• NitkoBitan
    35.5k
    Istok kao tribina ima nesto veci broj redova, odnosno masovnija je od juga, a kao takva je "laksa" za navijanje i koreografije. A kop bi vjerojatno bio prema juznom dijelu tribine osim na vecim utakmicama.

Uvjeren sam da se treba prilagodit zeljama grupe, a na ostalima je da uzimaju karte za tamo gdje bude mjesta i navijaju.
  • NB86
    17.4k
    Običan kibic prosječnog džepa nema svoju tribinu već 5 godina, sad mu prijeti da je nema još sljedećih pet.deda

Pa bit ce sjever kranjce, i to najjeftinija tribina bude, ne vidim problem; svakako je "ultrasa" u dinamovom navijackom puku postotno nenormalno velik broj a kibica premali
  • deda
    44k
    Da, pa to jesu slatke brige u stvari. Iznosimo stavove kao što će iz iznijeti i grupa i klub. Dozvolite da ja u ovom trenutku istupam kao dugogodišnji istočnjak koji je trenutno izbjeglica na zapadu i kojem izbjeglištvo ne gine i sljedeće 4 godine vjerojatno.
  • tom
    212
    Ne znam zašto se toliko poteze prica o nekakvom izbjeglištvu nekadašnjih istocnjaka. I da navijačka tribina bude istok, ostaju njeni krajevi, posebno dio prema sjeveru, a tu je i jug, netko će naravno i na zapad. U svakom slučaju puno vise opcija nego sad i svatko će moći naći svoje mjesto, a ionako se radi o privremenom stadionu.

Već se proširio krug ljudi koji bar djelomično sudjeluju u navijanju i mislim da u tom smjeru treba ići i dalje s time da je ovo stadion gdje će se biti puno lakse uključiti u navijanje. A svatko će sukladno svojim prioritetima, cijeni itd. odlučiti koje je najbolje mjesto na stadionu za njega, opcija je duplo vise nego sada
  • pešća
    1k
    Osobno mislim da je ideja kopa na istoku loša. Organiziranje i usklađeno navijanje na tako dugačkoj tribini bi bio velik izazov.deda

A jug je bolji za navijanje? Kad vidim jug na Kranjčevićevoj to me podsjeti na jug u Varaždinu kad se svi zbijemo u dva sektora pa opet bude problema sa navijanjem i praćenjem ritma. Nije tako lako navijat na maloj tribini iza gola.
  • criticus
    6.2k
    koji je trenutno izbjeglica na zapadu i kojem izbjeglištvo ne gine i sljedeće 4 godine vjerojatno.deda

A i ja sam u istoj situaciji. Baš sam jučer gledao raspored tih mjesta na zapadu i razmišljao kolika bi mogla bit cijena. Ako na istok bude ultras tribina platit ću Bože moj šta sad. Ali ako istok bude gdje idu kibici, onda lovim tamo sredinu. Možda onda mognem i starijem malom priuštit godišnju... A možda uzmem godišnju za jug (ako nebude ultras već recimo obiteljska), tad bi mogao i djeci pa idemo svi obiteljski na utakmice.

Hoću reći, sve ima svoje pluseve i minuse za mene osobno a vjerujem u za sve ostale uključujući i grupu. Ali nijedan minus mi nije eliminacijski i svugdje će moje potrebe doživljaja utakmice na stadionu biti zadovoljene. Zbog tog se baš ne uključujem u raspravu.
  • rioda
    14k
    Treba gledati prema riječima bivšeg dopredsjednika Skendera, da budemo neosvojiva plava tvrđava, a mislim da je to onda istok kao navijačka tribina.

Ovo za godišnje nisam baš siguran da će biti moguće jer ne vjerujem da će biti mogućnosti kupnje novih godišnjih, bez da ju imaš u ovoj ili idućoj sezoni.
  • prefontaine
    6.9k
    Ma treba odustati od ovog stadiončića i odmah početi s novim Maksimirom. Ovako samo problemi.
  • criticus
    6.2k
    Ono što će se još događati ako Boysi budu na istoku je da će se podcrtavati svako prazno mjesto koje eventualno bude na nekoj utakmici. Mislim zlobnici će to isticati u svakom mogućem pogledu.
  • Liks90
    4.1k
    onda mi reci kak da povećam rezoluciju :rofl: meni je na mobitelu normalna rezolucija, Al očito kad idem prenjeti on ju smanji, a zakaj to neznam
  • tom
    212
    prvo, i sad su sami rubovi (polu)prazni kad je tribina puna jer su ljudi stisnuti u sredini

drugo, čak i ako će “zlobnici to isticati”, zašto bi to ikoga trebalo bit briga?
  • rioda
    14k
    sad su rubovi prazni kad je tribina puna jer su ljudi stisnuti u sredinitom

Na zapadnoj strani sjevera je i normalno da rub bude prazan, pošto inače gledaš u onaj famozni reflektor
  • tom
    212
    Ma naravno, ali punije je prema zapadu nego prema istoku jer vise ljudi gravitira toj strani. Kako god na navijačkim tribinama je na rubovima normalno da ostane nešto prazno i da je prema sredini nagurano, nije nikakav argument
  • Kumerle
    2.4k
    Vidim da se već počelo prepirati oko toga gdje će grupa biti na Kranjči, al na kraju krajeva nadam se da će biti onako kako njoj odgovara i što je u interesu našeg Dinama u pogledu kvalitete navijanja i slike prema van, a da će se tv ekipe, suci i ostale navijačke skupine prilagođavat nama, umjesto obratno.

Iskreno čudi me @deda kao veliki Dinamovac da si stava da grupu treba ograničiti na jug i da će to biti dovoljno dobro te da gledaš sebične razloge ispred dobrobiti našeg kluba. Ne želim ispast grub, samo sam možda pretjerano iskren kako sam doživio tvoje upise.
  • criticus
    6.2k
    da će to biti dovoljno dobro te da gledaš sebične razloge ispred dobrobiti našeg klubaKumerle

ostavit ću dedu da brani svoje argumente. Ja bi samo postavionekoliko pitanja? Koliko mislite da bi primjerena bila cijena godišnje ulaznice za ultras tribinu na Kranjčevićevoj? Je li treba biti različita ako se radi o istoku i jugu? Što grupi bi odgovaralo a što je tu na dobrobit kluba?

Nije ovo crno bijelo. Pa recimo da godišnja za istok bude 360 eura na Kranjči (toliko je bila za zapad Maksimira ove godine), koliko ultrasa to može platit? Koliko će moći platiti cijenu pojedinačne karte za istok? Koliko će se padobranaca pojavit jer će oni moć platiti to?

Ako će biti cijena kao i dosad, jeli to najbolje za klub? Sumnjam da grupa želi izbiti iz džepa klubu potencijalnu zaradu na novom stadionu, dapače uvik je birala dobrobit kluba.

Sad sam tu nabaca svega i svačeg. Samo zato da karikiram da to nije lagano za odrediti. Nemorate svugdje tražit neprijatelje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet