• Fan
    2.1k
    Svatko ce rade uzet aigurnih 1,6 milijuna eura nego 800k sigurnih i mozebitnih 800k. Ne vidim razlog zasto bi netko riskirao.Crni86

Mislim da je kolega htio reći 800k sigurnih i još 1.6m dodatnih potencijalno.
    Iako se slažem da je to besmisleno i da igrači to ne bi potpisivali.
  • DerHerrKool
    527
    Ma nema šanse. Imaš 800 + 800 sa potencijalnih + 1,6 vs sigurnih 1,6. Znači njemu visi sva lova iza plusa, a ako mu je to vezano za učinak i ostvario ga je onda znači da igra odlično i vjerovatno je tražen od drugih klubova, što onda ili nosi novi povećani ugovor ili transfer u novi klub na veću plaću. A još je gore u negativnom smislu. Recimo u slučaju neke ozljede. Tak da nikako nema smisla potpisivat takav nešto + nešto ugovor iz perspektive igrača.
  • Tvrdica McTvrdi
    5k
    Podsjeća me to na ove podcastere koji bi tako stavili plaću 200k pa ko oće oće. Ne funkcionira to tak i da se to može sjetio bi se već netko. Ugovori od godinu-dvije su za jojo klubove koji se osiguraju na taj način ako ispadnu. Nama je neki idealan scenarij da igrač odradi 2 dobre sezone i proda se za neku lovu, a za to ti treba ugovor od barem 4 godine
  • Lighttt
    13
    Dobro mozda grijesim s tom duljinom al to je ne bitniji dio posta vise sam isao na to kako se smanjivanjem troskova plaća ne mora nuzno izgubit i kvaliteta.

U sezoni 2024/25 smo imali na troskove placa oko 25m po Tportalu 7 igraca iznad 600tisuca godisnje (od kojih moze se reci nitko osim Misica nije zasluzio taj novac)

A po ovome modelu ispadne da imas 15 igraca na ugovoru vecem od 600 a od toga 6 preko 1m
    37 igraca na ugovoru i trosak placa ispod 20m

"Bruno Petković i Marko Pjaca, koji obojica imaju oko 1.2 milijuna eura po sezoni. Josip Mišić zarađuje nešto više od 900.000 eura po sezoni. U tim okvirima je i Arijan Ademi, a Samy Mmaee, koji je ljetos došao kao slobodan igrač, ima plaću od 840.000 eura po sezoni. Stefan Ristovski ima 700, a Dino Perić 600 tisuća eura po sezoni"
  • DerHerrKool
    527
    Svim klubovima svijeta je cilj da smanjenjem plaća ne izgube na kvaliteti. To je doslovno glavna briga kluba u vezi kadra. Sportski sektor traži najbolju moguću kvalitetu unutar finacijskih parametara koje im daje financijski sektor.
    Mi smo imali sjebane i jedne i druge. Sad treba vremena da se to poravna.
    Skoro uvijek imaš dobro plaćene iskusnjare, malo slabije plaćene potencijale i popunu kadra na dnu hijerarhine plaća. Onda je na struci da to izbalansira s obzirom na mogućnosti i ambicije kluba.
  • emilperska
    15.4k
    Evo službenih podataka koliko smo za nekog dali novaca za plaću (+ signing fee eventualno)u 2025. godini (od javno dostupnih). Odnosno da se točno izrazim, koliko prihoda su evidentirali prema FINA-i u 2025. godini, a pošto su naši igrači bili tijekom 2025. godine u RH, mislim da se većina ili sve odnosi na nas:

1. Wilfried Kanga (4 mjeseca aktivnog ugovora) - 420k EUR
    2. Juan Cordoba - 550k EUR
    3. Mbuku - 258k EUR
    4. Stefan Ristovski (nije cijela godina) - 410k EUR
    5. Arijan Ademi (nije cijela godina) - 865k EUR - mislim da ovo uključuje fee za raskid
    6. Marko Pjaca (do 06.09.2025) - 2.1m EUR - ovo sigurno uključuje fee za raskid
    7. Cardoso Varela (4mj) - 180k EUR
    8. Sandro Kulenović - 700k EUR
    9. Bakrar - 190 k EUR (4mj)

Ovo su podaci s FINA Info.BIZ-a tko plaća godišnju licence. Za free pakete nisam siguran da li se vidi, ali moguće da i da.
  • NVKOD
    11.5k
    1. Wilfried Kanga (4 mjeseca aktivnog ugovora) - 420k EUR
    2. Juan Cordoba - 550k EUR
    3. Mbuku - 258k EUR
    emilperska

9. Bakrar - 190 k EUR (4mj)emilperska

Brate mili, za Kangu kojeg smo platili 1,7 mil. € (prema TM-u), Cordobu 2,1 mil € i posudbu Mbukua 200k € (ukupno 4 milijuna €) dobili smo mizernih 7 G i 4 A! Ako uračunamo plaće samo za prošlu godinu, dolazimo na 5,23 miljuna € za praktički ništa.

S druge strane, Bakrara smo platili milju €, odnosno s plaćom je to 1,38 milijuna € (190k u 4 mj + 190k 4 mj u 2026.), i dobili smo 16 G i 6 A! Hej, duplo više od navedene trojice... strašno koliko smo popušili na transferima koje je Marić odrađivao, boli glava!
  • emilperska
    15.4k
    Da vecina ovog osim Rileta i Ademija je Marićev moneyball.

Od ovog tekućeg, nadam se da Varela nema godišnje 800k EUR ako idemo za tim da je za 4mj primio 180k EUR. Nadam se da je tu neki signing fee manji bio pa je zato veliko..
  • striko
    3.2k
    Morat ćemo gume palit da Cordobu otjeramo.
  • Jurki
    24.4k
    ocito su Kolumbijci Cordobu placali cistim kokainom, kad kod nas dobiva toliku placu.
  • emilperska
    15.4k
    Poslat cemo ga u Dubravu u 3 ujutro da kupuje cigle..
  • Ijayi Atiemwen
    5.9k
    Šteta što nema za Mmaeea
  • emilperska
    15.4k

SAMY ALEXANDRE MMAEE A NWAMBEBEN još nije predao podatke za 2025. ;)

Za 5 mjeseci 2024. dobio je 790k EUR.
  • emilperska
    15.4k
    Update:

Dino Perić u 2025 - 600k EUR prihodi
  • Dzoni
    5k
    Ne znam dal da čestitam čovjeku što je zaradio pare za ništa ili da ošamarim onog tko mu je dao takav ugovor
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.