• NitkoBitan
    33.9k
    Ne treba nuzno bit za reklame, kaj fali tome da stadion "svijetli" u bojama koje klub zeli? Ako to nije "landmark" i prepoznatljivo ne znam sta je.

1.png
  • jakov1
    1.3k
    Prvi susjedi Allianz Arene su smetliste i prociscivac otpadnih voda. Moderan stadion usred naselja je dovoljan landmark, Bernabeu s razlogom ne svijetli.
  • Droljo
    23.6k
    Nek svijetli iznutra. Stručljak droljo strajks agen!
  • Oluja
    5.9k
    Ove fasade kao na Allianz areni i mnogim novim turskim stadionima su mi katastrofalne, sve izgledaju kao baloni.
  • znajdatevolimja
    1.8k
    Jedino kaj zamjeram novoj Kranjči su razdvojene tribine, barem koliko vidim na slikama
  • NitkoBitan
    33.9k
    Po meni je to bolje jer da se islo uz ciljani kapacitet na spojene tribine stadion bi izgledao manji, kao i same tribine.
  • Liks90
    4k
    to je već rečeno zakaj mora bit tak…jer ide “rekonstrukcija”, a ne kao novi stadion…zbog papira i svega, da se išlo spajat morala bi bit nova papirologija Itd i to onda ko zna kad bi i dal bi bilo…
  • Hnlovac
    3.9k
    mnogi to ne kuze. Kutevi pojedu sigurno 1000-1500 mjesta, kad se to pretoci u stolice na ostalim tribama to bi bilo par redova manje a onda bi nam sjeverna i južna tribina izgledale kao na Drosini...
  • SAS1987
    19.3k
    Prema više manje svim faktorima su sjedala u kutevima najlošija i sa obzirom na manji kapacitet je i vizualno bolje imati prazne kuteve i veće ostale tribine, pogotovo istočnu i zapadnu. Uz to, naklon tribina će biti poprilično velik tako da će svekupni dojam zbog par dodatnih redova biti puno impresivniji.

Fi-factor-analysis-on-a-typical-bowl-C-value-distance-from-the-opposite-corner.png

Ove fasade kao na Allianz areni i mnogim novim turskim stadionima su mi katastrofalne, sve izgledaju kao baloni.Oluja

Ne izgledaju svi kao baloni, neki izgledaju ko krokodil ili zmija :lol:

bursa_timsah_arena13.jpg

Brutalan stadion inace :smile:
    bursa_timsah_arena05.jpg
  • NitkoBitan
    33.9k
    Prema više manje svim faktorima su sjedala u kutevima nalošija i sa obzirom na manji kapacitet je i vizualno bolje imati prazne kuteve i veće ostale tribine, pogotovo istočnu i zapadnu. Uz to, naklon tribina će biti poprilično velik tako da će svekupni dojam zbog par dodatnih redova biti puno impresivniji.SAS1987

Slovenac objasnio :ok:

Ogromna vecina engleskih stadiona takvog kapaciteta je sa odvojenim tribinama i praznim kutevima. Pa nemre bas bit neka slucajnost nego logican izbor.
  • Neron53
    2.4k
    Ne mogu prednosti praznih kuteva nikako pretpostaviti njihovim nedostacima.
    Vjetar, kisa, hladnoca, propuh, slabiji huk.....
  • Liks90
    4k
    Uvijek tražimo dlaku u jajetu…budimo zadovoljni onime sto ćemo dobiti…kukamo da neamo stadione i sad kad se radi opet ne valja nekome… :zip:
  • Neron53
    2.4k

Pa valjda se smije napisati misljenje?
    Ja ne znam nikoga koji je skloniji prazninama izmedju tribina nego spojenim tribinama.
  • Papastrumf
    20.5k

U pravilu da, ali ovaj stadion ima krov u komadu, a i kutevi su također zaštićeni. Naravno da je kod većine stadiona bolje da tribine budu spojene, ali kod manjih, kao što je ovaj, ima i prednosti odvojenih tribina.

[img]http://17316f5c6e50c04417c8.webp
  • scooniepenn
    6k

Da, i taj prostor, a ima u krugu od 300 do 400 m more. Tek se unazad godinu dana to krenulo u kvartu ozbiljnije puniti nakon godina stagnacije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet