• Minken Bojna
    100
    Ni ti ne vjeruješ u to kaj pišeš!
  • LA BOMBA
    682
    Lupetaš. Sad bi istrijani navijali za rijeku da imaju slične boje zato što je rijeka uspješniji klub?! Glupost.Droljo

Ne za Rijeku nego za Hajduk, da.

Ako bi Istra imala bijele boje, onda ne bi imala nikakvog posebnog identiteta i ljudi bi navijali za jednog od najvećih klubova u državi.

Zašto npr. Varaždin i Slaven Belupo nemaju navijača? Zato jer njihovi klubovi nemaju nikakvog posebnog identiteta koji bi jih odvojio od mnogo većeg kluba Dinama, za kojeg svi tamo navijaju, odnosno nekih 90%.
  • Ivdzo11
    8.7k
    Iako za njega postoji interes domaćih klubova, iz krugova bliskih Gonzalezu saznali smo da, kad bi već morao ići u neki klub iz HNL-a, najradije bi u Osijek, na Opus Arenu. Naravno, ako su Bijelo-plavi još zaintresirani. Hoće li Robin ostati među Vukovarcima ili sjesti u neki autobus uskoro će se znati. U Borovu naselju kažu: Ništa ne komentiramo, ni dolaske ni odlaske, dok se to stvarno ne dogodi.
  • LA BOMBA
    682
    Pa ljudi su tu sami pisali da Zagreb nije imao navijača na utakmicama. Ja sam bio tad mali ali sam gledao sažetke i uvijek je bilo sve prazno, nisu postojali.

To što se neki put skupilo ogromno ljudi ne znači ništa, to su bila druga vrijemena kad su ljudi išli na random događaje. To su shvaćali kao neki dernek i išli tamo gledati. A gdje su bili 2002 kad je Zagreb bio prvak i slavio pred 100 navijača?
  • Hnlovac
    4k
    Iskreno kuzim viziju la Bombe
    images-(37).jpg
    Gle naslovnicu panini albuma 23/24. 5 plavih, 2 bijela ,2 plavo bijela i 1 zeleno žuti dres

Gorica ima ok priču a crvenim dresom, ali vole taj bijeli više nego kruha jest, a bzvz, jer je crveni dobro osvježenje

Nije čovjek tu daleko od istine, boje klubova stvarno pomažu brendu i identitetu. Isto tak se zna kaj zeleno, žuto, crveno predstavljaju u Ateni, kaj ljubicasto predstavlja u Beču, kaj zeleno a kaj ljubičasto u Budimpešti

Isto tako se zna kaj plavo predstavlja u Hr. Generički plavi dresovi ovima sam odmažu

Jedan klub i grad u hrv je možda najbolji primjer ptepoznatljivog brenda. 99% Hrvatske zna što ovo simbolizira. Izrazito uspješna lokal-patriotna priča
    images-(38).jpg
  • LA BOMBA
    682
    Da.

I čak je i izvorno Istra bila plava ali su mislim da u devedesetima napravili pravilnu odluku i promjenili boje u žuto zelene baš zato što su vidjeli da su u samostalnoj Hrvatskoj praktički svi bijeli ili plavi.

Nije mi jasno zašto to ne napravi i npr. Slaven Belupo, klub koji i onako nema navijača i ne bi nikoga ni uvrijedili.

Varaždin bi mogao lagano imati crveno bijele dresove jer su to boje grada.
  • Marktwain
    1.1k
    Slažem se i ja s janezom, vizualni identitet naših klubova je kriminalno nemaštovit.
    Od boje dresova do izgleda grbova.
    Ko da su klincu od predsjednika dali da u Paintu napravi grb, ono grb grada i pukne gore nogometnu loptu, malo kockica i tjt.
    A nekad nabacaju pun k..... simbola u grb, tri različita fonta....
    Prestrašno izgleda.
    Ne velim da trebaju biti kao moderni grbovi, korporativno generički, ali dajte malo mašte i sklada između tradicije i sadašnjosti.
  • LA BOMBA
    682
    Ne samo vizualni identitet nego i sama imena klubova. Većina klubova imaju ili ime grada, latinsko ime grada, ime regije ili ime neke komunjarske tvrtke koja je već propala.

Hajduk i Dinamo imaju jedini neko ime koje odmah povežeš sa tim klubovima (u Hrvatskoj).
  • Sajla
    16.1k
    to da nam prvoligaški klubovi imaju jednoobrazne vizualne identitete je jedna stvar i vidi ju svatko s očima tko nije daltonist.
    ali... onaj tko navija za klub XYZ zbog lijepih dresova danas, za 2 godine će navijati za klub ABC kad naprave ljepše dresove. a takvog navijača nabijem na njegovo "navijanje".
  • rokikaciga
    8.6k
    NK Zagreb je propao iskljucivo zbog Medica. Ne zbog boja, stadiona, dresova ili nekih trecih stvari. Jedino i iskljucivo Medic. Da je Zagreb nastavio biti prvoligaski klub kao sto je danas Loksa otkad su usli u HNL pa na Kranjci bi se trazila ulaznica vise. Sramota kaj se dogodilo tom klubu.
  • Marktwain
    1.1k
    Imena me ne smetaju, nomen est omen.
    Nek budu lokalpatriotska, nek bude i dodatak kao što su imaju npr. Budućnost iz Hodošana, Mladost, Rudar, Vatrogasac.
    Kod vas Nafta, Rudar Velenje...
  • LA BOMBA
    682
    ali... onaj tko navija za klub XYZ zbog lijepih dresova danas, za 2 godine će navijati za klub ABC kad naprave ljepše dresove. a takvog navijača nabijem na njegovo "navijanje".Sajla

Ne radi se o dresovima nego o bojama kluba. Ljudima su bitne boje klubova za koje navijaju, pa zato i navijači stalno pjevaju o tome i prave sve u tim bojama i ne žele ih mjenjati.

Ja sam siguran da je glavni razlog zašto Varaždin i Belupo nemaju navijača u tome što imaju identične boje kao mnogo bolji klub u blizini. A npr. Istra ima navijače.
  • Marktwain
    1.1k

To nitko normalan ne veli.
    Počneš navijati za klub jer je iz tvojeg grada, jer tvoj otac navija za njega, jer jebe majku drugim klubovima na terenu.
    Nismo toliko woke da navijamo za neki klub jer nam se sviđa boja, kroj i dezen dresa.
  • GOAT
    4.3k
    Boje klubova nemaju vezu s vezom, premier liga je crvena i plava ili crveno-plava u raznim varijacijama jedino se wolves ističe sa svojom užasnom bojom topljenog sira i recimo Fulham je bijeli a njih ima 20 dakle veći sample size a svi su slični. Uglavnom svi dresovi na sebi imaju boje zastave države koju predstavljaju uz par izuzetaka

Loksa i slični nemaju navijača jer je takav pecking order i mi nismo država od 40 milijuna stanovnika pa da svaki klub ima mogućnost stvoriti svoju veliku bazu navijača. Recimo London ima skoro 10 mil ljudi koji su većinom raspoređeni na Chelsea Arsenal pa onda WH Palace Fulham i već se dešava da Brentford ne popuni stadion, da im twitter objave imaju par lajkova itd

Manchester City još ne može rasprodati utakmicu a osvojili su bezbroj trofeja, imaju najskuplje igrače i napravili su cijeli rebrand i također imaju generično ime. Nisu ni naša imena bajna ali tko bi navijao za Kristalnu Palacu, Zapadnu šunku, Manchester Grad ili Nottinghamsku šumu kad bi tako razmišljali?

Uglavnom navijas za klub svog oca, starijeg brata ili djeda, to se prenese na tebe i cisto sumnjam da netko odabire navijati za x y klub jer mu se svida nijansa zimzelene na hlacicama
  • Ivdzo11
    8.7k
    Nakon što je potvrdio odlazak Fabijana Krivaka u Češku, njegov agent Matej Škegro pred zaključenjem je još jedno odlaznog transfera iz HNL-a. Kako Germanijak doznaje, Ivan Cvijanović, lijevi bek Osijeka pred odlaskom je u Portugal.

“Dogovor klubova je u završnoj fazi, nakon nove godine Cvijanović će na liječnički pa na potpis ugovora. Moram priznati da je Osijek bio izuzetno korektan. Svjesni su kako imaju odličnih rješenja na poziciji lijevog beka, pogotovo povratkom bivšeg reprezentativca Barišića te da je najbolje rješenje rastanak”, potvrdio nam je Škegro.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet