• NitkoBitan
    35.9k
    "MEĐUNARODNI centar za sportske studije (CIES), jedna od najcijenjenijih nogometnih platformi, objavio je procijenjenu vrijednost igrača iz SuperSport HNL-a..."

Dion Beljo (Dinamo Zagreb) 14.3 milijuna eura

Sergi Domínguez (Dinamo Zagreb) 10.4 milijuna eura

Matteo Pérez Vinlöf (Dinamo Zagreb) 6.7 milijuna eura

Meanwhile po TMu Beljo vrijedi 4, a Sergi i Vinlof 2,5. Zivo me zanima iduci update vrijednosti. Drumskom tovarskom razbojniku koji ciljano podcjenjuje vrijednost Dinamovih igraca treba stati na kraj.
  • NKDZ86
    7.9k
    svaka čast, točno i u cent procijenili vrijednost
  • NVKOD
    10.9k
    Svećenik je 70-ih završio u zatvoru zbog Dinama. Klub ga se sjetio i nagradio

U CIJELOM svijetu traje reprezentativna pauza, a većina europskih klubova sprema se za završnicu sezone. Ona će biti posebno važna za Dinamo koji ima deset bodova prednosti na vrhu tablice i pokušava vratiti naslov na Maksimir. Osim toga, čeka ga i polufinale Kupa protiv Gorice.

Na društvenim mrežama se proteklih dana dijeli fotografija i priča posebno draga navijačima Plavih. "Uvijek s vama, hrvatska Rama" je Facebook stranica posvećena Dinamovim fanovima iz te općine koja pripada Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Ona je objavila fotografiju 90-godišnjeg fratra iz Čapljine kojem je Dinamo poklonio dres.
    Kažu da je završio u jugoslavenskom zatvoru zbog Dinama

"Zbog Dinama i majke Hrvatske fra Bonifacije završio je na višemjesečnoj robiji. Čapljina je jedno od najsrčanijih mjesta u Hrvata, stoga nije iznenađenje što uvijek iznjedri neko vrhunsko sportsko ime. Ovog puta sport je u fokusu na jedan drukčiji način. Legendarni Silvio Marić uručio je legendarnom fra Bonifaciju Barbariću Dinamov dres s brojem 90", piše stranica.

U nastavku je pojasnila okolnosti zatvaranja fra Bonifacija. "U vremenima komunističkog režima svećenici su bili posebna meta progona. Fra Bonifacije Barbarić je u više navrata bio zatvaran u jugoslavenskim kazamatima jer je otvoreno propagirao težnju Hrvata za svojom državom i slobodom.

Živio je vjeru, približavao ljude vjeri i ni na oltaru nije štedio riječi za svoj narod. Tako je, onih strašnih 70-ih godina, kada se već dalo naslutiti da država koja zatvara "proljećare" neće dugo opstati, fra Bonifacije na kraju nedjeljne mise u Konjicu, pred neku od utakmica Dinama, izrekao: "Pođite u miru i danas navijajte za Dinamo!"

Zbog Dinama i majke Hrvatske fra Bonifacije završio je na višemjesečnoj robiji. Čapljina je jedno od najsrčanijih...

Dinamo ga svake godine daruje dresom

No, špijuna i juda nikad nije nedostajalo – tadašnje vlasti ubrzo su doznale za njegove riječi jer ga je netko izdao. Zbog Dinama i majke Hrvatske fra Bonifacije je završio na višemjesečnoj robiji. Danas, u svojoj 90. godini, fra Bonifacije i dalje vodi bitke za svoj narod, za pravdu, za istinu.

I premda se nekad čini da je ta istina voda duboka, ovaj čapljinski fratar iz svete i slavne loze Barbarića zna da će ona kad-tad pobijediti u Kristu", stoji na njihovoj stranici.

U arhivima povijesti Franjevaca se ime fra Bonifacija zaista nalazi među svećenicima koji su osuđeni na zatvorsku kaznu. Spada u skupinu šest čapljinskih svećenika koji su bili progonjeni od strane komunističkog režima. Dinamo mu je i prošle godine, prilikom fešte u Hercegovini, poklonio dres s brojem njegovih godina (89).
  • Dzoni
    4.7k

Pogledao sam CIES-ovu stranicu koliko bi vrijedili ostali HNL igrači. Izbacili su mi samo vrijednost najvrijednijih igrača pojedinih klubova, a prema njima Hajdukov najvrijedniji igrač je Niko Sigur sa 3-3.5mil.
    Čak i Istra ima vrijednijeg igrača prema CIESu, a to je Raul Kumar
  • NORTE
    23.4k
    Faze piše na ljeto novi ugovor Zajcu.
    Potpuno očekivano.
    Jači i dugoročniji ugovor igraču koji to po svemu zaslužuje.
    Lik je prototip igrača kakve želimo u dinamu.
    Daj mi 10 Zajca i Livakovića na golu i osvojit ću europski trofej.
  • Fan
    2.1k
    Dion Beljo (Dinamo Zagreb) 14.3 milijuna eura

Sergi Domínguez (Dinamo Zagreb) 10.4 milijuna eura

Matteo Pérez Vinlöf (Dinamo Zagreb) 6.7 milijuna eura
    NitkoBitan

Naljutit će se neki što Dominguez nije na 20m, al ovo su poprilično realne cijene. Valinčić je eto potencijalno nažalost drastično pao nakon ozljede, jedino me čudi možda što Stojković nije procijenjen na više od 6m eura...
  • User123
    53
    dugorocniji da, jaci ne. Zajc ima placu 800k godisnje.
  • ZG plavi 01
    29
    ali takodjer Fruk po tome vrijedi manje od 2 i pol milijuna s cime se ne mogu nikako sloziti i nije naveden kao navrijedniji igrac Rijeke.
  • Efes Pilsen
    15.4k
    Fruk vise nije potencijal, njegova maksimalna cijena je 5 mil. eura, isto ono sto su dobili za Pasalica i Ivanovica. Jedino ako podemoni preko noci i postane nositelj reprezentacije, a to se nece dogodit.
  • Omake
    16.7k
    vjerojatno je trajanje ugovora bio jedan od faktora koji su utjecali na cijenu. Fruku i Pukštasu istječe ugovor 2027, pa zato nisu na listi.
  • Keyser Soze
    18.7k
    Procjena Belje na 15m, zanimljivo, više nego što sam očekivao. Dominguez u skladu s očekivanjima, ne znam di su Stojković i Valinčić.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet