• NORTE
    15.9k
    Dva mjeseca sam odgađao otvaranje ove teme, još od 26.3. kad se pojavila prva informacija o budućoj izgradnji kampa, a razlog odgađanja su naravno bili sramotno stanje na tablici i loši rezultati.
    Neuspješna sezona, ali nije ni nepopravljiva tragedija.

U međuvremenu se dogodila velika stvar za dinamo, alfa i omega u klubu je postao Boban pa je vjerujem i ovaj projekt kampa sad lakše izvediv.

Tema za sve novosti o izgradnji budućeg kampa (dinamove akademije) koji će zbog radova na Maksimiru postati nužnost.

Kamp bi se gradio novcem kluba i donacija sponzora.

Potrebno je izgraditi barem 5 nogometnih terena, tribinu od 2k i hotel akademije.

Još jedan projekt koji bi klub mogao dići bliže razini europskih velikana (dio budućnosti bez granica).

Useljenjem na novi stadion u Kranjči početkom 2027. počet će se rušiti stadion u Maksimiru i krenut će izgradnja novog velikog sportskog kompleksa Svetice-Maksimir koji će imati i kamp za prvu (i drugu) momčad.

Cijeli taj sportski kompleks će se urediti dogovorom Grada i države:
    63024056-projekt-novog-stadiona-maksimir.jpg

Trenutno stanje sportskog kompleksa Maksimir/Svetice koji uključuje i dinamov trenutni "kamp":
    3-Maksimir.jpg?preset=thumbGalerijaNew
    Screenshot-20250330-092205-Maps.jpg

Zbog nedostupnosti Maksimira koji će biti u izgradnji dinamo će na istoku Zagreba (vjerojatno Ravnice) izgraditi vlastiti kamp s terenima za treninge svih uzrasta koji će kasnijim useljenjem seniora na novi Maksimir od tada koristiti samo nogometna škola (dZG akademija).

Zemljište Ravnice na Maksimirskoj cesti je gola livada u vlasništvu Grada Zagreba.
    Screenshot-20250415-112907-Samsung-Internet.jpg
    Screenshot-20250415-113134-Maps.jpg

"Opcija 2" je zemljište Borongaj, šumarak u vlasništvu Sveučilišta i prometno je totalno izolirano (južno od pruge) te smatram da to nije realno ni poželjno.

Od Zagrebella i njegovog uređenja se u potpunosti odustalo "zbog imovinskih odnosa", iako je barem prema katastru vlasnik svega toga Grad Zagreb.
  • StjepanZG
    4
    Vezano za kamp koji će se raditi, iz kojeg razloga će kamp imati samo 4 nogometna terena, nije li to ipak premalo? Gradonačelnik je neki dan predstavljao projekt dvorana koje će se raditi za futsal, košarku i rukomet a uz to i novi kamp za naš klub i neugodno me je iznenadila količina terena koja se predviđa za taj projekt.

Mislim da bi klub veličine Dinama trebao barem imati 6 ili 7 nogometnih terena jer koliko znam Osijek kod svog stadiona ima kamp od 7 nogometnih terena.
  • Crni86
    10.7k
    ne znam kakvo si predstavljanje gledao, ali nece li dvorane biti u sklopu maksa dok ce kamp biti izmjesten iz tog kompleksa? Tako da ne vidim kakve veze imaju dvorane s brojem terena u trening kampu koji ce biti na drugoj lokaciji
  • Dudu9
    1.7k
    Kad novog stadiona radit ce se 4 pomoćna terena ti tereni će biti samo za 1 momčad i vjerojatno za 2 momčad dinama, a novi kamp bi po tome bio samo za školu nogometa
  • The Undertaker
    8k
    Uz stadion će biti 4 terena. Koliko terena će imati kamp mislim da se još ne zna.
  • ElDorado
    3.9k
    Nema puno vremena za kamp. Nadam se da će krenuti ubrzo i da se radi na tome
  • NORTE
    15.9k
    Uz stadion će biti 4 terena. Koliko terena će imati kamp mislim da se još ne zna.The Undertaker

U jednom novinskom članku na tu temu pisalo je da je želja i potreba pet terena u kampu.

Trenutno ih je oko stadiona 4 (i pol), tako da bi pet novih bilo poboljšanje.

Nakon par godina uz tih 5 dobili bi još ta 4 nova kod novog stadiona.
  • vjeko1701
    15.3k
    Više manje je priča da bi kamp koristili svi dok se ne završi stadion nakon čega bi tamo ostala škola nogometa a prva ekipa bi se skroz presilila na kompleks u Maksimir.

Znači umjesto trenutnih 5 za sve, bilo bi 5 za školu + 4 za prvu ekipu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.