• The Undertaker
    9.3k
    Ne treba previse razbijati glavu s bilancama.
    Dinamo je ko narkoman koji svake godine treba nabaviti lovu za novi šut
    Jurki

Ne bi vi i vaše firme dugo preživili sa takvim načinom razmišljanja. Ne može ozbiljan vlasnik razmišljati na "već se nekak bumo snašli" način.
  • Jurki
    21k
    gle nogometni klubovi nisu firme i proizvodnja gdje ti znas koliko ces proizvesti i prodati u narednih godinu dana.
    Znas koliko ces proizvesti jer znas koliki su ti proizvodni kapaciteti, kaj se prodaje tice isto znas jer imas potpisane visegodisnje ugovore.
    Nogometnim klubovima ponekad pola proracuna ovisi o jednoj jebenoj stativi.

Samo primjer prosle sezone, promasili smo kvalifikacije za ligu prvaka za 1 bod i potencijalnu zaradu od 30 mil eura.
  • The Undertaker
    9.3k
    Nogometnim klubovima ponekad pola proracuna ovisi o jednoj jebenoj stativi.Jurki

Zato postoji plan A ako je stativa i plan B ako je gol. Nama je plan od 60 mil. baziran (ako Germanijak točno piše) na stativi (ulazak u EL kroz PO). Barem na papiru a papir svašta trpi.
    Vidim da nas Ničota čita.
    Pozdrav Germanijaku.
  • Noel
    17.7k
    Ne bi vi i vaše firme dugo preživili sa takvim načinom razmišljanja. Ne može ozbiljan vlasnik razmišljati na "već se nekak bumo snašli" način.The Undertaker

Nogometni klub nije firma. Istina, nogomet je biznis, ali nogometni klub nikako nije firma. Trebali bi prestat gurat tu mantru koju je prvi počeo gurat osuđeni kriminalac. One fore kako je Dinamo najbolji poslodavac u državi i slične fore. Je, istina njemu je Dinamo bio bankomat, firma i sve ostalo, ali ajmo u današnjem vremenu malo pričat ozbiljnije. Dinamo je nogometni klub a ne firma.

Dinamo ne trebaju vodit biznismeni, računovođe, tajnice, mumije i policajci nego stručni ljudi koji razumiju nogomet. Dinamo svoju zaradu zarađuje na terenu i u uredima sportskog sektora (predsjednika) a ne u uredima računovodstva, marketinga ili izmišljenih tajnica.

Apropo ovog kmečanja na financijske stvari, knjiženja, faktura, bilanca, ne pamtim da se ovoliko kmečalo kad je bivše vodstvo kluba odbilo tražit povrat ukradenog novca i tvrdili su da Dinamo nije opljačkan. Onda nisam vidio puno financijskih stručnjaka kao ovih dana..
  • vjeko1701
    21.5k
    Ako je odgovor da, normalno da mi smeta i sada. Bilo bi prilično dvolično od mene da nešto što me smetalo prije mi sada odgovara, zar ne?Fan

Realno ovisi. Ni na koji način ovo ne impliciram za zatvorenu skupštinu, al definitivno ima stvari koje su mogle smetati u njegovo doba a sada ne moraju nužno. Ista stvar može imati različite povode ili ishode i oni su ključni.

Primjerice guranje nekog mladog igrača radi čim veće prodaje. U njegovo doba je takav transfer u puno manjem obujmu reinvestiran u klub dok su veliki postoci išli po svakojakim džepovima. Ako pak imaš povjerenje da je sa ovom upravom to ipak drugačije i većina transfera će biti reinvestirana u klub, bilo kroz pojačanja, bilo kroz ulaganja u druge aspekte onda je legitimno da te sada to manje smeta. Ista stvar ali drugačiji ishod

Ili recimo negativna reakcija prema određenim novinama ili novinarima. U njegovo doba je to većinom bilo na temelju njegove borbe protiv onih koji su pisali negativno o njemu samome i njegovim protuzakonitim radnjama. S druge strane, isto se može napraviti danas ali iz drugih razloga poput favoritiziranja rivala ili namjernog unošenja nemira ili nestabilnosti u klub. Ista stvar ali drugačiji povod.
  • The Undertaker
    9.3k
    Onda nisam vidio puno financijskih stručnjaka kao ovih dana.Noel

Bilo ih je samo ti nisi pratio. Tad to nije bio tvoj klub. Sad si se probudio i neka si. Bolje ikad nego nikad.
  • Jurki
    21k
    Kak je maloprije kolega napisal, Dinamo se ne razlikuje od svih ostalih nogometnih klubova u Europi i svijetu i tak to treba gledat.
    Klubovi nebi prezivjeli bez revolving kredita i najbitniji je cash flow.
    Bilanca nam je svake godine u plusu.
    Svake godine ista pitanja, kak cemo isfinancirati proracun, koga ce se prodati, kak ce se natuci toliki budget?
    I tak bu zauvijek.
  • Noel
    17.7k
    Bilo ih je samo ti nisi pratio. Tad to nije bio tvoj klub. Sad si se probudio i neka si. Bolje ikad nego nikad.The Undertaker

Nemoj ni pokušavat.....
  • NitkoBitan
    33.8k
    Boban treba zaurlat "puni smo ko brod" i svaka prica i rasprava gotova.
  • vjeko1701
    21.5k
    Mi smo ove godine imali dio prihoda od LP (mislim 14 mil ) i 34 mil. (valjda) od Sučića i Baturine. To u 2026. nemamo pa me živo zanima kako ih mislimo nadoknaditiThe Undertaker

Pa kolko ja znam, još smo u igri i za naslov prvaka i za ligu prvaka u 2026. godini.

Na što točno misliš? Ako mosliš da li se dio transfera Baturine i Sučića knjiži u 2026. onda je odgovor (koliko znam) ne.
    Koliko znam, naša računovodstvena politika je da ulazne transfere knjižimo razdijeljene po godinama ugovora a izlazne odmah po realizaciji transfera (ne miješati sa isplatom).
    The Undertaker

A potencijalni postoci budućih transfera koje imamo u nekim igračima (Sučić, Šutalo)? Čak i te naknade za razvoj. Otkupi igrača na posudbama. Potencijalne manje prodaje igrača iz drugog plana.

Pretpostavljam da je u planu stavljeno igranje EL kao puno vjerojatnije od LP. Vjerojatno ako bi se ušlo u LP, automatski pada 27M potrebnih od transfera.
  • prefontaine
    5.7k
    Dobro, jel' se forumska stručna profesionalno knjigovodstvena struka na kraju usuglasila, propadamo li iduće sezone ili ćemo to ostaviti za onu iza...?
  • Jurki
    21k
    Boban treba zaurlat "puni smo ko brod"NitkoBitan

"I sta te boli kurac koliko imamo".
  • Crni86
    18.3k
    da ćemo možda transfere Sučića i Baturine proknjižiti sve odjednom, iako će lova stići kasnije kroz nekoliko rata. Nismo li se baš tu na Zoni sprdali s Vuškovićevim transferom zadnje 2 godine?miro

Ovo su kruske i jabuke.

Sucic i Baturina su presli odmah na ljeto u svoje klubove. Vuskovic nije, Vuskovic je morao navrsiti 18 kako bi zaista mogao potpisati za totenham i transfer bi se mogo ostvariti (citaj 2 godine od potpisa jer je potpiso sa 16). Novac je sjeo tovarima odmah, prihod je priznat kada se prvavno taj posao i mogao isposlovati.

Na kraju cini mi se da smo upravo radi toga imali i nalaz revizora u financijskim izvjestajima 2024. Kako smo u krivom razdoblju priznali jedan prihod.

Drugo je sta smo se mi sprdali svake godine jer su oni dve godine za redom pravdali minus tim transferom koji nije knjizen , pa ce onda i ove godine se hvalit kak su opet u plusu i to opet radi tog transfera.
  • The Undertaker
    9.3k
    Pretpostavljam da je u planu stavljeno igranje EL kao puno vjerojatnije od LP. Vjerojatno ako bi se ušlo u LP, automatski pada 27M potrebnih od transfera.vjeko1701

Sad pričamo o planu a što će biti viditi ćemo na kraju 2026. Ove godine smo premašili plan za 14 mil. jer su nam izlazni transferi bili bitno veći od planiranih.
  • vjeko1701
    21.5k
    Sad pričamo o planu a što će biti viditi ćemo na kraju 2026.The Undertaker

Da, pričamo o planu al ti si rekao sa sigurnošću da to nemamo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet