• vjeko1701
    21.7k
    Sve to super, al kad vidiš tablicu prošle sezone, suza krene xD
  • scooniepenn
    6k

Poanta ispravnog kadroviranja za Dinamo kakav zelimo je da imas dovoljno visokokvalitetnih mladih igraca u ozbiljnoj minutazi kao buduci transferni potencijal. Trebas imati i jednih i drugih, no ovisno o tome sto u datom trenutku imas u vlastitom dvoristu imas vise jednih ili drugih na deficitarnim pozicijama. Ako mislis da imamo boljih igraca na pozicijama lijevog beka, stopera i napadaca iz vlastite skole od Perez Vinlofa, Domingueza i Belje slobodno s njima unutra.
  • Papastrumf
    20.7k
    Razlog je vjerovatno u tomu što bi ružno izgledalo da ''sekretarica'' ima veliku dobit a nova vlast veliki gubitak.The Undertaker

Gđa Peras je bila CEO u prvoj polovici 2024., a Manenica u drugoj. S tim da je u drugoj polovici klub usao u LP, tako da odgovornost i za dobro i za lose u najmanju ruku moze biti podijeljena.

Ugl financijska bajka je gotova nauštrb 2018.-2022. Treba iznova stvarati.emilperska

Kao i tih godina, financijska situacija ce ovisiti iskljucivo o rezultatima u Europi, odnosno ulascima u LP/EL te o prodaji igraca, nista vise i nista manje. Niti ti niti ja ne znamo hocemo li to uspjeti, kao sto nismo znali niti u tom periodu 2018-2022.
  • Dinamo-SB
    895
    Što se tiče financija često se zaboravlja napomenuti kako su još uvijek tu repovi od bivše uprave. Po meni je veći problem naših rashoda nego naših prihoda. Naši rashodi su preveliki zbog nažalost stvari iz prošlosti i genijalnih odluka bivše uprave i vizionara Marića. Dinamo je trošio novac kao pijani milijarder i tako već sad nije i vidi se da Dinamo ne ide više u tom smjeru,neke stvari su riješene i isplaćene odštete,nekih se još nismo riješili. Nećemo svake godine isplaćivati milijunske odštete.Jednom kad se riješimo svih grešaka prošlosti će sigurno biti manji rashodi. Komercijalni prihodi također rastu iz godine u godinu.
    Nabrojimo neke stavke:
    Dino Perić (600k) i Zagorac(300k). Znači 900k uštede samo na ovom dvojcu od iduće sezone koji nije na mapi. RPG ne igra za kikiriki tako da ako se riješimo njega također će biti ušteda, na Perkoviću ćemo bar nešto dobiti tih 800k.
    Zaboravljamo da smo ove godine isplatili odštete Petkoviću i Pjaci(svakom po 600k?) te Brkljači i Bočkaju( isto ozbiljne cifre,ne sjećam se kolike)
    Tu je još Cordoba kojeg smo platili u transferu i sigurno ima 300-400k plaće i dug ugovor i Mmae čiju plaću još uvijek djelomično snosimo ( nekih 200-300k sigurno još mi plaćamo jer lik ima 840k) i upitno da li će ga Qarabag uzeti,a s nama je još dugo na ugovoru. Ako bi se te dvojice riješili također ozbiljna ušteda.
    Treba još nadodati i trenerske odštete prošle sezone - Jakir,Cannavaro,Bjelica te njihovi stožeri. ( ne znam točne brojke,ali višemilijunske odštete sigurno kad se sve zbroji).

I što se tiče trenera, to mi je isto intresantno kako se konstatno zaboravlja da ne samo što smo mijenjali trenere koji su nas uz to koštali ekstremno puno financijski, Kova praktički u usporedbi s njima je tu za kikiriki. Taj faktor svi zanemaruju također, i ne nisam ni ja skroz zadovoljan Kovom i još uvijek imam sto upitnika,ali za razliku od njih čovjek za duplo manje novaca ima bolje rezultate nego njegovi prehodnici.To je činjenica. I ako ode,neće nas koštati milijunske odštete. I još jedan fun fact - sukladno transfermarku momčad Dinama prošle sezone je vrijednija za nekih 20+milijuna od ovogodišnje.
  • fakin
    2.4k
    financijsko stanje jednog nogometnog kluba ne može se gledati kao financijsko stanje neke firme jer u nogometnom klubu je situacija uvijek vrlo neizvjesna i doslovno o jednoj stativi ovisi hoćete li dobiti 40 milijuna eura ili nećete.

mislim da nekakvo grubo planiranje ovisno o europi je ovakvo:
    liga prvaka - puno novaca, ulaganje, kupovina pojačanja s kojima ćeš biti konkurentan u ligi prvaka
    europska liga - manje novaca, održavanje postojećeg stanja, nemaš para za velika pojačanja, ali nemaš niti potrebe rasprodavati momčad
    konferencijska liga - mala lova, nemaš para za jače transfere, prodaja mladih igrača koji imaju neku vrijednost.

i nitko ne može 8, 9 mjeseci unaprijed znati koju ćemo ligu igrati, ni boban, ni manenica, ni peras. ono što mogu je postaviti preduvjete da imamo što veće šanse uhvatiti bogatije euro natjecanje i to je glavna zadaća predsjednika kluba.
  • Dinamo-SB
    895
    Slažem se sa svime napisanim,ali neke stavke se mogu unormalit te je potrebno biti financijski discipliran. Netko je dao Mmaeu 840k fiksno godišnje , netko je Bočkaju dao 550k ,Periću 600k i Brkljači 250k. Netko je Zagorcu s 34 godine dao ugovor od 5 godina od 300k godišnje.Svi navedeni su potpisali ekstremno duge ugovore. Na takve cifre. Jedan slučaj se može dogodit,svi griješimo,ali ovakve stvari nisu slučajne. To je financijski nedisciplina i loše vođenje i razbacivanje novca. Te repove još uvijek vučemo i tu Manenica,Boban i ostatak uprave već rade promjene i vidljiv je pomak. Za par godina će tek biti skroz vidljivo sve kad se riješimo svih zafrkancija iz prošlosti.
  • The Undertaker
    9.4k
    financijsko stanje jednog nogometnog kluba ne može se gledati kao financijsko stanje neke firme jer u nogometnom klubu je situacija uvijek vrlo neizvjesna i doslovno o jednoj stativi ovisi hoćete li dobiti 40 milijuna eura ili nećete.fakin

Kako onda mi već 5 godina imamo prihode u razini 60-70 milijuna? Idu nas stative ili što?
  • vlatkomarkovic
    2.5k
    Mislim da stanje je daleko od alarmantnog, ali isto tako dugoročno nećemo moći s ovako malo prilika mladim igračima, ne vidim poantu u Gonzalezu, Mikic i on su već sad tu negdje i slični prototipi, a na Mikicu se može pokriti dobar dio proračuna
  • Bosskovitz
    19.9k
    Mislim da stanje je daleko od alarmantnog, ali isto tako dugoročno nećemo moći s ovako malo prilika mladim igračimavlatkomarkovic

Evo gledam u drugoj temi statistiku koja kaže da je u ovoj polusezoni samo Lokomotiva dala više minuta na terenu U21 igračima od nas:

Minute U-21 igrača:

1. Lokomotiva - 4436 minuta
    2. Dinamo - 3790 minuta
    3. Hajduk - 3318 minuta
    4. Slaven B. - 2774 minute
    5. Gorica - 2550 minuta
    6. Osijek - 1622 minute
    7. Istra - 1219 minuta
    8. Vukovar - 930 minuta
    9. Rijeka - 893 minute
    10. Varaždin - 56 minuta
    Krizy
  • vlatkomarkovic
    2.5k

Ovo je jako, ali jako iskrivljen način gledanja na stvari…. Od ovih 3790 minuta, 1422 su Dominguezove od čije prodaje zarađujemo dosta manje zbog udjela i prava Barcelone, 838 su Vinloff koji, ako se ne varam ima isto klauzulu i 224 ima Varela koji isto nije 100% naš nego je deal s Barom. Također je bitno da su produkti naše škole, sto ovi navedeni nisu.

Kada se oduzmu te minute smješteni smo na ugodno 6. Mjesto s 1306 minuta… Od kojih je dosta garbage timea i Mikiceve prisiljene minute… Tako da moramo biti realni da dugoročno moramo davati vise prilika našim mladim igračima… Ok sada je prijelazni period, nije strka s lovom, sve to je ok, ali moramo to imati na umu, a ne zamagljivati se inflatornim brojkama i praviti se kao da potencijalni problem ne postoji….
  • scooniepenn
    6k

Tko je sad Gonzalez? Što znači da dosta manje zarađujemo od Domingueza i Perez Vinlofa. To su oba igrača za odštete preko 10 milja eura, poprilično sam siguran u to. Prvi je plaćen 2 milje bez postotka od iduće prodaje, drugi 1.2 uz postotak (10 do 15 izvjesno). I u jednom i u drugom slučaju, ako se nastave ovako razvijati, to su čisti prihodi od po 10-ak milja, a računam da bi za Domngueza mogli i više ubrati. To je kao loše i u odnosu na koga ili što je loše?
  • vlatkomarkovic
    2.5k

Ma Tabinas ne Gonzalez….
  • scooniepenn
    6k

Uhvatili se svi tog Tabinasa, a čovjek bi vjerojatno bio opcija za Dinamo II. Nota bene niti blizu potpisa nije bio.
  • vlatkomarkovic
    2.5k

Super još bolje drago mi je
  • Jurki
    21.1k
    Dnovinari iskopali da Capellas zna Tabinasa i odmah slozili pricu.

Isto kak i svaki prijelazni rok, oni sve znaju, a od 100 igraca pogode za jednog.
    Samo kaj je ova prica plasirana tokom natjecateljske sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet