• Jurki
    22.6k
    istaknuo da su i hrvatski treneri uzimali medaljePacho

Kakve su to generacije bile i igracke klase.. i ja bi uzimao medalje s njima koji sam totalni tudum za rukomet.

Koliki kreten moras biti da ides traziti popunu strucnog stozera kod bivsih nogometasa koji su doslovno jucer zavrsili karijeru.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.4k

To kaj se tiče početnika, posljednje desetljeće je demantiralo da trenerski put mora nužno izgledati s dna do vrha kao da se opet ide u srednju školu. Arteta, Xavi, Zidane, Fabregas, Kompany, Mascherano su sve nedavni primjeri igrača koji su praktički iz kopački uskočili na visoke pozicije, bilo odmah bilo uz godinu, dve kao pomoćni ili B momčad. Nisu imali sad 15 godina put od 4te lige naviše, to je poanta.

Doduše, ovi naši kaj su vodili mlađe reprezentacije i slično se nisu baš proslavili
  • Dzoni
    3.8k
    Jedno je kad te cijelu karijeru vode ljudi kao Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho i sl., naravno da onda je put do karijere uspješnog trenera mnogo lakši, a i igračka reputacija pomaže u nalaženju posla.
    Sasvim drugo je kad si cijelu karijeru proveo igrajući pod palicom Alumnija naše ultra jake HNS trenerske akademije, onda ni 20 godina kaljenja u lošim momčadima i ligama nije dosta
  • Pacho
    13.8k

Sve pet ako se netko vec kao igrac pred kraj karijere cini kao veliki potencijal za trenera pa mu das sansu. Mozda netko od nabrojanih od strane Dalica to i je. Meni je problem sto ovo zvuci kao da je to da si bio bitan reprezentativac preduvijet za to da uopce budes kandidat, pa sad treba silom odabrati jednog od njih, makar isti bio totalno nespreman.

Znaci, jedna je stvar ako je npr. Badelj inteligentan, voda na terenu, dobro komunicira, itd. pa kazes ajmo ga isprobati, a nesto sasvim drugo ako ispadne da je za to zainteresirano par mlatimudana pa onda kakti moras uzeti jednog od njih.
  • Droljo
    24.8k
    Arteta, Xavi, Zidane, Fabregas, Kompany,Tvrdica McTvrdi

Iste karijere imaju kao i bilić, štimac.. možda kovač jedino...
  • DrRatoljub
    443
    Ja sam Dalica gotovo uvijek kritizirao, vjerojatno dosta puta i neopravdano, Ipak su Hrvati odlični u jalu. Ali ova selekcija pomoćnika ukazuje upućuje na to da su rezultati uistinu plod sreće i kvalitete kadra, a ne stručnosti.
    Pa ok je imati jednog hypemana na klupi, ali bilo bi dobro da je tamo netko tko zna prepoznati situaciju i reagirati. Što ne možeš znati ako nisi birao po trenerskim potencijalima i afinitetima
  • Droljo
    24.8k
    98 su ćiri pomoćnici bili ivo šušak i branko ivanković a trener golmana katalinić. Malo mi to zvuči ozbiljnije.
  • Jurki
    22.6k
    strucnost doticnog bumo vidli nakon kaj ode iz reprezentacije.
    Dobio je svemirski brod od momcadi i tu je sva mudrost.
    Uspjeh reprezentacije
    89% - momcad
    10,99% - sreca
    0,01% - strucnost izbornika (odlucio biti prijatelj igracima, malo im titra jaja).. u Rusiji nas spasio Subasic kod penala, u Katru Livakovic i brainfart Lukakua.
    Ne sjecam se koju je utakmicu on okrenuo na trenersko znanje.
  • db-izbjeglica
    19.9k
    strucnost doticnog bumo vidli nakon kaj ode iz reprezentacije.Jurki

1. ako je netko odličan izbornik reprezentacije A, zašto bi morao biti i odličan izbornik reprezentacije B?
    2. ako je netko odličan izbornik reprezentacije C, zašto bi morao biti i odličan trener kluba D?
    3. ako je netko odličan trener kluba E, zašto bi morao biti i odličan izbornik reprezentacije F?
    4. ako je netko odličan trener kluba G, zašto bi morao biti i odličan trener kluba H?

ne znam... primjera je mali milijun.

jel xabi alonso dobar ili loš trener?
    sa leverkusenom je bio genijalan, iz real madrida doslovno potjeran nakon jedne polusezone

jel fernando santos dobar ili loš izbornik?
    sa portugalom bio genijalan, iz poljske ga potjerali nakon 9 mjeseci

kakva je stručnost fabia capella, koji je sa klubovima osvojio sve, a na izborničkim funkcijama engleske i rusije (za ogromnu lovu) nije polučio značajnije uspjehe.

ne znam, ja sam u prošloj firmi bio izrazito dobar u jednom sektoru, strelovito napredao, imao ljude pod sobom i sve je bilo super. nakom par godina sam prešao na rukovoditelja u drugi sektor iste firme, izdržao sam 6 mjeseci i dao otkaz, jer je bilo grozno. kakva je moja stručnost?

stvarno se nečije kvalitete moraju promatrati binarno, kao 0 ili 1, nema ništa između?
  • Jurki
    22.6k
    stvarno se nečije kvalitete moraju promatrati binarno, kao 0 ili 1, nema ništa izmeđudb-izbjeglica

Naravno da ne. Ima masu primjera gdje se neki trener/igrac pokazu losim, pa promjene sredinu i procvjetaju ili obratno.
    Ali kaj se tice Dalica i njegovog znanja i strucnosti.. dovoljno mi govori cinjenica da ga nakon 2 medalje sa svjetskih prvenstava nije angaziral niti jedan ozbiljan klub ili Savez koji moze dati vise paprike.

Ako 2 medalje sa SP nisu dobre reference, ja onda stvarno ne znam kaj bi pojedini trener trebal napraviti.
    Isto tako cinjenica je da se ne sjecam koju je on utakmicu preokrenuo taktickim potezima.
    Dapace cesto smo se snebivali na trpanje igraca na neprirodne pozicije.
    Da postigli smo rezultate.. i to u postotcima kak sam napisal.
    Najvise je zasluzna momcad, sreca i tek je tu on s tim sitnim postotkom.
    Nitko mu ne moze uzeti te medalje, ali pricati o nekakvoj njegovoj strucnosti, trenerskom umijecu i da je trenerski mag je neozbiljno.
    Znamo svi da u reprezentaciji vode glavnu rijec senatori. Koji ce se nakon SP-a ove godine oprostiti.
  • Facke
    7.9k
    El se opet treba srati po Dalicu? Osvojiti tri medalje sigurne nije sreca. Vodi repku od 2017 nije mala stvar.
    Ne svida se i mene se koj on dela ali treba i male stati na loptu. On te jake dobre s deckima dela v repke. A tam si ovak ionak vise psiholog nek trener ili takticar. Poglejte si Francuze. Igraju jeden te isti kurac , ceste uzasne, al dobiju prek individualne kvalitete. Po mene se Dalica vidi pre negativne. Dosel je, kliknul je s igracima, dalje dost dobre funkcionera i koj mu imas zamerit?
  • Jurki
    22.6k
    nitko ne sere po rezultatima vec je prica o tome kakav je on generalno trener.

Evo samo kratko pitanje.

Dal bi itko htel da on preuzme klupu Dinama?
  • Facke
    7.9k

Nebi da preuzme Dinamo el je on za mene idealen tip trenera da bude izbornik.
  • Jurki
    22.6k
    Nebi da preuzme Dinamo el je on za mene idealen tip trenera da bude izbornik.Facke

Ok on je idealan izbornik. Kak to da ga niti jedan Savez nije do sad vrboval?
    Svakome kome ponudis dovoljno veliku placu - ide. Barem je to u danasnjem nogometu normala.
  • Doktor Kunić
    6.2k
    Kak to da ga niti jedan Savez nije do sad vrboval?Jurki

Pa kako ne, Brazil se tukao za njega :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.