• tom
    214
    Ove cijene mogu imati smisla jedino ako je jug navijačka tribina a ne istok.

Ako će to biti istok onda tome treba prilagoditi i cijene, sto znaci da bi istok trebao biti nekakvih 250 eura najviše, cijela tribina.

Jug i sjever 225 ili 250 kao i istok, zapad sredina 450-550, zapad krajevi 400-450 recimo.

Općenito, po meni bi s cijenama trebalo ići do cca 50% skuplje u odnosu na sadašnje cijene, ne vise od toga
  • criticus
    6.2k
    Ove cijene mogu imati smisla jedino ako je jug navijačka tribina a ne istok.tom

Istina, ali je li to realno? Da druga najatraktivnija tribina košta jednako kao tribina iza gola? Ja mislim da takav slučaj nema nigdje na svijetu.

Plus ako pogledaš kako izgleda zapad na novoj Kranjči, to je samo 2000 mjesta koja nisu vip. Ne postoji "Zapad sredina" za ljude koji žele nonVip mjesta. Tako da ti trenutne godišnjake sa zapada stavljaš u taj kalup i kažeš im: ok evo vam krajevi zapadne tribine i to ćemo vam naplatiti 50% skuplje. I to je opcija, ali neznam baš koliko primamljiva za sve godišnjake na zapadu. Mislim da će to za posljedicu imati da će ih dosta odlučiti ići na istok i onda dobivaš padobrance koji nisu ultrasi među godišnjacima na istoku.

Neznam, nisam Nostradamus ali čini mi se kao realna mogućnost.
  • NitkoBitan
    35.5k
    Ove cijene mogu imati smisla jedino ako je jug navijačka tribina a ne istok.tom

Aludiras na to da navijacka tribina treba bit najjeftinija? Pa i danas je na Maksimiru za europske utakmice sjever gore jeftiniji od sjevera dolje.

ovo je praktički što imamo sada. Ne mislim da je to održivo za Kranjčevićevucriticus

Cijene trebaju bit pristupacne i "pristojne", nikakvo deranje koze kao na Rujevici. Uz kulturu prepustanja mjesta ljudi koji ne mogu doci na utakmicu i ukidanja besplatnih ulaznica uz clanstvo klub ukupno gledajuci ne bi trebao bit na gubitku.

Mislim da je u nasem drustvu jos uvijek sama cijena ulaznica najbitniji faktor. Dinamovom navijacu se jos mozda i moze na Kranjci prvu sezonu prodat ulaznica po kojoj god cijeni zbog "sok efekta" tribina do terena i krova nad glavom, ali vec drugu/trecu sezonu na Kranjci ce bit "ne dam 20 eura za Loksu i slicno".
  • Mathiasovi Chageri
    7.6k
    Mi sve gledamo podosta subjektivno pa tako i ovo, po meni je tu previše pitanja koja se nameću ako će Istok biti navijačka tribina, od cijena, do prihoda, do potencijalnog zatvaranja određenih sektora Istoka na derbijima i europskim utakmicama. Pa eto, čak i marginaliziranje starih istočnjaka, koji opet "gube" mjesto na stadionu odnosno prisiljeni su birati tribinu iza gola ili skupi Zapad.

No ono što ja želim istaknuti kad se govori o atmosferi i pritisku s tribina je možda nešto što sam iskusio kroz hodanje po HNL stadionima. Kad se govori o nekakvoj atmosferi koja je meni bila najviše neprijateljska prema protivničkim igračima, to meni osobno nije niti istok Poljuda, niti tribine Opus Arene, niti Varaždin, nego istok Rujevice i to debelo.

Tu razinu uvreda prema suparničkim bekovima, linijskim sucima i vršenja pritiska na svaki najmanji detalj na terenu nisam nigdje drugdje vidio. Da ne govorim o priključivanju navijanju Armade praktički spontano i dosta često. Mislim da mi to možemo puno bolje raditi na Kranjči zbog zatvorenog stadiona ako budemo imali navijačku tribinu iza gola. Mislim da stavljanjem navijačke tribine na Istok gubimo dobar dio publike koja više reagira na događanja na terenu, manje religiozno sluša štangu i prati navijanje te sudjeluje u navijanju grupe, ali vrši puno veći pritisak na suca i protivničke igrače.

Naravno, ovo su sad slatke brige, no kad već diskutiramo o tome...
  • flexXy
    3.2k
    Pa nismo mi kao klub placali stadion da ga moramo pokrit sa suludo skupim ulaznicama
  • tom
    214
    ako je to navijačka tribina onda se ne moze gledati kao druga najatraktivnija tribina.

Morat će se donijeti temeljna odluka - koji je glavni prioritet na novoj Kranjci. Ako je to najbolja moguća podrška na stadionu koji je napokon pogodan za navijanje i atmosferu onda zbrojiti sve pluseve i minuseve i vidjeti koji je najbolji način za to postici.

Najbolje bi vjerojatno bilo da jug bude stajaća tribina i da tamo bude grupa, ali je krajnje upitno moze li se to ishoditi kod HNS-a. Takav primjer još nemamo.

Ako nije stajaća tribina onda imamo nisku tribinu koja opet nije sjajna za navijanje i limit od 2000 ljudi sto nas onda vjerojatno vodi prema istoku kao boljoj soluciji.

Ali ajde slažem se da tribine iza gola budu jeftinije i i slučaju da istok bude navijačka tribina, da se ne bi uzimao istok jer je ista cijena, pa nek onda jug i sjever budu 200-225 a istok 250. I ostaviti popust za maloljetne
  • tom
    214
    ajde razumio bi da nisam napisao cijene. Ako sam za jug i sjever stavio nizu/jednaku cijenu kako sam onda točno aludirao da istok treba biti najjeftiniji, bas bi volio da mi objasniš
  • criticus
    6.2k
    Cijene trebaju bit pristupacne i "pristojne", nikakvo deranje koze kao na Rujevici.NitkoBitan

Pa nismo mi kao klub placali stadion da ga moramo pokrit sa suludo skupim ulaznicamaflexXy

U usporedbi s čim? Kolega je spomenuo Rujevicu, to je jedna krajnost. S kim bi se trebali uspoređivati? I trebaju li ulaznice pokrivati sve kao i do sada ili Europa ide posebno? Ja sam cijenu postavljao na temelju toga da uključuje sve kao i do sada.
  • NitkoBitan
    35.5k
    Stigne se jos promijenit pravilnik HNSa, omogucit stajace tribine, kapacitet juga povecat sa 2 na 3 - 3,5 tisuce, smjestit BBB na jug onda, stavit najjeftinije karte za jug a kibicima na istoku prodavat nesto skuplje i zadnjih par stranica rasprava bi bilo uzaludno :grin:
  • IstokKa96
    920
    Mislim da će zahtjevno biti organizirati praćenje numeriranih sjedala u teoriji i praksi na navijačkoj tribini, stoga treba imati istu cijenu za sve, istok 300 e, jug 200...
  • fakin
    3.2k
    u europskim utakmicama ne smije biti stajanja.

Ako bude sve u redu mi cemo u prvom mjesecu igrati prvu europsku utakmicu na novom stadionu, ili liga prvaka ili europska
  • NitkoBitan
    35.5k
    u europskim utakmicama ne smije biti stajanja.fakin

Znam.

Ali moguce je napravit tribinu na kojoj omogucis navijacima "stajanje" u prvenstvu, a kapacitet smanjis za europske utakmice. Rapid je dobar primjer izvan liga petica. Mislim da i Malmo ima nesto slicno, pa i nesretni Midtylland.

Uglavnom izvedivo je ako ima volje, a ne znam zasto je ne bi imalo. Pravilnik HNSa kao pravilnik HNSa, to se lako promijeni kad se povuce za rukav. Isto kao sto recimo Vukovar sada moze igrati u Osijeku, a do prije godinu dana po pravilniku nije mogao.
  • deda
    44k
    Nemoguće, ne možeš mijenjat stadion usred europskog natjecanja.
  • rioda
    14k
    Stigne se jos promijenit pravilnik HNSa, omogucit stajace tribine, kapacitet juga povecat sa 2 na 3 - 3,5 tisuce, smjestit BBB na jug onda, stavit najjeftinije karte za jug a kibicima na istoku prodavat nesto skuplje i zadnjih par stranica rasprava bi bilo uzaludno :grin:NitkoBitan

Sad kad sam se malo više upustio u tematiku, čini mi se da je izvor svih problema to što su tribine odvojene. Da imaš spojen istok i jug, imao bi idealnu navijačku tribinu - cijeli jug i južni dio istoka. Općenito mi to što su tribine odvojene na ovako malom stadionu sve nekako strši i izgleda nezgrapno, ne vjerujem da se nije moglo bolje projektirati. Općenito sam nezadovoljan kako projektanti pristupaju projektiranju stadiona u RH, imao sam čak i ponešto doticaja s tim, uglavnom to sve izgleda kao da električaru daš da ti radi plin.
  • The Undertaker
    9.6k
    Realno je, i tomu se svi trebaju prilagoditi, da je Jug za ultrase a Sjever, Istok i Zapad za ostale, s tim da je sredina Zapada i sredina Istoka za sadašnje pretplatnike tribine ZD. Eventualno se još dio Istoka uz Jug može odijeliti od ostatka tribine Istok ali to su detalji. Sve drugo je nakaradno. Eventualni višak potražnje u odnosu na ponudu će se riješiti cijenom pretplate.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet