• Fabercaster
    929
    Livijev vratarski trener koji je bio u Dinamu od 2020. do 2023., pa onda kod bjelice u trabzbonu i na kraju u feneru, Sandro Zufic je trenutno bez kluba, mozda je vrijeme da ga se angazira.Goncalo Santos

Mislim da je jedino realno da se u Dinamu angažira stranac na poziciji trenera vratara i u akademiji. Hrvatska nogometna reprezentacija je u razmaku od 30ak godina na svjetskim prvenstvima osvojila 3 medalje, ali nikada nijedan hrvatski vratar izuzev možda Subašića (Monaco) nije ostavio značajniji trag u nekoj od Liga Petice.

S obzirom da smo od samostalnosti do danas imali barem po jednog igrača svjetske klase od pozicije beka do suprotnog krila i napadača u jednom trenutku to govori da se s vratarima u Hrvatskoj sustavno radi krivo od najmlađih kategorija i vrijeme je da se to promjeni. Ne kažem da moramo pored svega sad izbaciti još i novog Neura, ali jebeš mi sve ako nismo sposobni iznjedriti nekog Pickforda ili nekog te razine.
  • grba
    691
    ali jebeš mi sve ako nismo sposobni iznjedriti nekog Pickforda ili nekog te razine.
    4m
    Fabercaster

Kakav Pickford frende, Livaković je za njega i takve dvije klase iznad, ovaj je cijeli zivot u Evertonu i to ne znaci da je bolji od njega, ima dosta golmana koji nisu u top klubovima a na vrhunskoj su razini
  • Hnlovac
    4.9k
    Godinu ipo nisam na sjeveru bio i sad ide droga rotterdam u nedjelju, doslovno jedva cekam

Skakati ce 90minuta i najrubnije sjedalo na sjeveru, ima da 4900 ljudi svi skacu
  • Mali dioničar
    20.2k
    Jesu komunjare ugasile građanski? Jesu.
    Jesu komunjare sada na vlasti? Jesu.
    NKDZ86

https://gnkdinamo.hr/en/news/gnk-dinamo-i-gradska-cetvrt-trnje-otkrili-spomen-plocu-povodom-100-godisnjice-otvorenja-igralista-u-koturaskoj

Jedan od inicijatora ove ideje je Goran Đulić, predsjednik Gradske četvrti Trnje.

– Iznimno mi je zadovoljstvo biti ovdje s predsjednikom Zajecom, po mojem mišljenju najvećim funkcionerom u Dinamovoj povijesti, kao i s „generalom“ Bjelicom, našim najvećim trenerom nakon Miroslava Ćire Blaževića iz 1982. godine. Okupili smo se na divnom mjestu gdje je obilježena povijest našeg kluba. Vijeće gradske četvrti Trnje prošle je godine na rođendan Gradjanskog donijelo zaključak kojim pokreće inicijativu prema Dinamu, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i HEP-u da se obilježi ovaj povijesni lokalitet, stadion u Koturaškoj u kojem je naš klub osvajao naslove prvaka i na kojem je hrvatska reprezentacija odigrala svoje dvije prve utakmice u povijesti. Moramo baštiniti povijest našeg kluba, ali i gledati prema budućnosti. Dinamo svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje, a mi Trnjani nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti gledati naš klub privremeno na stadionu udaljenom pet minuta hoda odavde. A najveseliji ćemo biti kad se s tog novog stadiona u Kranjčevićevoj vrati na novi Maksimir – naglasio je Đulić.
  • Fabercaster
    929
    Kakav Pickford frende, Livaković je za njega i takve dvije klase iznad, ovaj je cijeli zivot u Evertonu i to ne znaci da je bolji od njega, ima dosta golmana koji nisu u top klubovima a na vrhunskoj su razinigrba

Ulovio si se najbezveznijeg dijela mog upisa...iako ne znam što fali golmanu koji je sa Engleskom bio 4. na svijetu 2018e i branio u finalu Europskog prvenstva 2020e uz to da standardno brani u Premier Ligi. Neka bude Schmeichel onda eto možda je bolji primjer.

Poanta je da ako izbaciš napadača za Juventus (Mandžo), veznjaka za Real/Inter(Broz, Modrić), stopera za City/Liverpool (Gvardiol, Lovren) beka za Atletico (Vrsaljko), za zapitati se je zašto ti golman bude potjeran iz Fenerbahčea?

Livaković je gotov golman i ono kaj kod njega ne valja teško da može ispraviti sa 30 godina. Za nas je savršen jer brani sve što treba i još malo sa strane a nije skup ili kak je Vice Karin to opisao čovjek sa nevjerojatnim talentom da vadi Dinamo iz sranja, i ako Bog da s njim smo mirni na vratarskoj poziciji još 10 godina. Ali postoji razlog zašto mu je karijera Zagreb-Dinamo-Fener-Dinamo.

Trajnim povratkom Livakovića dobiva se ogroman vremenski period za analizu i rješavanje problema zašto akademija koja je poznata i hvaljena u svakom kutku Europe ne može isporučiti golmana za kojeg će se potući najveći klubovi.
  • Mali dioničar
    20.2k
    Trajnim povratkom Livakovića dobiva se ogroman vremenski period za analizu i rješavanje problema zašto akademija koja je poznata i hvaljena u svakom kutku Europe ne može isporučiti golmana za kojeg će se potući najveći klubovi.Fabercaster

Ovako na prvu rekao bih da dominantna igra u mladjim kategorijama i nije najpovoljnije okruženje za izbacivanje vrhunskih vratara.

A opet, Ajax je izbacio Van der Saara, ali to mi se čini više izuzetak nego pravilo kao i Casillas kod Reala.

Recimo ne mogu se baš sjetiti nekog top vratara iz La Masie ili Bayernove akademije. Victor Valdes je bio baš atipičan zbog igranja nogom, naravno specifičnost Barcelone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet