• jedan u nizu
    17.1k
    Da, ali na kad bilo koji zagrebački klub osim Dinama bude domaćin Hajduku, Torcida će biti na barem dvije tribine.Mali dioničar

Neka dodu i bacaju case.
    Kamera ce sigurno biti dovoljno. Identificiras ih i zabranis im dolazak na Kranjcu sljedecih 5 godina i amen.
    Kroz dva gostovanja ce se opasno prorijediti ili ce se ponasati civilizirano.
  • NitkoBitan
    34.9k
    Identificiras ih i zabranis im dolazak na Kranjcu sljedecih 5 godina i amen.jedan u nizu

Pa ne moze se proizvoljno dijelit zabrane kak se nekom prohtije, valjda su prosla ta crna vremena.
  • jedan u nizu
    17.1k
    Pa ne moze se proizvoljno dijelit zabrane kak se nekom prohtije, valjda su prosla ta crna vremena.NitkoBitan

Ovo je dobio lik koji je bocom pogodio igraca Istre na Poljudu:

Slobodna Dalmacija objavila je da je muškarac dobio šest mjeseci uvjetno i ako u tom roku ponovno prekrši spomenuti zakon, morat će odslužiti 50 dana zatvora. Dobio je i zabranu odlaska na Hajdukove utakmice od dvije godine, i to uz obvezu javljanja u policijsku postaju.

Siguran sam da bi to napravio gostujuci navijac, kazna bila rigoroznija.

Takoder, nez kakva su pravila, ali sta nije da jos uvijek klub domacin moze zabraniti odredenim gostujucim navijacima pristup utakmici?
  • Thor
    1.9k
    Gledal sam sad na tubu video
    https://youtu.be/9KGUx7usoII?si=7kPBVEMtjq_A7o-r
    na dan 27.1. Kranjca. Sve super i sve ide fakat brzo. Bilo smo sin i ja gledat i prek ograde na licu mjesta.
    Po meni odlicna i top stara lokacija,orjentacija stadiona i sve i veseli me fakat cuti i pjevati.
    Doduse sad kako rastu obzori gradjevine nekak mi bez veze da su oni kutovi prazni. Znam kaj su pricali i zakaj su predvidjeli prazne kuteve (bar za neke) ali ako su sva cetiri prazna to mi onak suplje zgleda malo iako su povezani krovom i u tom dijelu.
    Mozda je dobro za provjtravanje (dobro bu doslo za dimne i baklje) ali zgleda nekak suplje.
    Ne jambram,sam velim kak mi zgleda s tim rupama.
    :victory:
  • username
    30
    A iz kojeg razloga su prazni kutevi? Nisam uspio nigdje naći to objašnjenje
  • Thor
    1.9k
    Ne znam kak su predvidjeli ograditi gostujuci sektor. Kakvim pregrdama? A kaj se tice mreze apsolutno bi je trebalo staviti na tom gostujucem sektoru. Mozda cak i poduplat za neke :rofl: . A na nasim sektorima ne bih stavljao. Valjda mozemo biti odgovorni prema nasem terenu,klubu i novom stadionu da se nis ne baca. Pogotovo ne baklje. A ako netko i baci, da mozemo to sami rijesit izmedju sebe :wink: i tak odrzavati disciplinu i kontrolu i red.
  • Thor
    1.9k
    navodno radi provjetravanja. A oni na tzv.trgu ispred i kao dio trga odnosno ulaza sa nekim sadrzajem ispred. Tak nekak je Korlaet objasnjavao.
  • username
    30
    Nadam se da necemo osjecat efekte provjetravanja u ovom dijelu sezone :rofl:. Ne bi trebalo jako utjecati to na akustiku?
  • Thor
    1.9k
    pa da. Ziher bu zbog toga se djelimicno gubila akustika a i po zimi bu propuh :lol:
  • NitkoBitan
    34.9k
    A iz kojeg razloga su prazni kutevi?username

Nizi troskovi, brza gradnja (kutevi se sporije grade od ostatka), manji potreban kapacitet.

Uglavnom vidio sam uzivo kak to otprilike izgleda i prazni kutevi stvarno nisu veliki, gotovo pa neprimjetni. Da se radio stadion kapaciteta 11 tisuca mjesta sa spojenim tribinama to bi izgledalo manje, odnosno bilo bi manje redova.
  • Sajla
    17.2k
    ovdje projektant govori o razlozima:
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/glavni-projektant-stadiona-u-kranjcevicevoj-i-arhitekt-opus-arene-evo-koje-su-glavne-razlike-ta-dva-stadiona-15574690

Iako nema nekog izdvojenog pojedinačnog razloga, sva ograničenja lokacije i kvadrature rezultirala su time da se ide na odvojene tribine.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet