• Danko
    3.1k

Bolje malo nek puno...
  • Kepec
    9.9k
    Realno dobar dio sjevera sad ne navija kak spada. 2 sektora uz rubove, pa gore ispod krova i kad se sve zbroji i oduzme nije to toliko strašno ako će "samo" 1800 ili koliko već ulaznica biti za navijačku tribinu. Bar će tih 1800 navijati 90 minuta, a neće biti zijevanja i ispijanja pivi kao sad po stranama. Slažem se da ograda koja odvaja tribine ne doprinosi navijanju, ali ne sumnjam da će se na istoku stajati i navijati. Na taj istok gledam kao sad na strane sjevera, ekipa s pivom u ruci koja pjevuši, a zagrmi kad treba. 1800 je dosta dobra baza za odličnu atmosferu, bar je to neko subjektivno mišljenje eto.
  • Twisted1
    1.1k
    Ne znam otkud ti ova brojka, ali nije tocna. Jug je nesto preko 2.000.Papastrumf

Na brzinu sam pregladao dokument na kojem sam radio o pregledu projekta. To su brojke od grada iz prosinca 2024.

Moguće da je u međuvremenu došlo do korekcije. Kako god, nedovoljno za grupu. No dobro, kaj je tu je.
  • R13S61
    514
    Što se tiče ukupne atmosfere na kanjči ovo je savršena kombinacija... Imat ćemo jug gdje će se smjestiti sadašnji središnji dio sjevera, dakle garantirano vrhunsko navijanje i imat ćemo istok s 4000 ljudi koji će konstantno raditi pritisak na teren i uključivat se u navijanje u svakoj naznaci euforije (prilika za gol, korner, naguravanje na terenu i slično)...
    Doslovno plavi pakao za protivnika...

Ono što mene brine je povratak na Maksimir kada ultras tribinu budemo trebali podignuti s 2000 na 6 ili 7 tisuća ljudi...
    Ali to su nekako slatke brige...
  • Boycie
    4k
    Velim...cista forumska rasprava...nemam info da li je grupa odlucila ili su dosle neke upute zbog sigurnosti da su najzesci sto dalje od gostujuceg dijela ili se Naukovic zajebao pa to nije definitivno jos ...

Razloga i logike ima i za tradicionalno tribinu iza gola, ali i za istok po meni iz jednostavnog razloga. Kazu neki sjever brojcano stanje trenutno nije realno jer su tu i istocnjaci stari.
    Po meni narasli smo opet kao grupa blizu ili na razinu recimo 2006, s tim da imamo jos bolju atmosferu oko kluba, vise clanova, jaki trend i na kraju krajeva radi se o novom stadionu i komforu koji sam po sebi daje vece brojke. A te 2006 smo imali otvoren istok, a sjever dole je bio redovno popunjen, vece tekme i gornja etaza se punila dobro. Dakle imali smo siru pravu navijacku bazu od barem 4-5 soma, di je 90% tribine navijalo. Tako da za te standarde i te godine koje su po meni nekakav benchmark, 2 soma kapacitet je korak unazad za grupu i potencijalan problem za prelazak na novi stadion i puno vecu navijacku tribinu... treba zadrzati ali i stvarati novu i jacu bazu.
  • crophantom
    4k
    Da je grupa na istoku, tribini od skoro 4000 mjesta, ostaju prakticki na cemu su i sad, a svi ostali na stadionu dobivaju koliko, 6500 kad se oduzmu gostujući, s tim da su tu i ona vip mjesta.
    To isto nosi svoje probleme onda za prijelaz nazad na veći Maksimir.

Nema tu savršenog rješenja, dobro je da opće imamo slatke brige o kapacitetu, prije par godina bi ova nova Kranjča svima bila uvrh glave, nebi ni pričali o ovome.
  • Droljo
    27.5k
    Manji stadion = manje mjesta na bbb tribini. Atmosfera, ne ista nego bolja sto puta. Tko želi baš derat brutal uzme jugoistok i jugozapad pa navija do smrti. Ma da ja mislim da 90% utmice bude cijeli stadion navijao. Pogotovo kad su derbiji.
    Ja to tak nekak vidim. Ne mora nužno značiti da sam u pravu...
  • Hnlovac
    5.3k
    na rubu sjevera kad nije rasprodan sam jednom vidio lika kak hladno igra Clash Royale, a istočni dio sjevera je često nemoguće natjerati da dižu ruke i pljescu

Realno, na sjeveru je nekih 1500,2000 žestokih, mi ostali pratimo, neki bolje, neki gore, ali generalno to bude ok

Na Kranjči će sad Jug bit na 110%, a pola istoka će ga pratiti kao kaj sad prate najžešće na sjeveru
  • crophantom
    4k
    navijati ce sigurno veći dio, pa i sad zapad nekad ponese, ali kaj jebote kad se ustanemo "ale ale", do "ti si meni sve" ode sinkronizacija za sjeverom u 3 picke materine, onda stanes, pa ih probas uhvatiti i nakon 2,3 kruga ti se vise neda, jer se vise moraš fokusirati na hvatanje zvuka sa sjevera udaljenog pola kilometra, pa si sjednes nazad.

Na Kranjči ce kao i na Opusu sve bit blizu i jedno 157 puta lakše ce se istok, zapad pa i sjever (zbog krova) priključiti navijanju.

Jbt tu 2 put vidiš sa ZD10 Boyse kak zapljescu, a do tebe tek dolazi prvi uzvik "ajmo zapad"
  • M94
    2.6k
    a kolko ima godisnjaka za sjever ove sezone?Dugi86

Oko 2000 koliko se sjecam informacije, znaci ko kapacitet juga slicno
  • Paggini
    82.3k
    Ma jebo sve ovo daj da ostanemo na maksimiru jebeš kranjču
  • Papastrumf
    22.6k
    a kolko ima godisnjaka za sjever ove sezone?Dugi86

Nesto manje od 3.000.
  • Droljo
    27.5k
    Ako se nekome da anketu napraviti da vidimo postotak zonaša koji će namjerno sa sjevera preći na istok kranjče. Tu bi se već dosta toga moglo pokazati...
  • Boycie
    4k
    Kak bude bit ce, gorit ce svakako.
    Tesko mi nas je zamislit na ovoj tribini, to nam je vec standard za gostovanja.
    Al ak nis barem necemo morat radit novi veliki bad blue boys :)

https://i.postimg.cc/QMnvc1V0/IMG-20260511-205050-749.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube