• austrijanac
    10.6k
    Osijek je baš primjer uspješnog kluba.
  • Zg123
    3.5k
    Nenek postao ko neka influencerica, samo laprda po podcastima
  • Ludovic IX
    10.9k
    uspjeh Osijeka??????
  • Crusades
    22.9k
    Vidi se da godina dana trenerskog neangažmana ostavlja posljedice.

Uvijek nam ostaje onaj prvi mandat i neizbrisivi trag u povijesti, ostalo je za zaborav nažalost.
  • Nolifer
    14.4k
    Pitanje samo zašto nije mogao završiti drugi mandat kako treba i radi koga nije imao svoj mir. Bio instaliran u krivo vrijeme u drugom mandatu
  • hardek
    9.5k
    Bjelko kao i Zajec kad daje intervju, moram tri put razmislit želim li uć u članak.
  • Ludovic IX
    10.9k
    Bjelica je izgubio svoj stožer koji je imao u dinamu (prvi mandat) i to više nije to. druge koje je našao nisu dobri ko ovi.
  • Sajla
    19.2k
    eto kaj se dogodi kad AI napravi pregled članka :) za Osijek je rekao nešto u stilu "i Osijek ima jednog vlasnika, ali njega baš briga", kao obrnut slučaj od Rijeke
  • Jos-Optimus
    10k
    Kad bi čovjek čitao medije bez da gleda tablicu bi bio uvjeren u sljedeće teze:
    1. Hajduk je momčad koja će biti prvak i ima 3 najbolja igrača lige
    2. Rijeka ima najboljeg trenera za koieg se svi trgaju
    3. Mišković je apsolutno najbolji vlasnik/predsjednik/menadžer
    4. Torcida je vrh vrhova i onda 10 mjesta nitko
    5. Hajduk je imao najmlađu momčad u ligi i najbolje mlade igrače
    6. Dinamo ima slučajnog trenera, Boban je bipolarni luđak i moramo učiti od Rijeke
  • Mali dioničar
    19.9k
    Bjelica je totalni pacijent. Pazi, lik izjavi "u Dinamu moraš KAO trener upravljati igračima, medijima i TRI člana Uprave i PETNAEST članova Nadzornog odbora." :roll:

Koji idiot, on mora upravljati Upravom kluba. Baš me zanima da li je upravljao Perasicom u prvom mandatu.

Za prvi mandat kapa dolje ne samo na rezultatima nego i na svijesti da se i u Europi traži rezultat, a da europske utakmice nisu izlog za prodaju igrača. Na tu temu, jest pomalo sramotna velika minutaža Vareli ove sezone.

Za drugi mandat nemam lijepe riječi jer nije uspio shvatiti niti nakon izgona Mamića da niti jedan pojedinac nije veći od kluba pa tako nije ni Bjelica sa svojim shvaćanjem kluba u kojem je on treba hendlati i Upravu, zamisli pretencioznog čovjeka. Da je imao rezultate u HNL-u kakve ima Kovačević, niti uz njegove verbalne i neverbalne eskapade nitko ga ne bi smijenio.

Ok, Bjelici u obranu, sportsko direktorovanje Marka Marića može se ocijeniti kao najlošije u Dinamu od kada uopće ta funkcija postoji.

A sam ovaj istup Bjelice i čitava plejada trenera koji žele upravljati klubom i vedriti i oblačiti i u prijelaznim rokovima i dovoditi stožer od 10 ljudi, zapošljavati svoje sinove u klubu (halo, to nije poremećaj, ne uopće) još mi više u očima diže Kovačevića.

Kovačevića koji nije furao vojsku trenera u stožer, koji nema problema sa Štefanićem kao kondicijskim, koji nema problema da mu Boban dopelja 20 igrača, koji nema problema da mu onda usred prvenstva odpelja dva veznjaka nakon što je doveo Zajca i Bennacera, što mu proda Kulenovića praktički jedinu drugu špicu nego čovjek radi posao pošteno u najboljoj vjeri.

Takav Kovačević s novom ekipom u 27 kola osvoji 63 boda dok su sveznajući Jakir, kurčeviti general Bjelica, zlatna cikla Canavaro i ajde kolateralni Sandro Perković sa zvijezdama Petkom, Riletom, Pjacom i ekipom skucali 65 u 36 kola, a još je najbolji učinak imao Perković. I da - uz kakvu igru? Dinamo je u 27 kola zabio 68 golova, a prošle sezone u 36 utakmica 69 golova.

I siguran sam u jedno - Kovačević da danas ode iz Dinama sigurno neće srati po Bobanu i klubu nikada niti glumiti nekog elokventnog filozofa po podcastima naknadne pameti.

Najbolje od svega je što se ekipa tu sprda sa (ne)elokvencijom Marija Kovačevića, a čovjek je totalno ispravan lik koji u klubu radi svoj posao i to od materijala koji mu je serviran i to sve u interesu kluba.
  • Crusades
    22.9k
    Kakvo zakucavanje :clap:
  • Filip B
    272
    Cisto da razjasnimo, nije mislio “upravljati” kao voditi i “šefovati”, nego balansirati. Mozda mu je ostalo iz engleskoj jezika misao “you have to manage” pa ju je doslovno preveo. Cinjenica je da balansiras, tj pokusavas drzat zadovoljnim jako puno ljudi. I cinjenica je da je “lakse” jednom covjeku upravljati i donositi odluke. Ako je taj covjek benevolentna eminencija dobrote i znanja, to je objektivno bolje od “komiteta”. Problem je kaj kod nas to uglavnom bude glasna budala zalizane kose i mafijaskih manira.

Dinamo je napokon prodisao i nije fer od Bjelice da ovako rezonira tek nakon 2 godine demokracije. Stvari ce se poslozit, a lako onda mozemo usporediti za 5-10 godina koji je model uspjesniji. (Meni osobno i Dinamo u drugoj ligi je prihvatljiv ako to znaci da nasmrkano djubre u bijegu i slicni nisu blizu).
  • Jurki
    24k
    Bjelica imal samo jednu olakotnu okolnost, a to je hrpetina ozljeda.
    Ali i s tim je moral imati bolje rezultate.
    Najvise me jebe ona izgubljena utakmica protiv Lokse u Kranjči 1:3 gdje ga je Čabraja školovao ko balavca. Lokomotiva koja je bila na dnu tablice te ubije u svakom pogledu nogometne igre.
    Svaka mu čast za prvi mandat, ali sad malo previse sere po podcastima s obzirom na ono kaj je napravio u drugom mandatu.
    I ja sam bio da se Kovu makne nakon one lose serije, ali sad vec imamo uzorak od 3/4 prvenstva u kojem je izdominirao.
    Moze netko reci da hnl je slabiji nego lani.. nije, jer je to sve tu negdje u 5 deka +-.
    Kova je nakon 27. kola skupio 63 boda, a sve trenercine zajedno nakon istog broja utakmica lani skupili 46 bodova.
    Kova ih je sašio za 17 bodova.
    O utakmicama s direktnim konkurentima da uopce ni ne govorim.
    On sam je u drugom mandatu skupio 13 bodova u 10 kola, 1,3 boda po utakmici.
    Liga prvaka je s druge strane bila dobro odrađena.
    Al bez obzira na dobro odigranu ligu prvaka za tu placu premalo.

Pametnije bi mu bilo da se pokrije plahtom po glavi i šuti.
  • Crni86
    20.7k
    Pa nismo li i mi svi ovdje zazivali “jednog gazdu”? Ne kao u doba nasmrkanog vec da imamo nekoga s znanjem i iskustvom te tijelo koje je opet tu da ga nadzire?

Pa upravo ovo novo ustrojenje kluba je unaprijedilo te neke mane koje je Bjelica spomenuo. Na kraju sad je i Zvone tu kao taj “jedan gazda” i reko bi da sve funkcionira itekako dobro. Zna se tko pije i tko placa za razliku od onog prije kad su Zajc, Maric i IO vodili sportski sektor.

Upitno je na koji susatv se referirao. Ako na onaj prvi, realno bio je spor i nefikasan. Ovaj novi je po meni puno bolji te se zna tocno cija je koja odgovornost i nema skrivanja iza vecine. Na kraju nema mi smisla niti da prica kako funkcionira ovaj novi sustav jer nije bio dio tog novog sustava i ne moze znat kako funkcionira, a onda ispada i glup sto to uopce komentira.
  • pešća
    1.2k
    Mr. Otpremnina. Jel otišao iz nekog kluba bez drame?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.