo nije klub nego reprezentacija. Držim se svojih principa i onoga što je dovelo do rezultata mene i Hrvatsku."

Skromnost i poniznost :pray:
  • Masto
    1.5k
    Hvala mu na svemu al otiće i on jednog dana, vjerujem da de moglo izvući više od ekipe koju smo imali al nema veze ne smijem propitivati njegov rad
  • gledatelj
    1.3k
    Lijepo je netko rekao, Hrvate ne zanima sport uopće, nas zanima uspjeh i to je istina. Da smo jaki u kriketu pratilo bi se. Da smo loši u nogometu ne bi i to je to.
  • podravskimodrikibicPMK
    181
    i jos preciznije ne uspjeh nego senzacija, u vaterpolu smo ekstra uspjesni pa realno kolko ljudi gleda repku? O klubovima (koji su isto dosta uspjesni) da ne govorim

Jos brdo sportova di imamo ili smo imali odlicne rezultate (ili kak ti kazes uspjehe) ali nema pracenja jer nema SENZACIJE.
  • Dzoni
    5.9k
    A ljudi su većinom debili i tu nema pomoći. Kakvi god da bili uspjesi i kako god da su reprezentacije vođene, slična će biti atmosfera i gledanost, samo može biti manja
  • Facke
    8.2k

Nebi to tak rekel. Mi Hrvati sme ludi za sportem. Bavime se sakakvim sportovima i dosta se sporta i prati i gledi.
    Neki sportovi su popularniji neki nisu. Te je cist normalne.
    Male mi se se to pre negativne gledi.
  • Jurki
    25.6k
    Nema mjesta za propitivanje mog rada i moje logikeCrusades

E ovo je problem.
    Lik je cijepljen protiv kritike, za termin samokritika nije procital ni u rijecniku.
    Obicni jebeni narcisoidni govnar koji je sjebal 2 Eura na kojima skoro pa da nije napravio nista.
    To je isto kao da trener Dinama kaze.. ma ok ispali smo u drugom kolu kvalifikacija za LP al smo osvojili duplu krunu.
    Nije smak svijeta ni jedno ni drugo, al ne uvidjeti svoje greske je najveci problem.
    Svaki trener sjebe i pogrijesi.. to je i Kova radio.. ali je videl kaj je sjebal i gledal da to ispravi cim prije moguce.

Koje šugavo govno fuj. Jedva cekam da ode smrad i smece zalizano.
  • Twisted1
    1.1k
    Hvala mu na svemu al otiće i on jednog dana, vjerujem da de moglo izvući više od ekipe koju smo imali al nema veze ne smijem propitivati njegov radMasto

Ni meni se ne sviđaju neke Dalićeve odluke i vođenje reprezentacije, ali jedino više od ovog je osvajanje ili eura ili SP-a. Da li smo to stvarno mogli? Mislim mogli smo s obzirom da smo igrali finale, ali ovo je daleki overachievement.
  • Sibirski plavac
    9k
    u vaterpolu smo ekstra uspjesni pa realno kolko ljudi gleda repku?podravskimodrikibicPMK

Za vaterpolske standarde solidan broj ljudi gleda s obzirom da je repka u pitanju. Pogotovo ako naši dođu do polufinala ili finala, i pogotovo ako igramo s komšijama, tad je svaki hrvatski navijač odjednom vaterpolski stručnjak. Isto i za rukomet, repka drži relevantnost tog sporta kod nas. Iako, da nam liga nije 35 godina jednosmjerna bi li se rukomet više pratio, barem malo više? Ja mislim da bi. Tko će gledat ligu sa stalno istim prvakom?
    Košarci relevantnost kod nas drži NBA i sredine poput Zadra, Šibenika i Sinja gdje je košarka bitna jer je to jedini ozbiljan sportski kolektiv u gradu. Premijer liga se ne prati, ABA još manje, pa čak i Euroliga
    iako je iz godine u godinu sve bolja i zanimljivija i praćenija u Europi pa i nekim neeuropskim mjestima (pročitao sam negdje da u Aziji raste gledanost Eurolige, zanimljivo), kod nas skoro uopće nema publike. Prosječni košarkaški fan u Hrvatskoj će ti prije znati imenovati 3 vodonoše u najgoroj ekipi Nba lige nego 3 startera Olympiakosa ili Real Madrida.

Futsal je u najčudnijoj situaciji. Najgledaniji dvoranski sport, repka sve bolja i bolja evo i medalju smo uzeli, jedina domaća liga u kojoj doslovce možeš vidjeti skoro cijelu hrvatsku repku jer većina ih igra doma i imaš svake godine sve više i više internacionalaca ozbljnih futsal repki koji dođu igrat u našu ligu. Ne bi slučajno došli tu da liga nije dobra. Unatoč svemu ovome, futsal i dalje u medijima ima praćenost u rangu kriketa ili hokeja na travi. Domaće lige u košarci, rukometu i vaterpolu puno više medijskog prostora dobiju od futsala. Mislim sjetimo se da u siječnju rtl je prenosio rukomet, hrt vaterpolo, a futsalovce su stavili na voyo, valjda misleći da naši neće daleko pa se nitko neće bunit jer nema prijenosa. Srećom naši su postigli vrhunski uspjeh i natjerali ih da polufinale i finale prenose, ali sama činjenica da sve naše repke uvijek imaju neki kanal koji ih prenosi (čak sam i odbojkašku repku znao nekad vidjet da se prenosi na Areni ili Sportklubu, a par puta je zanimljivo ragbi bio na hrt-u) a futsalovce su stavili na jebeni voyo, a na tv ih stavili tek kad su došli do polufinala, je sramota.

Ne znam koliko u drugim europskim zemljama gdje je nogomet broj 1 prate sportove koji nisu nogomet. Prate li ih i oni samo kad je repka ili?

Pardon na off topicu...
  • Ludovic IX
    11.7k
    i poniznost nestala
  • KtcGoat
    5.6k
    Kukoc ce naletit u kamp nasih u Americi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.