• NORTE
    15.9k
    Dva mjeseca sam odgađao otvaranje ove teme, još od 26.3. kad se pojavila prva informacija o budućoj izgradnji kampa, a razlog odgađanja su naravno bili sramotno stanje na tablici i loši rezultati.
    Neuspješna sezona, ali nije ni nepopravljiva tragedija.

U međuvremenu se dogodila velika stvar za dinamo, alfa i omega u klubu je postao Boban pa je vjerujem i ovaj projekt kampa sad lakše izvediv.

Tema za sve novosti o izgradnji budućeg kampa (dinamove akademije) koji će zbog radova na Maksimiru postati nužnost.

Kamp bi se gradio novcem kluba i donacija sponzora.

Potrebno je izgraditi barem 5 nogometnih terena, tribinu od 2k i hotel akademije.

Još jedan projekt koji bi klub mogao dići bliže razini europskih velikana (dio budućnosti bez granica).

Useljenjem na novi stadion u Kranjči početkom 2027. počet će se rušiti stadion u Maksimiru i krenut će izgradnja novog velikog sportskog kompleksa Svetice-Maksimir koji će imati i kamp za prvu (i drugu) momčad.

Cijeli taj sportski kompleks će se urediti dogovorom Grada i države:
    63024056-projekt-novog-stadiona-maksimir.jpg

Trenutno stanje sportskog kompleksa Maksimir/Svetice koji uključuje i dinamov trenutni "kamp":
    3-Maksimir.jpg?preset=thumbGalerijaNew
    Screenshot-20250330-092205-Maps.jpg

Zbog nedostupnosti Maksimira koji će biti u izgradnji dinamo će na istoku Zagreba (vjerojatno Ravnice) izgraditi vlastiti kamp s terenima za treninge svih uzrasta koji će kasnijim useljenjem seniora na novi Maksimir od tada koristiti samo nogometna škola (dZG akademija).

Zemljište Ravnice na Maksimirskoj cesti je gola livada u vlasništvu Grada Zagreba.
    Screenshot-20250415-112907-Samsung-Internet.jpg
    Screenshot-20250415-113134-Maps.jpg

"Opcija 2" je zemljište Borongaj, šumarak u vlasništvu Sveučilišta i prometno je totalno izolirano (južno od pruge) te smatram da to nije realno ni poželjno.

Od Zagrebella i njegovog uređenja se u potpunosti odustalo "zbog imovinskih odnosa", iako je barem prema katastru vlasnik svega toga Grad Zagreb.
  • StjepanZG
    5
    Vezano za kamp koji će se raditi, iz kojeg razloga će kamp imati samo 4 nogometna terena, nije li to ipak premalo? Gradonačelnik je neki dan predstavljao projekt dvorana koje će se raditi za futsal, košarku i rukomet a uz to i novi kamp za naš klub i neugodno me je iznenadila količina terena koja se predviđa za taj projekt.

Mislim da bi klub veličine Dinama trebao barem imati 6 ili 7 nogometnih terena jer koliko znam Osijek kod svog stadiona ima kamp od 7 nogometnih terena.
  • Crni86
    10.8k
    ne znam kakvo si predstavljanje gledao, ali nece li dvorane biti u sklopu maksa dok ce kamp biti izmjesten iz tog kompleksa? Tako da ne vidim kakve veze imaju dvorane s brojem terena u trening kampu koji ce biti na drugoj lokaciji
  • Dudu9
    1.7k
    Kad novog stadiona radit ce se 4 pomoćna terena ti tereni će biti samo za 1 momčad i vjerojatno za 2 momčad dinama, a novi kamp bi po tome bio samo za školu nogometa
  • The Undertaker
    8k
    Uz stadion će biti 4 terena. Koliko terena će imati kamp mislim da se još ne zna.
  • ElDorado
    3.9k
    Nema puno vremena za kamp. Nadam se da će krenuti ubrzo i da se radi na tome
  • NORTE
    15.9k
    Uz stadion će biti 4 terena. Koliko terena će imati kamp mislim da se još ne zna.The Undertaker

U jednom novinskom članku na tu temu pisalo je da je želja i potreba pet terena u kampu.

Trenutno ih je oko stadiona 4 (i pol), tako da bi pet novih bilo poboljšanje.

Nakon par godina uz tih 5 dobili bi još ta 4 nova kod novog stadiona.
  • vjeko1701
    15.4k
    Više manje je priča da bi kamp koristili svi dok se ne završi stadion nakon čega bi tamo ostala škola nogometa a prva ekipa bi se skroz presilila na kompleks u Maksimir.

Znači umjesto trenutnih 5 za sve, bilo bi 5 za školu + 4 za prvu ekipu.
  • StjepanZG
    5
    Ma nemaju veze dvorane s brojem terena, to sam samo spomenuo s obzirom da je Tomašević govorio i o dvoranama koje će se graditi. Oprosti ako si krivo shvatio. Ukoliko će kraj stadiona biti 4 terena a kamp će biti na drugoj lokaciji sa 5 terena, to ć biti super i po meni dovoljno za potrebe kluba.
  • NitkoBitan
    26.9k
    Kamp bi realno mogao bit gdje su planirane dvorane, pretpostavljam da ima dovoljno prostora. I to bi bilo najnormalnije da je kamp odmah do stadiona. Ali jbg, svi se moraju ugurat u pricu oko novog Maksimira pa nema sporta koji ne trazi nesto.

Kakav forte je dobila prica oko dvorana, a Grad godinama ne moze /ne zeli rijesiti problem ventilacije u Ciboni pa je u dvorani kuhanje od svibnja do rujna.
  • NORTE
    15.9k
    Kamp bi realno mogao bit gdje su planirane dvorane, pretpostavljam da ima dovoljno prostora. I to bi bilo najnormalnije da je kamp odmah do stadiona. Ali jbg, svi se moraju ugurat u pricu oko novog Maksimira pa nema sporta koji ne trazi nesto.NitkoBitan

Kamp mora biti na drugoj lokaciji jer će sve oko bazena Svetice postati veliko gradilište.

Također, otvorila se prilika da futsal i košarka dobiju novu dvoranu.
  • scooniepenn
    4.5k

Dom Dražena Petrovića ide u rekonstrukciju nakon završetka Doma Sportova. To je i najavljeno kao sljedeća investicija u revitalizaciju postojeće sportske infrastukture, jer u njega osim novih stolica nije ništa uloženo praktički 40 godina.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.