• Ivdzo11
    8.8k
    Dinamovi juniori ipak ostaju...
    Ipak mala promjena plana u Dinamu. Svi juniori, koji su na pripremama prve momčadi u Čatežu, trebali su u ponedjeljak napustiti Sloveniju i vratiti se u Zagreb te se pridružiti juniorskoj momčadi. No, oni će ipak ostati s momčadi do četvrtka, a neki od njih će, vjerujemo, odigrati i pripremnu utakmicu protiv austrijskog Hartberga. Nakon toga će se ipak priključiti juniorima i 20. siječnja igrati protiv engleskog Brightona u Premier League International Cupu. U tom bi dvoboju trebali zaigrati svi mlađi iz Čateža igrači osim bolesnog Leona Jakirovića. Nakon Engleske, pak, vidjet ćemo hoće li se itko vratiti među seniore, hoće li se ipak s prvom momčadi trenirati Noa Mikić, nakon što dođe Paul Tabinas. (T.N.)
  • Masto
    801
    ipak mala promjena plana Spongebob-Nerd.png
  • Fatos Beqiraj
    823
    kakav komentar Garcia ponudjen ali 5 miliona eura. Pa prosle zime nismo za kifle imali. Ponudit ce nam i Haalanda ako imamo 300 miliona nije problem
  • T90d
    2.6k
    Jesam li ja jedini lud ovdje, i imam neku ludu teoriju zavjere?

O nama se sere, "prodaju" nam se igrači bez ponuda, odustajanje, selidba igrača iz juniora u seniore i obrnuto, pljuvanje po mjestu priprema, šta li je sve bilo u zadnjih 10ak dana. Sve negativno, nigdje pozitive. Vlastiti navijači još dodaju ulje u vatru. Nema nijedan članak, kao prošlih godina, o teškim treninzima, tko ima najjača pluća, tko izgleda da će svaki tren izdahnuti nakon treninga.

A za tugu sa juga ni glasa ni traga, osim onih Barinih plaćenih članaka kako Elitni klubovi žele njihove igrače. Nigdje ni traga ni glasa kako su jedva pobijedili predzadnjeg iz druge lige. Nigdje nekih velikih članaka kako su pred bankrotom, kako igračima kasne plaće, Nigdje neka ekskluzivna vijest da možda generalni sponzor neće produžiti suradnju.

Za aktualne prvake, jedna vijest o onom dečku iz Lyona B.

Moja je teorija, da nama namjerno rade loš imidž, lošu propagandu da uvuku nervozu među igrače i ostale u klubu. Za navijače su već uspjeli, Facebook i Instagram komentari su za povraćati. A ovdje na Zoni se još koliko toliko drži pristojnosti, ali i to je sve u rukavicama napisano.

Zašto nema objave kluba o Careviću radi rasističkog vrijeđanja, nek se klub službeno oglasi kad HNS neće.

Odradi jednu press konferenciju, demantiraj sva napisana sranja. Direktno reci da nitko od novinara nema niti 2% točnu informaciju. Smiri vlastite navijače, koji nasjedaju na jeftine spinove. PR kluba zakazuje, moram nažalost reći, kao i inače.
  • Dzoni
    3.5k
    Ovakvi članci sa nuđenjima danas super zvijezda su mi toliko šuplje priče i ta "nuđenja" su kao da uđem u FM scout listu i vidim igrača od 20+ mil da mi je A+ priority, a imam tipa 2mil za transfere.
  • barbax
    628
    Odradi jednu press konferenciju, demantiraj sva napisana sranja. Direktno reci da nitko od novinara nema niti 2% točnu informaciju. Smiri vlastite navijače, koji nasjedaju na jeftine spinove. PR kluba zakazuje, moram nažalost reći, kao i inače.T90d

OVO!

Pošto smo tu gdje jesmo, a novinarstvo je očito postalo hrpa smeća, mišljenja sam da bi neke redovite presice, priopćenja ili rubrika na web stranici o medijskim informacijama/dezinformacijama trebala postati redovita praksa.

Upravo iz razloga da se pravilno informiraju članovi i navijači kluba. Nešto kao dinamov klupski factchecking. U suprotnom, stvara se dezinformacijski kaos koji često posljedično stvara toksičnu atmosferu oko kluba, odvraća ljude od kluba i direktno klubu nanosi štetu.

A time bi i samo novinarstvo možda krenulo u nekom pozitivnijem smjeru, jer kad članovi i navijači vide koliko naseru i nalažu, neće im više nitko vjerovati i automatski ići pljuvati po Dinamu zbog tih njihovih laži, izmišljotina i raznoraznih malicioznih konstrukcija.

Ajmo biti proaktivni i inovativni. I ne dati im da stvaraju pogrešnu sliku o klubu.
  • Zg123
    3.3k
    Zasto ovaj clanak nije na temi shit of the day?
  • Crni86
    19k
    nisi lud, pa ta igra traje vec par sezona…. Samo sta je trenutacno na steroidima
  • rioda
    12.7k
    Nigdje ni traga ni glasa kako su jedva pobijedili predzadnjeg iz druge ligeT90d

Kako ne, pisao je Germanijak da su rutinski dobili :lol:
  • Noel
    18.1k
    To za novinare nije nikakva teorija zavjere nego istina.

To je organizirani i loše smišljeni napad na Dinamo.
    Odaju ih stvari koje su dosta banalne. Postoji modus operandi koji je dvije tri godine unazad isti. Moramo bit svjesni da u Hrvatskoj živi 70% priglupe populacije. Kad mislim priglupe, mislim baš tak. Novinari su toga svjesni i takvi ljudi su im oružje za širenje laži i gluposti.
  • T90d
    2.6k

Onda nek klub organizira press konferenciju, sjedne tamo Bobana, Manenicu, Bošnjara ili čistačicu, objasni stanje stvari. Dozvoli koje pitanje, ako bude nekoretnih onda ih lijepo stjerati u onu stvar.

Slikovito, nek klub izabere nekoga tko će biti antidoping kontrola, pa nek suspendira ekipu na steroidima, pogotovo one kojima je tuga sa juga draga.
  • Sajla
    16.5k
    Nešto kao dinamov klupski factchecking.barbax

nešto kao hajduk authentic s kojim se tu ponekad sprdamo? jako je zajebano naći mjeru. trenutno smo u modu "razgovaramo s novinarima samo kad je najnužnije i neizbježno", djelomično je i to razlog da se u javnost plasiraju svakakve priče koje nemaju veze s vezom. novinari moraju isporučiti svoju dnevnu dozu teksta i to je tak. a mi to moramo uzeti sa zrnom soli. obračunavati se oko transfernih nagađanja nema smisla. kad vidiš kaj novine rade u Italiji, Engleskoj, Turskoj, još smo mi mila majka s našim medijima.
    ali da ne poželim da ih netko nekad dobro opere i posrami (da ne velim i nekaj gore za pojedince) - poželim itekak.
    slažem se s namjerom i sentimentom toga kaj si napisal, ali mislim da nas ne bi daleko dovelo. svejedno, klupski PR se mora malo aktivirati nakon kolektivnog, fotke s treninga i pikado su zabava, ali ništa više od toga.
  • rioda
    12.7k
    Upravo iz razloga da se pravilno informiraju članovi i navijači kluba. Nešto kao dinamov klupski factchecking. U suprotnom, stvara se dezinformacijski kaos koji često posljedično stvara toksičnu atmosferu oko kluba, odvraća ljude od kluba i direktno klubu nanosi štetu.barbax

Razmišljao sam intenzivno o tome zadnjih par dana. Malo je to problematično jer:
    - neke stvari poput transfera često nećeš moći demantirati jer bi bilo neozbiljno
    - neke stvari nećeš moći demantirati jer su možda samo dijelom netočne

Ono što bih ja napravio je intenzivnija komunikacija s novinarima s kojima imamo dobar odnos. Ako se pojavi neka kriva informacija, demantirati ju što prije preko provjerenih novinara. Time imaš win-win situaciju da ovima s kojima si dobar daješ provjeren info, a usput demantiraš one zlonamjerne.
  • Bosskovitz
    20k
    Ovi primjeri pokazuju kako Dinamo nije uspio iskoristiti prilike za dovođenje igrača koji su kasnije ostvarili značajne karijere.Nogo

Vinicius je 2017. bio šesnaestogodišnji megatalent kojeg je Flamengo prebacio u prvu momčad da mu još poveća cijenu jer su ga pratili praktično svi vodeći klubovi svijeta, a sljedeće sezone ga je kupio Real za 45 milijuna eura. Raphinha je te 2016./17. debitirao za Vitoriu Guimaraes i već sljedeće sezone otišao iz nje za 6.5 milijuna eura - te sezone mi smo ukupno na sva pojačanja potrošili 1.3 milijuna. Gonzalo Garcia - da smo imali predviđeno 5 milijuna eura za napadača te zime, gotovo sigurno ne bismo doveli Kangu za 1.7 milijuna.

Te smo igrače propustili otprilike kao što propustiš Audi RS6 kad dođeš kod Zubaka i kupiš A3.
  • Jurki
    21.6k
    Lako sad biti pametan kad svi ti igraci vrijede desetine i desetine milijuna eura.

Koji luđak bi dao 5 milja za igraca koji igra trecu ligu pa taman da je 100 puta iz Reala?
    Ajd da takav transfer napravi City, Bayern.. jebe se njima za 5 milja eura.
    Nama je to malo manje od 10 posto proracuna.
    A i diskutabilno je dal bi on i htio doci u Hrvatsku. Lako piskaralima sad srati, nuđen bio ovaj ili onaj igrac.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet