• fakin
    3.9k
    U mailovima koji su poslani zagrebačkim školama navodi se kako prijetnje upućuje teroristička ćelija iz Splita, a uzvik Bog je najveći na arapskom jeziku, odnosno Allahu akbar, koji je spomenut u pismu, trebao je sugerirati kako je riječ o islamističkoj organizaciji. Međutim, u Splitu je pak sadržaj poruka sugerirao kako poruku piše osoba na ekavici, odnosno da motivi postavljanja bombi nemaju islamistički predznak.

Vele celija iz Splita. Eh di nam je sad Pacho za komentar
  • NORTE
    24k
    Grad Zagreb gradi novi pravac i novi most preko Save
    Jarunski%20most_2024-06-27_3-1.jpg

"Taj most prolazi zapadno od Jarunskog jezera i povezuje Trešnjevku jug i novi Zagreb"

Gradnja mosta, kazao je, trebala bi započeti sredinom 2028., a procijenjena vrijednost radova je 140 milijuna eura, bez PDV-a.

"Na jesen ćemo znati kakav će biti most - hoće li biti gredni, viseći ili lučni"

"Bitno nam je povući tramvaj preko mosta i ovo će biti treći most preko kojeg će ići tramvaj. To nam je i strateški bitno zbog bolnice u Blatu"

Planirana je produžena Vrapčanska ulica, koja bi povezivala Ilicu s Jadranskom avenijom, kao i dionica od mosta do Horvaćanske ceste te nastavak prema Zagrebačkoj cesti.

Predviđen je i nadvožnjak iznad Zagrebačke avenije, dok bi se prometni koridor nastavljao preko Oranica i spajao s postojećom cestovnom mrežom.

Imat će promet automobila sa po dvije kolničke trake u oba smjera, tramvajsku prugu, biciklističku i pješačku stazu u oba smjera.
  • fakin
    3.9k
    9.5. u gradu Zagrebu:
    10:30 - hod za život
    14:00 - trnjanski krijesovi
    16:00 - Dinamo - hajduk
    21:00 - jala brat i buba corelli
  • NKDZ86
    8.1k
    1. i 3. može, 2. i 4. me boli tuki za te kretene
  • Nolifer
    14.7k

2. bi se mogli sami financirat, a ne da su nam na grbi, pa nek se krešu do mile volje
  • Crusades
    23.6k
    Ovo bi bio savršeni scenarij da se naprave sva 3. Dobro, 1 je isključivo pješački pa i nije toliko nerealan, ali ova 2 su nasušno potrebna. Pogotovo ovaj skroz zapadni jer je tamo kod CCW niknulo ogromno naselje i još uvijek se radi i ima prostora za daljnju gradnju.
  • jedan u nizu
    18k
    Planirana je produžena Vrapčanska ulica, koja bi povezivala Ilicu s Jadranskom avenijom, kao i dionica od mosta do Horvaćanske ceste te nastavak prema Zagrebačkoj cesti.NORTE

Ovo me jako zanima kako se to misli izvesti. Za dio od Jaruna do Zagrebacke Avenije mi je jasno, cak se vidi jasan koridor ostavljen za prometnicu.
    Vidim i naznake koridora koji bi isao preko Zagrebacke ceste do ulice Oranice.
    A sto dalje? Prosirenje ulice Oranice? Taj pravac je vec godinama toliko zagusen da uvodenje dvije dodatne trake bi bilo samo krpanje postojeceg, a ne ulog u buducnost. Toliko je kuca i zgrada na potezu do vrapca da ne znam kako misle to napraviti (plus "uski" podvoznjak Vrapce). A ako ce se ostaviti jednotracni promet, nisu nis napravili.
  • CISCO
    575
    "- Očekujem kako će trasa mosta vrlo brzo biti imovinsko-pravno čista, odnosno do kraja iduće godine - rekao je Tomašević"

Znači čestice će biti slobodne za gradnju na kraju 2027. godine?

Idejnog projekta nema, lokacijske nema, izvedbenog nema, građevinske nema, al on slavodobitno drži konferenciju za novinare i izjavljuje da će radovi krenuti sredinom 2028.?

Tome treba pridodati javnu nabavu za sve, počevši od projekata pa do odabira izvođača radova i nadati se da nema žalbi na niti jedan korak u procesu.

Koja je to lažljiva metiljava protuha.
  • shameless86
    1.7k
    jedna cestica je jos ostala za upisat se ,i to bi trebalo biti uskoro gotovo,a pristupne ceste do kraja 2027..ali da..ne vjerujem da ce to krenuti ..mozda me iznenadi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet