• crophantom
    3.6k
    pa kaj nije da ćemo mi to sami financirati (gradnju), ali nas trenutačno muči zemljište/lokacija? ne možeš da ga jebeš to bez grada kad ovisiš o GUPu, tako da taj dio ćemo morati riješiti s njima.
    Ali za gradnju slažem se, u potpunosti sam za to da mi to sami isfinanciramo, klub proračuna kakvog ima Dinamo to mora moći sam.
  • NitkoBitan
    35.9k
    pa kaj nije da ćemo mi to sami financirati (gradnju), ali nas trenutačno muči zemljište/lokacija?crophantom

Nedavno je bila vijest kako je klub sve dogovorio sa Gradom ukljucujuci i financiranje koje bi bilo po modelu 60/40. Ili je negdje zapelo ili novinari nemaju dobre informacije.
  • crophantom
    3.6k
    ma vidio sam to, ali to niko nije sluzbeno potvrdio. mozda je tih 40% participacija grada u vidu zemljišta, ko to zna. uglavnom nadam se da ćemo riješiti bar pitanje lokacije i naručiti idejni do jeseni da ne izgubimo i 2026. godinu
  • Jurki
    24.1k
    ne vjerujem da bi financiranje bil problem.. tih 20 milja eura kaj se spominjalo.. ako nije opcija da i Grad financira.. Klub MORA uzeti kredu i taj problem rijesiti.
    Kamp nije nekaj kaj nam bu mozda trebalo. Kamp je trebalo rijesiti prije 20 godina.
  • Denle
    165
    Mozda sam lud, al natjecaj za stadion na Maksimiru mi upucuje na to da pravog zasebnog Dinamovog kampa nece ni biti.

Zona C ukljucuje nekoliko terena za trening, od kojih ce glavni imati tribinu od 1500 mjesta.

Iskreno, ovo je jako bitna tema i pitanje za buducnost kluba i rekao bih da bi se klub trebao javno ocitovati o ovome, da mediji ne pisu sranja i da budale kao ja ne donose zakljucke utemeljene na nedovoljno informacija na internetu
  • Jurki
    24.1k
    prije cca 2 mjeseca je "na kavi" s novinarima bilo receno da se bu kamp radio u Mandlovoj, forumasi su iskopali da je gup prenamijenjen za sportske svrhe.
    Otkud informacije piskaralima da je prica oko kampa riknula, nemam pojma. Pitanje je dal je to uopce tocno kaj su nasrali.

Moguce je da se nakon paljbe po igracima, Kovi i Capellasu.. na tapeti za srackanje nasao - kamp.
    Da napisu da je sutra cetvrtak - isel bi provjeriti.

Trebalo bi neke stvari kaj se kampa tice iskomunicirati prema javnosti. U kakvom je stadiju papirologija, parcela, kad se planira poceti graditi i neki optimalni rok zavrsetka radova,
  • Borovljanin
    561
    Screenshot-173.png

Evo fotka iz "novog" GUP-a, odnosno posljednjih izmjena i dopuna. Taj je prostor označen kao Mgp, odnosno "Mješovita namjena gradskog projekta". Okolo je Z1 zelena površina.

Sad, kaj to sve znači - ne znam. Možemo li mi graditi gdje je označeno za gradski projekt ili ne, kako sve to funkcionira...
  • Tvrdica McTvrdi
    4.9k
    Po AI-u Barcelona i Ajax imaju 9 terena ukupno za sve kategorije kaj bi značilo da bi i mi morali imat bar 7-8, nebitno jel na jednoj ili 2 lokacije. Šteta bi bilo da ovaj projekt čeka Grad ako se može samostalno riješit. Kredit, prodat jednog ekstra igrača, od članova koliko tko može dat...a u svakom slučaju investicija će se višestruko isplatit
  • Thor
    2.2k
    Obzirom da se trening kamp mora rijesiti do rusenja Maksimira a kamp mora biti rjesenje za nekoliko godina (daj boze samo toliko) onda bi fakat trebalo naci adekvatno cjelovito rjesenje.

...sad sam bas veliku mudrost napisal kaj niko nije do sad skuzio :rofl:
  • NORTE
    23.4k
    Evo fotka iz "novog" GUP-a, odnosno posljednjih izmjena i dopuna. Taj je prostor označen kao Mgp, odnosno "Mješovita namjena gradskog projekta". Okolo je Z1 zelena površina.Borovljanin

Ispod tog prostora koji je namijenjen za dinamov kamp ucrtana je i izgradnja nove široke prometnice koja trenutno ne postoji.
  • pešća
    1.2k
    Mozda sam lud, al natjecaj za stadion na Maksimiru mi upucuje na to da pravog zasebnog Dinamovog kampa nece ni biti.

Zona C ukljucuje nekoliko terena za trening, od kojih ce glavni imati tribinu od 1500 mjesta.
    Denle

Zona C uključuje do 3 terena od kojih će jedan imat tribinu koja će zadovoljavat uvjete za igranje 2. HNL, odnosno tamo će druga momčad igrat utakmice druge lige. Ta 3 terena će najviše biti namjenjena prvoj i drugoj momčadi.

3 terena su sigurno nedovoljna za Dinamo i mlađe kategorije. NK Osijek i njihova Akademija u sklopu Opus Arene imaju na raspolaganju 7-8 modernih terena.

I pored toga što ta 3 terena pored novog Maksimira jednostavno neće biti dovoljna za sve kategorije to će jedno vrijeme biti veliko gradilište pa seniori neće imati gdje trenirati. Poseban kamp za mlađe kategorije je prijeko potreban, a isti može i treba poslužit za seniorsku momčad dok se ne izgradi zona C.
145678Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.