• Fan
    2k
    Svatko ce rade uzet aigurnih 1,6 milijuna eura nego 800k sigurnih i mozebitnih 800k. Ne vidim razlog zasto bi netko riskirao.Crni86

Mislim da je kolega htio reći 800k sigurnih i još 1.6m dodatnih potencijalno.
    Iako se slažem da je to besmisleno i da igrači to ne bi potpisivali.
  • DerHerrKool
    358
    Ma nema šanse. Imaš 800 + 800 sa potencijalnih + 1,6 vs sigurnih 1,6. Znači njemu visi sva lova iza plusa, a ako mu je to vezano za učinak i ostvario ga je onda znači da igra odlično i vjerovatno je tražen od drugih klubova, što onda ili nosi novi povećani ugovor ili transfer u novi klub na veću plaću. A još je gore u negativnom smislu. Recimo u slučaju neke ozljede. Tak da nikako nema smisla potpisivat takav nešto + nešto ugovor iz perspektive igrača.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.7k
    Podsjeća me to na ove podcastere koji bi tako stavili plaću 200k pa ko oće oće. Ne funkcionira to tak i da se to može sjetio bi se već netko. Ugovori od godinu-dvije su za jojo klubove koji se osiguraju na taj način ako ispadnu. Nama je neki idealan scenarij da igrač odradi 2 dobre sezone i proda se za neku lovu, a za to ti treba ugovor od barem 4 godine
  • Lighttt
    13
    Dobro mozda grijesim s tom duljinom al to je ne bitniji dio posta vise sam isao na to kako se smanjivanjem troskova plaća ne mora nuzno izgubit i kvaliteta.

U sezoni 2024/25 smo imali na troskove placa oko 25m po Tportalu 7 igraca iznad 600tisuca godisnje (od kojih moze se reci nitko osim Misica nije zasluzio taj novac)

A po ovome modelu ispadne da imas 15 igraca na ugovoru vecem od 600 a od toga 6 preko 1m
    37 igraca na ugovoru i trosak placa ispod 20m

"Bruno Petković i Marko Pjaca, koji obojica imaju oko 1.2 milijuna eura po sezoni. Josip Mišić zarađuje nešto više od 900.000 eura po sezoni. U tim okvirima je i Arijan Ademi, a Samy Mmaee, koji je ljetos došao kao slobodan igrač, ima plaću od 840.000 eura po sezoni. Stefan Ristovski ima 700, a Dino Perić 600 tisuća eura po sezoni"
  • DerHerrKool
    358
    Svim klubovima svijeta je cilj da smanjenjem plaća ne izgube na kvaliteti. To je doslovno glavna briga kluba u vezi kadra. Sportski sektor traži najbolju moguću kvalitetu unutar finacijskih parametara koje im daje financijski sektor.
    Mi smo imali sjebane i jedne i druge. Sad treba vremena da se to poravna.
    Skoro uvijek imaš dobro plaćene iskusnjare, malo slabije plaćene potencijale i popunu kadra na dnu hijerarhine plaća. Onda je na struci da to izbalansira s obzirom na mogućnosti i ambicije kluba.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.