• modri-kibic
    1.5k
    "Građanski je silan, neslomljiv. Građanski je ideja. Građanski je klub koji bi se morao makar danas stvoriti, kad ne bi postojao. Građanski je potreban Zagrebu, jer on je pravi reprezentant hrvatskog športa. On je to bio nekada, on je to bio za najtežih vremena po hrvatski narod, on je to i danas. Građanski će to biti i u budućnosti…”

Sretan 115. rođendan najdraži klube :heart:
  • Jurki
    24.5k
    115 godina najdraze "bolesti". :heart:

IMG-1388.jpg

Sretan 115. rođendan Purgerskog ponosa.
  • NerminB
    1.3k
    Sretan 115., divan dan za postat prvak :smile:
  • blue heart 72
    3.3k
    Sretan nam rođendan
  • fakin
    3.7k
    Nakon 2 godine opet cemo dozivjeti ono što jednostavno mora biti - Dinamo Zagreb prvak Hrvatske
  • Mladi Starac
    465
    pripremam sve za ručak, zvučnik je na balkonu, sviraju novi fosili, pojačao do daske, divan je dan, dinamova majica, uskoro pivica :D
    vidimo se na stadionu!!

sretan nam rođendan!!
  • DiddyGuela
    5.9k
    Gledajuci snimke od jucer osjecam zavist prema vama koji ste bili tamo. Predivne scene. :love:
  • NORTE
    23.9k
    Znači nam on puno više nego ča u Slobodnu piše!

Slobodna Dalmacija, 3. 8. 1945. (stranica 4.)
    SD-1945-Gradj-Din-str.-4.png?v=1762939047

Btw sad sam pogledao famozni video proslave titule iz 2024., rasprodana i južna tribina, cijeli stadion grmi, naježio sam se.
  • fakin
    3.7k
    ma tad je gorilo sve. jedva čekam za 4 tjedna da se ponovi.

sjećam se scene u draškovićevoj kad me jedan čovjek sa curicom od 5, 6 godina pita jel imam slobodne ruke, meni nejasno što hoće, veli on jel mi možete pridržati kćer dok palim baklje.
  • Hnlovac
    4.9k
    kak je frajer na 2. sekundi videa strgao gležnjeve hahaha
  • NORTE
    23.9k
    nk dinamo 2001. godine za PHGŠK "Građanski":
    B6muegs.png

Nešto slično je dinamo napravio i 1991., a postoji i cijeli niz novinskih članaka iz 1945. i kasnije za vrijeme juge gdje se spominje da je upravo dinamo nasljednik Građanskog.
  • NORTE
    23.9k
    svibanj i lipanj 1945. donijeli su novi šok. Dekretom novih vlasti, slavno ime HŠK Građanski je ukinuto. Ali povijest nam svjedoči: ne može se ukinuti ono što živi u ljudima. Već 9. lipnja na ruševinama Građanskog osnovan je Dinamo.superhik

Lomiš ga, al on se ne da.

Pitao sam chatgpt da mi kaže kojeg je točno datuma ugašen Građanski:

"Odluka o gašenju HŠK Građanski Zagreb donesena je neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Klub je raspušten početkom lipnja 1945.
    Najčešće se kao konkretan datum navodi 6. lipnja 1945.

U praksi, to znači da su ga nove komunističke vlasti tada formalno ukinule zajedno s drugim “starim” klubovima, a ubrzo nakon toga osnovan je Dinamo Zagreb kao njegov nasljednik u sportskom smislu."

U roku od tri dana je osnovan dinamo.
    Ne želim bogohuliti, ali tri dana...
  • plavi72
    2.5k
    Sretan roćkaš :party: :fire: :heart: :party:
    20260426-130715.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist