• scooniepenn
    6.9k
    Nije mi stvarno jasno zasto se spominje Ljubicic kao promasaj? Doveden besplatno, donio lovu golovima protiv Maccabija i prodan za 750.000 EUR-a. Dakle, s ovim navedenim u pola godine zaradili smo na njemu prakticki milju EUR-a. Ako je jos tu i neki bonus za ulazak u 1. Bundesligu tim bolje. Ako i nije ne da nismo nista izgubili, vec smo i zaradili. Nije se uklopio, imao i privatnih problema i sve rijesili brzo i glatko sa plusom na racunu.
  • Mr Anderson
    19.4k
    Mali je seljo beljo.Ludovic IX

Halo...
  • Hoxhemo Titulu
    51
    Mali Šutalo je korektan igrač koji talentom možda nije na onoj razini kakvu obično promoviramo u seniore, ali ljudi koji su radili s njim u juniorskom pogonu su mi nahvalili njegov karakter i odnos prema radu.

E sad, obzirom da to u Dinamo obično nije dovoljno, sasvim je logično da je otišao oprobat se u manjem klubu ogranicenog budžeta i bez rezultatskog imperativa.
  • Mr Anderson
    19.4k
    Dečko je skrenuo pažnju na sebe onom tekmom protiv Srbije, ali jebi ga ako nije standardan cijelu sezonu u juniorima, postoji valjani razlog za to.
  • Carrasco
    7.2k
    Mali je ništa specijalno, nek ide
  • Bosskovitz
    21k
    Rijeka i Varaždin također su htjeli velikog talenta, kao i nekoliko klubova iz Njemačke i Italije, ali on se odlučio za Hajduk”.

Ako je ovo gore istina onda ne vidim problem jer koji god igrač izabere Hajduk umjesto Dinama je osoba kakve mi nije žao kaj je otišla, neovisno o igračkim kvalitetama. Otprilike kao ona izreka da prijatelju uvijek trebaš posuditi novac jer dobar prijatelj će ti uvijek vratiti, a ako ti ne vrati - to je mala cijena da saznaš kako ti nije ni bio prijatelj.
  • Navijač Dinama
    12.4k
    Ljubičić je bio top igrač do onog prvog timskog pomračenja, odnosno sivila (Malmo,Istra, Vukovar, Celta). Onda je psihički potonuo, jer se nažalost nije mogao sastat sa loptom.

Kad se sjetim utakmice protiv Fenera, Maccabia, Rijeke i Osijeka na početku sezone, imao sam osjećaj da imamo novog Moru,Šunjića,Jakića, međutim rasplelo se kasnije nažalost tako, kako jest.

Čim on pokazuje odmah visok level u Schalkeu, i ovaj Villar relativno u Elcheu, znači nisu bili loši igrači, nego jednostavno se tako rasplelo, nisu se navikli, nije im sjelo ovdje, a mi smo opet u konačnici profitirali:
    a) jer smo dobili sjajnog Stojkovića i za HNL odličnog Zajca
    b) šteta je financijski minimizirana

Prema tome, idemo dalje, ljeto je dugo, treba se na sve pripremit i biti spreman, samo ne treba skakat na prvu i negativizirat svaki potez koji Boban,Dabac i ostali naprave, kao niti kopljem na nekog ako vidi ista skeptično oko nekog igrača.

Prošlo je vrijemek(nadam se) kad smo imali nesposobni sportski sektor na čelu sa najgorim SD-om, valjda ikada, koji dovede 4-5 škartova, jedno pojačanje za beka i krilo, rasproda okosnicu, promjeni 4 trenera i završimo sezonu najlošije u povijesti još od lige za bedaka.
  • Ludovic IX
    11.7k
    isprika na izričaju.. ali gadi mi se svako ko iz dinama ode dolje.
  • Dadox
    1.5k
    Šutalo će ko Pršir i Špikić nekoć nakon tovara spašavati karijeru u Gorici ili u Istri recimo.
  • Roky
    68
    Gledam prijateljsku u-21 ovog Zvonareka ni slucajno u Dinamo da se dovodi
  • emilperska
    16.2k

CSI tetak :lol: više volim Horacije Kanić stil. Ako idemo u tetak vode, onda mogu prihvatit ulogu Tetka Krokanovića jedino.

Zajebanciju na stranu, Bakrar je bivši igrač HNL kluba koji se vec slikao u Dinamo dresu i transfer je otpao iz XY razlog. Miha Zajc je Slovenac, dakle nije stranac u HNL okvirima. Ljubu seniora ne treba isto komentirat. Domingueza je valjda Capellas izvukao iz svog rada u Barceloni. Godu smo svi gledali 5 godina unazad. Lisica i Valinčić same story. Vidović je naš bivsi igrač. Sumnjam da su za ijednog od ovih gore korištene skautske mreže da bi se pronašli igrači koji su se vec slikali u Dinamovom dresu 2 ljeta ranije. Od ceg je Vidovic i ostao tada, a Bakrar nije.

Ostaje jedino Perez Vinlof i McKenna koji su valjda pronađeni preko scoutinga jer nemaju nikakve veze ni s klubom ni regijom ni ligom ni sadašnjim djelatnicima kluba.

Da završim sagu s Villarom za sada i ubuduće što se mene tiče.. kada dovodiš stranca koji je 4. povijesni ulazni transfer kod Dinama (dijeli mjesto), onda očekuješ da ti ipak neki kurac i donese jer je iznos za naše (transfer) budžet popriličan. S tim da bi to mogao biti i još koje mjesto gore na ljestvici transfera da iznad nisu neki transferi na kojima se oprala lova

Dakle kada neki stranac dolazi igdje, valjda se očekuje da je bolji od domaćih igrača, a ne da su mu partije u rangu Marka Solde, ako ne i gore. A ako pak plaćaš stranca 3m EUR, onda valjda imaš ocekivanja da je prevaga. Bar ja to tako vidim. I u tom kontekstu zašto bježimo od toga da je transfer bio fail. Sjetimo se kad je Mamić dovodio razne portugalce koji nisu bili prevaga po ičem, a nisu bili bolji ni od većine domaćih na svojoj poziciji. Npr. Goncalo Santos, Ruben Lima pa čak i Machado nije bio neka sreća. Taj Dinamo iz 2014. mi je najgadljiviji Dinamo ikad zbog tih prosječnih portugalaca nevezano uz ono što se događalo izvan terena.

Ono što opet ponavljam, promjenila se paradigma i nema više inata i guranja nekog na silu da bi se zaštitio vlastiti ego. Ja sam bio baš zadovoljan kad smo na zimu prodali/posudili i njega i Ljubu seniora jer se vidjela ta promjena u odnosu na ranije da se razmišlja dugoročno i da nije isto popušiti na nekom 2m EUR ili 4m EUR. A tu dolazimo i do toga se vodilo računa da za sve koje placamo odstetu, imaju ipak neku intrizičnu vrijednost i da se mogu za neki iznos preprodati.
  • rioda
    16.5k

Meni su veći promašaj npr. Bernauer, Mmaee ili Cordoba koji su plaćeni nešto manje, ali nam realno nisu donijeli ništa, a to se moglo i očekivati jer smo za svakog već tu na forumu prije dolazaka našli red flagove.

Villar je ipak došao s određenim CV-om, a otkup u španjolskom prvoligašu pokazuje da nije truba od igrača. Samo većina na to sve gleda dosta usko, a zapravo kod svakog dolaska novog igrača njegov uspjeh ovisi o nizu čimbenika. Neki trebaju vrijeme prilagodbe, ovisi i o njegovom karakteru, kemija s ostatkom momčadi i trenerom, način igre i taktika, mogu se pojaviti privatni problemi... Kod njega je izgleda presudio karakter.

Sjećam se da je Ferguson jednom izjavio da svaki igrač koji im dolazi iz inozemstva treba najmanje 6 mjeseci prilagodbe.
  • emilperska
    16.2k
    Meni su veći promašaj npr. Bernauer, Mmaee ili Cordoba koji su plaćeni nešto manje, ali nam realno nisu donijeli ništa, a to se moglo i očekivati jer smo za svakog već tu na forumu prije dolazaka našli red flagove.rioda

Slažem se skroz..

Samo pričam(o) o ovoj sezoni. Na Marićeve pokemone su potrošene stranice i stranice ovdje..
  • Efes Pilsen
    15.8k
    Koji stoperski par je izvukao Jakirovu prvu sezonu? Jel za Bernauera placena odsteta od strane St. Ettienea?
    Ne znam odakle potreba srat po njemu? Doveden je kao progresivni stoper i to je i pokazao.
  • CastAway1986
    5.7k
    Usporedbe Šutala koji se ozljedio na šibenskoj oranici i nikad se vise nije vratio u staru formu i španjolca koji je cvilio po medijima i instagramu do te mjere da ga je i Zvone nazvao plačipičkom.. :clap:
    Što se novca tiče izvukli smo nesto za Villara pa nije potpuni fijasko ,igracki je promasaj boli mene đon što je odigrao tri dobre utakmice za Elche pa ce ga otkupiti..Mbuku je dobio poziv za Svjetsko s Kongom ali u kontekstu Dinama je za mene bio i ostao tarabetina isto ko i Kanga koji je zabio dvoznamenkast broj golova u Belgiji a ja cu ga pamtiti po stativama i slaboj realizaciji..
    Što se ovog Šutala tiče nek ide dolje kvalitete neke i nema ,treba se rjesiti vecih utega Mudrog,Nevistica ,Mmaeea i Cordobe
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.