• Droljo
    23.7k
    Nisu ni naša imena bajna ali tko bi navijao za Kristalnu Palacu, Zapadnu šunku, Manchester Grad ili Nottinghamsku šumu kad bi tako razmišljali?GOAT

A za Jedinstvo iz Manchestera?
  • Marktwain
    1.1k
    Ili Mladost iz Torina?
  • Sajla
    16.1k
    moram prestat čitati ovo da ne dobijem moždani :(
  • GOAT
    4.3k
    A za Jedinstvo iz Manchestera?Droljo

Sloga Manchester :lol: :lol:
  • LA BOMBA
    682
    Engleski klubovi imaju lošu estetiku ali je još uvijek više raznoliko od HNL.

Imaš bijeli Leeds, crveno-bijeli Newcastle, bordo-plava Villa. Crvenih i plavih imaš negdje sličan broj. Pričam o njihovim velikim klubovima. Onda u nižim ligama imaš svega.
  • NKDZ86
    6.9k
    al je nekima dosadno, di su vam žene da vas nateraju na posel, tu zjake prodajete
  • Marktwain
    1.1k
    Žena radi, ja sam na GO do Sv. Tri kralja.
    Može mi se. :grin:
  • GOAT
    4.3k
    Engleski klubovi imaju lošu estetiku ali je još uvijek više raznoliko od HNL.LA BOMBA

Pa dobro onda smo mogli u HNL ubaciti i Sibenik od prosle godine i eto raznolikog hahah
  • dzis
    1.3k
    Leeds je bijelo zut molim lijepo :)
  • LA BOMBA
    682
    Nek budu lokalpatriotska, nek bude i dodatak kao što su imaju npr. Budućnost iz Hodošana, Mladost, Rudar, Vatrogasac.
    Kod vas Nafta, Rudar Velenje...
    Marktwain

Što se tiče imena klubova u Sloveniji, koliko znam prve klubove u slovenskim gradovima su formirali Njemci u Ljubljani i Mariboru i Mađari u Lendavi. U Ljubljani se jedan klub zvao Laibacher SV, zvući kao neki generic 2 Bundesliga klub. Onda su Slovenci formirali svoje koji su imali neka panslavenska imena. Slovan, Ilirija, Slavija... A za vrijeme komunizma imao si većinom lokalpatriotske, u Sloveniji komunjara nije toliko interesirao nogomet pa nisu toliko forsirali svojih imena, npr. Olimpija kao najveći klub tada zvući neutralno i čak i nije imao zvijezde u grbu. Imena slovenskih klubova nisu ništa posebno, ali barem su vizualno raznoliki, praktički svaki klub u prvoj ligi ima druge boje, i sve boje su pokrivene.

Inače zanimljivo da u Austriji, Mađarskoj i u Sloveniji svugdje imaš najveći derbi između zelenih i ljubičastih, što su inače vrlo rijetke boje u nogometu.
  • LA BOMBA
    682
    Pa dobro onda smo mogli u HNL ubaciti i Sibenik od prosle godine i eto raznolikog hahahGOAT

Idealna vizualno raznolika HNL bi bila: Dinamo, Hajduk, Sibenik, Istra, Segesta, Marsonia, Koprivnica, Cibalia, Čakovec, Dubrava.
  • GOAT
    4.3k
    Idealna vizualno raznolika HNL bi bilaLA BOMBA

Mislim da bi onda kranjca bila puna
  • Oluja
    5.9k
    [img]http://1280w-ajmo-uti-01-20221025083200.webp
    AJMO ŽUTI!
  • Dzoni
    3.2k
    Nije toliko glupa ideja Bombe oko nemaštovitosti klupskih boja naših klubova, ali budimo realni, naši klubovi se skoro pa nimalo ne trude privući svoju lokalnu publiku, pogotovo se ne trude kvartovski zagrebački klubovi koji redovno imaju najmanju posjetu u svojim ligama (osim Dinama). Tek nešto se Istra, Slaven i Varaždin zbog ostavštine Varteksa pokreću u smjeru privlačenja publike i Šibenik da nije propao, ostalo jako jako slabo.
  • Mr Anderson
    16.1k
    moram prestat čitati ovo da ne dobijem moždani :(Sajla

Podsjeća na rasprave koje vode Lloyd i Harry u dva nastavka filma.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet