• blueslavonija
    355
    brkovi - više ni raveri ne slušaju rave :cool:
  • db-izbjeglica
    20.6k
    Čekajte, jesu stvarne ove slike da neka kladionica po zagrebu obilježava zvezdino osvajanje kupa prvaka na reklamnim panelima. Vidim da i za split kruži slika.

U vrijeme AI-a ne znaš što je istina...
  • Hnlovac
    6k
    ja mislim da je AI. Slova ne pašu tj nisu skroz ravna po meni

Chatgpt mi je u 30 sekundi generirao kak se prek ogromne led reklame na Slavonskoj Zvezdi čestita titula LP, izgleda dosta uvjerljivo

Svakakva sranja ce pocet kruzit netom
  • db-izbjeglica
    20.6k
    U kakvom društvu živimo, ništa me ne može iznenaditi.
  • Dino
    5.4k
    https://ika.hkm.hr/najave/proslava-majke-bozje-od-kamenitih-vrata-zastitnice-zagreba/

Evo, ako netko mozda nije znao, a zainteresiran je, svake godine na obiljezavanje Majke Bozje Kamenite, odnosno Dana Grada, odvija se procesija od katedrale do Kamenitih vrata. Vidimo se :grin:
  • criticus
    8.1k
    Bazen Špansko produljen rok izgradnje. Cijeli članak je napisan kao reklama više, jedina korisna info je da je rok produljen, ali ne i za kad.

Inače jel se neko sjeća, zar nije originalni rok bio nekad u trećem mjesecu? Pa je produženo...

Edit: Gradnja započela 30.7.2024. na rok izgradnje od 18 mjeseci. A u članku iznad da ide iznenađujuće brzo. Ave ok, kasni nešto nije strašno, ali čemu pamfleti ma ide brže nego što vi mislite. Nepotrebno.
  • Hnlovac
    6k
    kad god da bude završena, dizajn je baš promašaj i izgleda kao skladište

Arhitektura u Hrvata je profesija koja je baš izgubila ugled
  • Dino
    5.4k
    Arhitektura u Hrvata je profesija koja je baš izgubila ugledHnlovac

Pariz ima top rješenje za lidl gradnju. Prema njihovom obliku GUP-a sve zgarade u nekom krugu od centra moraju biti istog stila kao što su i u samom centru osim ako uspiju dobiti posebno odobrenje (npr. Louis Vuitton zgrada). Ako je fasada neprimjerenog dizajna ili oštećena grad pošalje obavijest stanarima da imaju rok od 10 godina za sanaciju štete, a ako ne obnove unutar tih 10 godina, država odradi taj dio i naplati stanarima u obliku kazne.

Zato su kod njih sve zgrade sličnog stila i uz to održavane pa čak i veliki javni kompleksi kao što bi bio ovaj bazen.
  • Hnlovac
    6k
    naravno, iako to puno bolje funkcionira u gradu s toliko velikom i širokom starom jezgrom poput Pariza, gdje imaš fond zgrada kakvog se naš centar grada ne bi posramio i 10 km od središta

Špansko je ipak predgrađe, pa se monotonija ipak mogla razbiti nekim hrabrijim dizajnom , pogotovo s obzirom da zgrada gleda na prometnu Zagrebacku/ Ljubljansku

Mogla se napraviti manja verzija novog športnog centra Ilirija u Ljubljani- 9243b2a1c39652046f70-kopalisce-ilirija.jpg

Nije sad ovo bogznakakva zgrada za nagrade, ali bar ne izgleda kao skladište
  • Netkos
    163
    Ovaj mjesec bi trebali biti gotovi svi radovi, a slijedeći dobiti uporabnu dozvolu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet