• Sajla
    16.1k
    nije samo pitanje zastave. vizionar je tebi tip koji je promijenio boje kluba koje su desetljećima bile dio identiteta tog kluba jer su se pojavili neki drugi klubovi sličnih boja. ej, vizionar!! to je kao da dinamo promijeni boju jer su u prvu ligu došli Varaždin i Slaven koji su u plavom. ma ne, nemrem...
  • LA BOMBA
    682
    vizionar je tebi tip koji je promijenio boje kluba koje su desetljećima bile dio identiteta tog klubaSajla

Ako bi ja navijao za klub koji ima bijele boje, i pola lige ima bijele boje, onda bi sam tražio od tog vlasnika da mjenja boje.

Pa i Istra je promjenila boje iz plave u zeleno žute i to se pokazalo odličnom odlukom. Danas to nikome ne smeta.

Ovdje imaš na 59:35, Istra je imala plave boje do 1995. godine kad su se odlučili uzeti zeleno-žute.

Zanimljivo da i taj igrač Istre kaže da im je na početku to bilo čudno a da su na kraju vidjeli da su u upravi kluba bili vizionari i da su sa time stvorili unikatni identitet kluba, a sa time omogučili Istri da gradi svoju priču i da nije u sjeni Dinama i Hajduka kao plavo-bijeli klubovi HNL.
  • Ljubo
    297
    Dugo nisam čitao ovakve gluposti na ovom forumu, ovo mi je gore od rasprave tko zna čijeg tatu…
  • Dzoni
    3.2k

Jer je klub devastiran prvo smrću Spajića, a drugo ovim katastrofalnim ulaskom u HNL i posljedično ispadanjem u niže lige
  • LA BOMBA
    682
    Najgore je što ne postoji nikakva kombinacija po kojoj bi sljedeće godine bilo manje plavo-bijelih klubova u HNL.

Pogledaš tabelu druge lige i svi klubovi koji se bore za ulazak u prvu su također plavo-bijeli.

1. Rudeš
    2. Dugopolje
    3. Cibalia
    4. Karlovac
  • Zambatine škude
    4k
    Da je Zagreb nastavio biti prvoligaski klub kao sto je danas Loksa otkad su usli u HNL pa na Kranjci bi se trazila ulaznica viserokikaciga

Zašto to misliš?
  • KtcGoat
    2.4k
    Dugo nismo rokali ovak pametne spike
  • Tvrdica McTvrdi
    3.9k
    Vrlo rijetke zastave u Europi imaju neku tradiciju.LA BOMBA

Jer većina država ima trobojnu zastavu koja se naziva - republikanska trobojnica. Naravno da su te zastave onda nastale kada su se pojavile republike i moderne nacije (19.stoljeće). Nema to veze s time da nitko nije kreativan i ima osjećaj za marketing. A ako bi mijenjao zastavu zato da bude unikatnija, a jebiga onda ne znam kaj da ti kažem.

Inače cijela ova rasprava je wild :grin:
  • rokikaciga
    8.6k
    Mislis da se ne bi naslo 3500 gledatelja svako kolo da gleda bivseg prvaka Hrvatske? Bili bi u rangu Osijeka i Rijeke po zelji navijaca da gledaju domaci, lokalni klub.
  • Sajla
    16.1k
    Najgore je što ne postoji nikakva kombinacija po kojoj bi sljedeće godine bilo manje plavo-bijelih klubova u HNLLA BOMBA

Da, to je baš najgore, ne mogu zamisliti što bi se gore od toga moglo dogoditi našoj ligi.
    Pod hitno se u vladi i saboru trebaju pozabaviti time kaj od svih klubova na zapadu Zagreba baš plavi Rudeš može ući u prvu ligu, a ne žuto Vrapče, zelene Ponikve ili crveno Špansko. A HNS neka tombolom podijeli tko će kad uđe u ligu nositi dresove kakve su nosili Marsonija, Inker, Međimurje, Segesta i sl. jer nije u redu što su ispali s tak originalnim dresovima, a na njihovo mjesto ušli klubovi koji zadnjih 60-70 godina igraju u plavom. Toj boji se mogu vratiti kad ispadnu u drugu ligu, prva mora biti šarena.

Istra je promjenila boje iz plave u zeleno žuteLA BOMBA

Ako im sutra vlasnik zavrne pipu i raspadnu se, ne sumnjam da će se pojaviti neka Arena AD 70. u npr. smeđim dresovima s rozim prugama pa će Demoni imati novi klub za kojeg će oduvijek navijati i bez pardona prihvatiti nove boje. Baš ti je Istra dobar primjer.

Ti si baš utjelovljenje svega kaj ne valja s modernim nogometom, zbog tipova poput tebe Perez priča o skraćenju utakmica jer je mladima to preteško pratiti, za njih su kratke forme, TikTok videi, šareni, glasno... I kratkoročno, bez tradicije, povezanosti, smisla, svrhe. :sad:
  • vjeko1701
    21.9k
    Ima nekih uspješnih primjera gdje su klubovi prelazili sa plavih/bijelih dresova na neke manje korištene boje, ali je to većinom bilo na temelju boja grada ili regije kaj mi je ok. Pa čak je i Mišković u Rijeci radio određen rebranding po dolasku pa je promjenio nijansu plave u grbu, stavio ovaj križ na dresove i dodao onu bordo treću varijantu.

Istina je da je naš klupski nogomet relativno monoton po pitanju boje dresova i grbova. Zagorec je recimo mjenjao svoj relativno jedinstven grb u generičan kakvog ima svaki drugi klub. Ova nedavna promjena grba Slavena je meni bila totalno bezveze.

Ima prostora za kreativnost između tradicije i prolaznih trendova. Samo treba imati volje i ideje.
  • Masto
    607
    nek ga nose da ga ne gledam
  • LA BOMBA
    682
    Tako i ja mislim, mjenjanje boja kluba u boje grada je sasvim legitimno, pogotovo ako klub nosi ime grada. Varaždin bi mogao lagano biti crveno-bijeli, možda čak i u nekom unikatnom dizajnu, npr. da ima diagonalne crte.

Zašto ne bi Varaždin mogao imati ovakav unikatan dres. Ako se nekome ne sviđa može navijati za onaj Varteks u nižim ligama.

01-Broken-Stripes-kit_0001_black-orange-13878-13878-kit-6-1.jpg

Može se i eksperimentirati u stilu da se koristi i plavi i ovaj negdje pola-pola pa onda kakva je reakcija.
  • Masto
    607
    [img]http://istockphoto-1171169961-612x612.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention