• Neron53
    2.5k

Prije 24, 25 godina smo jedno gostovanje i odradili biciklima :)
  • Efes Pilsen
    15.3k
    Ne znam koliko je precizan sustav, ali vidio sam na biciklistickoj ruti dnevni brojac bicikala. Pitanje je i gdje ih ostavljaju, mozda ima neki parking/box za to pa se onda po kapacitetu zbroji..
  • Droljo
    26.3k
    Ak se može bajk u vlak stavit ja sam za. Jedino što ću ostarit dok se dokopam zagreba hž-om...
    Auuu, još i doma tak.. niš od toga, odustajem.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.9k
    Cijela ta spika s biciklima je Zeleni trend sa zapada jer je to ekipa kaj živi sama u svom 15minutnom gradu. Netko tko nakon posla mora skupit dijete u školi, odvest ga u glazbenu i onda obavit špežu u Kauflandu sigurno to ne bu na "bajsu". Zato je meni to projektiranje koje pretpostavlja da buju svi biciklom debilno, točno vidiš da to rade ljudi koji ne žive prosječan hrvatski život nego kao homić u Amsterdamu
  • vjeko1701
    23.8k
    Prosječan život sa kolko godina? 30, ok, a 20? Osobno nisam ljubitelj bicikla a biciklisti me većinom iritiraju al Zagreb je uvelike i studentski grad a kod studentske populacije bicikli su često prijevozno sredstvo, najviše jer su jeftini za nabaviti i održavati.
  • vukyxd
    24
    ajme meni kakvih sranja se neće čovjek na Zoni načitat.

Ako se zalažeš za najefikasniji način kretanja po gradu - homić si iz Amsterdama? Ja sam konzervativac, katolik i roditelj. Inženjer. Mislim da je Tomašević loš gradonačelnik, a Možemo ideološki zadojena sekta. I ne živim kao nikakav homić u Amsterdamu. I obožavam ići na posao 15 km biciklom u jednom smjeru, i malog odvest u vrtić u prikolici, i obavit sve po gradu što želim biciklom. U gradu u kojem je 90% dionica ekstremno lako biciklirati, gdje je padalina prilično malo, sramota je koliko puno ljudi se kreće na relacijama od par kilometara autom. Osobno za Bajs mislim da je promašeno ikakve takve projekte provoditi dok je infrastruktura grozna, i da bi za grad puno korisnije bilo da je 10 milki uloženo u biciklističku infrastrukturu, ali sam za potpuno izbacivanje automobila iz centra grada i totalni prelazak na bicikle, uz naravno bolji javni prijevoz, jer je to jedini način kako se ovaj oronuli centar može preobraziti da liči na nešto civilizirano.

I čudim se kakve sve tematski nepovezane komentare s temom možeš pročitati na Zoni, a evo sad i sam doprinosim tome :lol:
  • Mathiasovi Chageri
    7.8k
    točno vidiš da to rade ljudi koji ne žive prosječan hrvatski život nego kao homić u AmsterdamuTvrdica McTvrdi

Evo ja nisam homić, a u Amsterdamu sam barem triput godišnje poslovno, pa se svaki put iznenadim razinom patroniziranja Hrvata kad je riječ o biciklima. Kao da je to ideološko vozilo, a ne normalan oblik prijevoza koji funkcionira čim imaš osnovne uvjete. U Amsterdamu su na biciklu i homići i poslovni ljudi u sakoima i studenti i mame koje voze svoju djecu u onim teretnim biciklima. Jednako onako kako u svakom gradu Europe sa funkcionalnim javnim prijevozom, a nahodao sam se što privatno što poslovno, vidim ozbiljne poslovnjake na biciklu ili u metroima, koji se voze normalno sa babama i klincima. Ljudi koji si mogu priuštiti auto, ali ga ne koriste jer je javni prijevoz brži, jednostavniji i često logičniji izbor.

Samo kod nas je svaki oblik prijevoza osim automobila predmet sprdnje, jer kako ćemo obaviti kupovinu bez auta, kako ću svog klinca dovoljno starog i potpuno sposobnog da ide javnim prijevozom ili ne daj Bože, biciklom, voziti na solfeggio na biciklu, kako će mi žena sa frendicama na kavu ako ja ne upalim auto i odvezem ju tri tramvajske stanice dalje u birc.

A poanta uopće nije da svi voze bicikl. Niti da svi koriste tramvaj ili HŽ. Poanta je da oni koji mogu, i kojima to ima smisla naravno, imaju realan, siguran i društveno prihvaćen izbor. Dok god to ne postane normalno, svaka rasprava o prometu kod nas ostat će na razini sprdnje i izgovora, umjesto da bude pitanje funkcionalnosti i kvalitete života.
  • javolimtebejako
    4.5k
    Prosječan život sa kolko godina? 30, okvjeko1701

hrvati su tada u prosjeku jos kod roditelja :rofl:
  • vjeko1701
    23.8k
    Ne oni koji odu studirati u drugi grad, a to je jako puno. Ja sam se sa 18 odselio od roditelja.
  • javolimtebejako
    4.5k
    ja isto. a znam ih bome dosta koji su ostali do 30ih. neki su i na faks osli pa se vratili nazad kod staraca. meni to nikad nece bit jasno, al eto. uglavnom koliko znam, po istrazivanju/anketama, Hrvati u prosjeku idu ca od staraca nakon 30. godine
  • vjeko1701
    23.8k
    Nisam za to znao. Kod nas se većinom otišlo sa 18 i to je to.
  • crophantom
    3.5k
    neznam kako vode te statistike, ali pola ZG valjda je prijavljeno kod staraca dok ne kupe/izgrade svoju nekretninu s 30/35, zbog manjeg poreza i jer im se neda drkat s tim kad nemaju svoju nekretninu.

Kad bolje razmislim, neznam nikoga ko živi u najmu, a da nije prijavljen kod staraca, a svi su otišli sa 18.
  • javolimtebejako
    4.5k
    vec 2. put ti s tim hahah vidim povrijedio te taj komentar
  • Nolifer
    14.4k

Nije.

Shvati kako želiš. Hahah
bold
italic
underline
strike
code