• ksapi
    6.7k

Ali je tih 500 ostalo i nije odustalo. Od Cibone su odustali svi, barem sudeci po stanju u dvorani do nedavno
  • Dadox
    1.2k
    Do nedavno,tako je!
  • ksapi
    6.7k

Dobro, a di ste bili svi zadnjih 6-7 ili kolko godina? Pa da imate pravo pametovat Dinamu sto je sklopio ugovor s KK Dinamo, a ne s Cibonom?
  • Dadox
    1.2k
    Taj ugovor je bezvrijedan.Nebitan! Za povijest propasti Cibone kriviti navijače je smiješno.Navijače nitko ništa ne pita dok se politika ne umiješa.Čudim se da to nisi naučio na primjeru Dinama i Mamića.
  • ksapi
    6.7k

Ne krivim navijace za propast Cibone, nego sto su odustali od kluba u kojeg se kunu
  • MojZagreb
    67

Ljudje vsaki put gda čujo malo KAJa mam mislijo kak so to Slovenci :-)
    Moram malo mešati što i kaj kajti me nebi nigdo razmel.No ne miješam štokavski i moderni slovenski , vre/več jezik grada Zagreba kateri se govoril do konca 1945 (tad je kaj nestal potpuno). Mi ga i dalje govorimo. Isto tak je moderni slovenski izbacil vse austrijske besede (elver,rihter,zehcener,špila itd.) ,mi Purgeri ih rabimo i danes.
    Do kraja 1945 30% ZG so bili Njemci/Austrijanci i Slovenci, porijeklom.

Pisanje je problem zadnji kaj-horvatski pravopis je iz 19st od Kristijanovića i kak pisati danes dal po njemu ili jedinom modernem jeziku kajkavskom a to je slovenski.
    Kaj se tiče današnjega KAJa, 800 let se zval slovenski (to velijo Vramc, Habdelić, Brezovački - najvekši zg autori),onda 200 let horvatski (Varaždin je bil gl. grad Horvatske), a naziv kajkavski/kajkavščina je dobil v 20 st.

Drugi Horvati su nas iz Severne Horvatske/ZG Biškupije čez celo historijo zvali Panonski Slovenci , kakšna bedastoča.
    Meja je odnavek bil Sutla, če si rojen istočno si Horvat , zapadno si Slovenec, i to je to.

Zovi jezik moje familije i firtla/kvart kak hočeš , no mi smo v ZG od 18st, došli iz Bednje i Austrije.
    Govorimo kombinacijo Agramerskog (puno njemačkih riječi) , Purgerskog a ima i ziher slovenskog kajti do prije 250 let razlike ni bilo sem v izgovoru.
    I kuliko vidim , zadnji smo v ZG ki govorimo purgerski.

Mala lekcija zg govora, kajakvščina nema Đ, Ć. Pa je Gradjanski ne Građanski, listje a ne lišće itd.

Danes bumo valjda dobili Slaven ...
  • serbus
    5.6k

Stara kineska mudrost, reci kaj ili krepaj ?
    Svaka čast na postu baš volim pročitati ovako nešto.
  • Dino
    4.8k

Ovo je tolko ikonicno i brutalno!
  • ElDorado
    8.3k
    biće da je ovo više Bednjanski
  • Marktwain
    1k
    Nema to veze s bednjanskim.
bold
italic
underline