• Dzoni
    5.5k
    Kakvo gašenje grupe hahahahahaha, niti je krpa potpuno spaljena, niti su je prisvojili. Još oni unatoč suradnji s Grobarima su samo zamrznuli krpu Torcide Zagreb, a tek će odlučiti hoće li je ugasiti. Smiješna grupa, smiješan klub
  • emilperska
    15.9k
    Ljudi se prilagođavaju tribini, a ne obrnuto.
    Ne pada mi napamet furati klinca na utakmicu ovakvih tenzija i rizika, a posebno ne na sjever.
    Malac me je dva dana molio da ide samnom, jednostavno sam mu morao objasniti zašto ne može ići koliko god ga to pogodilo.
    superhik

Ovo je jako dobar post i isto primjenjujem na stariju kćer..

Kad sam bio klinac moj stari je imao teoriju da on, brat i ja skupa na Dinamo - Hajduk ne možemo dokle god brat nema bar 10 godina i derbiji i odlasci na sjever nisu za takve eskapde. Dok je brat bio još manji išli smo svi skupa na sjever, ali na superkup s Rijekom, neke Dragovoljce, Vartekse itd. Generalno je slično i za istok vrijedilo da derbiji nisu trenutak za obiteljske trenutke. To je moje mišljenje. Sad se to sve nešto promjenilo, ali ja sam i dalje kod tog da su derbiji s razlogom utakmice visokog rizika i na neki način želimo da budu utakmice visokog rizika jer s ovim tifusarima nikad neće bit neke "soft" kohabitacije. Da gostuje Zvezda, ne bi tenzije bile puno manje. A realno riječ je i o sličnoj bagri s tim da s ovim četnicima iz Beograda barem znaš na čem si..
  • Paggini
    82.1k
    Edit: pošto je ovo ugrožavanje javne sigurnosti u ovo bi se trebala uključiti i SOA jer je jučer moglo zbog njihovog debilizma nastradati stotine ljudiGradina

O jebote život, najbolje da upogonimo i vojsku NATOa da ovo riješi. Al ste ga izdramili, pa nije da smo sami sebi spalili na još gori način cijeli trans, a tu zazivate SOU, POU, HIS, HOS da se obračunaju zbog četiri postavljene baklje
  • vjeko1701
    24.3k
    Kolko znam, bilo je malo više od 4 i to na tribinama a ne samo kod transparenta.

Al nije tolko stvar kako je ispalo nego kaj je moglo biti. Postavljanje daljinski upravljanog eksploziva na tribinu kojeg nije našla niti policija niti redarska služba je za sve alarme u klubu i malo ozbiljniji razgovor sa zaštitarskom firmom i sa policijom, posebno ako su neki od odgovornih imali akreditaciju za neometano kretanje po stadionu baš od strane zaštitarske firme.
  • emilperska
    15.9k

U ponedjeljak Bujica s temom:

"Agenti srpske BIA-e postavljaju bombe po Zagrebu dok Plenković šuti" :lol:

Makar, u suštini da nije bilo maltene u sekundu točne reakcije dečkiju iz prvih redova + ovih s gornjih etaža koji su vidjeli i "bombe" na gornjoj etaži moglo je bit stvarno gadno. Imajte na umu da su na sjeveru gore obitelji s djecom i neiskusni navijači koji ne bi ni približno reagirali kao ovi iz prvih redova kad u krenuli gorit transparenti.

Ponavljam da je ovo po meni nadišlo navijačko nadjebavanje i da su prekršeni neki kodeksi koji postoje budući da je moglo završit s ugrozom života i navijačke i nenavijačke populacije. Negdje se crta mora podvući jer što je sljedeći korak, uzeli smo dinamite i minirali nosive grede stadiona..
  • Paggini
    82.1k
    Pa jel je to eksploziv bio? Ili je to još jedna od novinarskih pretjerivanja? Općenito se prevelika šizofrenija digla oko toga, a ovo zazivanje SOAe da se bavi s tim je inače jako dobra stvar.

Potjerati zaštitare, staviti naše dečke da štite i to je to. Ako policija ima šta za istražit, neka istražuje
  • reziser
    8.2k
    da se obračunaju zbog četiri postavljene bakljePaggini

Vidis, to je problem. Minoriziranje problema.
    Hocemo tak i piromane braniti zbog jedne upaljene sibice po ljetu u sumi? Samo jedna sibica?
    Ovo je svjesno i namjerno ugozavanje zivota par tisuca ljudi!
    Nemam nist protiv baklji na tribinama, ali ovo je namjerno izazivanje pozara.
  • crophantom
    3.9k
    jos veći povod za ozbiljan razgovor je činjenica da ako ovi pripadnici diverzantskog bataljuna JNA mogu to postaviti na tribinu da nitko ne primijeti, sto moze netko ozbiljan?
    Na stranu sad navijačke fore, nisam u tom svijetu, na sjeveru sam zadnji put bio 2010., ali u normalnoj drzavi bi se neko u policiji vec morao dobro pravdati ili bi popili otkaze momentalno.

Netko ce reci da je i to dramljenje, ali mi smo kao turistička zemlja, a na utakmici visokog rizika di je vise policijskih uprava na nogama netko ti postavi neke spravice i daljinski ih aktivira. U svijetu kojem danas živimo, neki pacijent iz neke vukojebine moze ovo gledati i zapisati si samo, "ako želimo napraviti kaos, ajmo u onu zemlju gdje ni tekmu nisu stanju osigurati".

A kod nas se priča sad kako je Torcida uspjela, bla bla, umjesto da svaki novinar pita, kaj točno radi policija, a da se klub zapita sto mu točno zastitarska tvrtka fakturira.

Ako su to uspjeli na sjeveru, znači da na zapadu mogu kaj god im padne na pamet i kome god padne na pamet.
  • Paggini
    82.1k
    Ovo je svjesno i namjerno ugozavanje zivota par tisuca ljudi!
    Nemam nist protiv baklji na tribinama, ali ovo je namjerno izazivanje pozara.
    reziser

Pa ajmo onda i naše dečke strpat u bajbokanu kad su spalili trans jebote, ali to je bilo slučajno pa je ok? Pa svaku jebenu tekmu se pali koliko desetaka baklji, svaka od njih može ozbiljno ozlijediti nekog, jel to treba isto policija uredovat? Ovi topovski udari jučer, to isto moze ozbiljno ozlijedit/ubit nekog, možda da zovemo SOA?
  • Zagreb1992
    3.4k

Trumpa zovemo čim završi rat u Iraku
  • Jurki
    24.7k
    Pitam se samo kak su se neki stranci nasli na SD?
    Balavanderi od 20 i kusur godina.. velim ajde navijajte picku materinu ak ja konj od 40 navijam a vi od 20 i nekaj memrete i veli mi jedan "dont understand".
    Mislim si pa koju picku materinu radis tu ak si dosel iz picke materine.
  • crophantom
    3.9k
    Pa ajmo onda i naše dečke strpat u bajbokanu kad su spalili trans jebote, ali to je bilo slučajno pa je ok?Paggini

Ja se ne slažem s tobom, ok, nasi unose baklje, naravno da se moglo dogoditi sranje kad su se skurili, ali ides od pretpostavke da nece neko sam sebe raznijeti i da se tamo valjda ljudi koji unose to znaju organizirani su, na kraju krajeva to zna i klub i to se odobrava i sve ok.

Ovo nije stvar tifusara, nego toga da ti je netko ko nije tamo, na tribinu u kojoj je bilo na obje etaže 8,9 k ljudi, postavio nešto, a da nitko živ to nije primijetio.

Po meni ni približno ista razina ugroze.
  • vjeko1701
    24.3k
    Opet se moram ponoviti. Nije do toga kaj su 'ajduci napravili nego kako taj tip naprave postavljen na tribini može proći policijsku provjeru. BMK za Hajduk i grobarske priležnike al u ovom svijetu neka puno ozbiljnija organizacija može napraviti puno štete. Mi redovno igramo europu, postoje tu kluboci koji dolaze iz užarenih djelova svijeta poput Izraela. Ne smije se ovako nešto dopustiti.
  • tom
    330
    naravno da su smiješna ova zazivanja soe po forumu, nit je navijački nit ima veze s ičim, ali nije ni približno isto zapalit si transparent bakljama i ovo gdje ti se bilo sta moze postavit pod tribinu i nitko nema pojma o tome. pretpostavljam da je jasno svima kojima treba bit da je to ozbiljan problem i njime se primarno treba bavit klub (a u jednom dijelu i grupa)
  • T90d
    2.9k

Ukratko, šta da su umjesto baklji postavili topovske, nećemo o mogućnostima da su mogli sve postaviti, pogotovo na sjever gore, da pukne nekome pod nogama, ozlijedi par ljudi, tko bi bio odgovoran za mogući stampedo i izbijanje panike?

Zamisli da je netko jučer na krijesovima sakrio par baklji ispod njihovih nogu ili paleta? ATJ Lučko bi bila u punoj opremi.

Da smo mi njima ovo napravili i spalili "najstariji" transparent onda bi mi bili teroristi i ugrožavali tuđe živote.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.