• Jaro
    11.4k
    A onakvu nemoć ne želim više nikada gledati.Zagi

pa trenutno gledamo jos vecu nemoc. doslovno svako drugo poluvrijeme (u hnl) na teren izlazi samo protivnik. u europi od pocetka je tu samo protivnik…
  • Zagi
    13.6k
    Nije moj post agitiranje za Kovin ostanak.
    Dugo sam ga branio (ponajviše jer im ide na živce smjenjivanje po 4 trenera u sezoni)ali prije dva-tri tjedna je i meni prekipjelo.

Ali od svih dostupnih trenera baš Bišćan? Čemu toliko nepopularan i suspektan izbor?
  • Zagi
    13.6k
    a šta ako je plan fizičke pripreme bio da vrhunac dostignemo u 10. mjesecu?hardek

Zna se koji je te sezone bio najbitniji tjedan i za taj period se tempiraju pripreme.
    To bar nije upitno. Zadnji kvalifikacijski dvomeč europe.
  • ElDorado
    8.2k
    Jučer na kraju pol momcadi ruke na koljena. Fizička sprema? Boban veli taj Štefanić najbolji u Europi. A Vučetića su izbojkotirali igrači.
  • Krizy
    64.3k
    Sergiy Rebrov je trener po kojega bih išao ako se Ukrajina ne plasira na Svjetsko prvenstvo.
    Ima ugovor još pola godine pa

Ako je on nerealan zbog reprezentacije onda neki tip trenera sličan njemu, koji ima ozbiljnog europskog iskustva i dobar rezultat s klubovima sličnim Dinamu.

Dynamo Kijev (2014.-2017.)
    Liga: 2014./15., 2015./16.
    Kup: 2013./14., 2014./15.
    Superkup: 2016./17.

Uspio je srušiti šestogodišnju dominaciju Shakhtara i osvojiti dva naslova u nizu, što je Dynamo uspio napraviti samo pod njim u posljednje 23 godine.

U posljednjih 15 sezona Dynamo je osvojio četiri naslova, od čega dva pod vodstvom Rebrova.

U posljednjih 15 sezona Dynamo je osvojio i samo četiri Kupa, od čega također dva pod vodstvom Rebrova.

U Europskoj ligi 2014./15. osvojio je skupinu s 15 bodova (Rio Ave, Steaua i Aalborg), zatim izbacio Guingamp (4:3), Everton (6:4) pa ispao u četvrtfinalu od od Fiorentine (3:1).

Sljedeće sezone igrao je Ligu prvaka s Dynamom i završio drugoplasirani s 11 bodova (Chelsea, Porto i Maccabi Tel Aviv). Samo ih je Chelsea dobio pogotkom u 83. minuti. U osmini finala su išli na City i pružili odličan otpor kući, kada su izgubili 1:3, ali posljednji pogodak primili u 90. minuti. U Manchesteru je završilo bez pogodaka.

Sezonu iza su ponovno igrali Ligu prvaka i osvojili pet bodova u tijesnoj skupini (Napoli, Benfica i Bešiktaš).
    Završilo su posljednji, ali se nisu osramotili i da je bilo malo sreće opet bi prošli skupinu.

Liga: 67-12-10 200-61
    Kup: 15-2-2 48-13
    Europa: 11-6-9 40-27
    Ukupno: 94-20-23 293-109, 2.20 bodova po utakmici

Al-Ahli (2017.-2018.)
    Odmah po dolasku ispao iz četvrtfinala Azijske Lige prvaka. Ostao bez naslova jer mu je liga izmakla za bod, a u Kupu je ispao u polufinalu. Osvojio skupinu nove Lige prvaka, ali dobio otkaz prije susreta osmine finala.

Liga: 16-7-3 59-26
    Liga prvaka: 4-3-1 12-9
    Ukupno: 23-10-5 83-39, 2.08 bodova po utakmici

Ferencváros (2018.-2021.)
    Liga: 2018./19., 2019./20., 2020./21.

Sa tri uzastopna naslova prvaka započeo dominaciju Ferencvárosa koja traje i danas. Po prvi put nakon gotovo 100 godina Ferencváros je osvojio tri naslova prvaka u nizu. Također prvi trener koji je nakon 1995./96. uveo klub u grupnu fazu europskog natjecanja.

U sezoni 2019./20. u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacili Ludogorets (5:3), Vallettu (4:2) pa ispali od Bjeličinog Dinama (1:5).

Zanimljivo da mu je to jedan od najtežih poraza u 413 utakmica koje je vodio u trenerskoj karijeri, uz 5:1 od Barcelone i 4:0 od Francuske.

Nakon ispadanja od Dinama izbacili su Suduvu (4:2) te osigurali nastup u Europskoj ligi, gdje su upisali pobjedu, četiri remija i jedan poraz pa ispali s bodom manje od drugoplasiranog (Espanyol, Ludogorets, CSKA Moskva).

Navijači su bili zadovoljni jer su pružili sjajan otpor puno skupljim momčadima, a i to je bio prvi nastup u grupnoj fazi nakon 25 godina.

Sljedeće sezone su u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacili Djurgardens (2:0), Celtic (2:1), Dinamo (2:1) i Molde (3:3), sve momčadi koje su bile favoriti protiv Ferencvárosa.

U grupnoj fazi Lige prvaka izvukli su tešku skupinu i osvojili jedan bod (Barcelona, Juventus i Dynamo Kijev).

Liga: 65-20-9 185-69
    Kup: 9-1-4 34-12
    Europa: 8-10-7 33-41 (5 od 7 poraza u Ligi prvaka)
    Ukupno: 82-31-20 252-122, 2.08 bodova po utakmici

Al-Ain (2021.-2023.)
    Liga: 2021./22.
    Kup: 2021./22.

Donio prvi naslov Al-Ainu nakon tri sezone čekanja, također osvojio i Kup. U drugom Kupu ispao u četvrtfinalu.
    U drugoj sezoni oba Kupa izgubio u finalima, a u ligi završio tri boda iza prvaka.

Liga: 36-11-5 124-48
    Kup: 9-6-5 43-32
    Ukupno: 45-17-11 167-81, 2.08 bodova po utakmici

Ukrajina (2023.-.)
    U kvalifikacijama za EP osvojio 14 bodova u skupini s Engleskom, Italijom, Sj. Makedonijom i Maltom. Zbog gol-razlike ostali bez direktnog plasmana, ali preko play-offa (BiH 2:1, Island 2:1) se uspjeli kvalificirati.

U jednoj od najluđih grupa ikada na EP gdje su svi osvojili po četiri boda su završili posljednji zbog gol-razlike (Rumunjska 0:3, Slovačka 2:1, Belgija 0:0).

U Ligi nacija B s osam bodova završili drugi iza Češke, a ispred Albanije i Gruzije. Izborili su play-off za ulazak u Ligu nacija A i iznenadili Belgiju s 3:1, ali sve prosuli u uzvratu kada su izgubili 3:0 i ostali u B ligi.

U kvalifikacijama za SP s deset bodova završili drugi iza Francuske, a ispred Islanda i Azerbajdžana.
    Osigurali su play-off gdje će u polufinalu igrati sa Švedskom, a u slučaju pobjede igrati protiv pobjednika dvoboja Poljska-Albanija.

Kvalifikacije za EP: 6-2-1 15-8
    Europsko prvenstvo: 1-1-1 2-4
    Kvalifikacije za SP: 3-1-2 10-11
    Liga Nacija: 3-2-3 11-12
    Prijateljske: 2-2-2 12-11
    Ukupno: 15-8-9 50-46, 1.66 bodova po utakmici
  • javolimtebejako
    3.7k
    Sergiy Rebrov je trener po kojega bih išao ako se Ukrajina ne plasira na Svjetsko prvenstvo.
    Ima ugovor još pola godine pa
    Krizy

to je tek u 3. mjesecu sta ne? prekasno za nas, dotad vec moramo gazit s novim trenerom
  • Jurki
    20.9k
    A Vučetića su izbojkotirali igrači.ElDorado

Ovo ako je istina je trebalo presjeci na igracima. Kome god nebitno.
    Boban je trebao sici u svlacionicu i reci igracima. Vucetic je glavni za fizicku pripremu i tko ne misli raditi po njegovom naputku.. moze doci po ispisnicu i vritnjak.
  • Zg123
    3.2k
    To za Vucetica je laz, on je dosao kao vanjski suradnik i prvenstveno se bavi mladjim kategorijama sto je i receno vec. Stefanic, Murk i Blazevic su zaduzeni za kondicijsku pripremu seniora
  • vjeko1701
    21.4k
    Odlična analiza ali mislim da će se sve skupa odigrati prekasno za nas. Naravno, definitivno trener koji bi uvijek trebao biti u nekoj bilježnici kandidata za kontakt.
  • Odani Zgd
    1.1k
    A šta ako Kova ostane prvi na tablici do kraja ove polusezone?Tko bude mjenjao trenera,ako si vodeći....
  • vjeko1701
    21.4k
    Ako se radi na kulturi kluba u kojoj ne mjenjaš trenere nakon svake krize, onda se nadam da se radi i na onoj da ih ne zadržavaš na temelju "pa kako da ga sad promjeniš pošto...".

Drugim riječima, ako trenutna uprava Dinama neće refleksno mjenjati nakon poraza poput Vukovara ili Istre, dal će zauzvrat ciljano mjenjati iako su površno gledajući ispunjeni neki minimalni ciljevi.

Ja se iskreno nadam da je istina da će se po završetku ove polusezone napraviti ozbiljna analiza i da će se time podvući crta. Tehnički gledano, završiti polusezonu kao prvi i u igri za prolazak ligaške faze EL je solidan rezultat, u svakom slučaju iznad crte nedopustivog ali ima tu puno dubljih stvari za analizirati.

Kako izgleda ekipa. Kojim igračima je podignuta a kojima spuštena realna vrijednost.

Dal je hipotetska prednost na tablici dobra ako se uzme u obzir konkurencija. Da li su utakmice u kojima je Dinamo izgubio bodove prihvatljive?

Dal se vidi jasan napredak ekipe od priprema pa do sad. Dal postoji jasna vizija kako unaprijediti trenutnu situaciju.

Porazi u EL nisu sramota ako se pogledaju imena protivnika ali da li je izgled ekipe u tim porazima najbolje što ta ekipa može? Dal je lakoća tih poraza ipak sramota unatoč ekipama protiv kojih se igralo.
  • Brusa
    3.8k
    a čuj, valjda ćemo ugrabiti taj bod-dva i uz kiks hajduka ostajemo prvi...
  • Kujtim Shalla
    7.8k
    Ja sam za nekog novog , nekog trenera čija momčad ima igru ,zna se prebacivati iz jednog u drugi sistem. Taktičar a najbitnije mi je da ima trofeje ili da je vodio momčadi iz liga petice. Čudno mi je pljuvanje po Bišćanu, on je uzeo momčad ,onako baš je bio pod pritiskom. Izgubio jebene dvije teme ako se sjećam a Hajduk smo tad nadigrali baš ono ubili ih. Petko se zajebavamo da je dao penal raznijeli bi ih . Protiv Aeka kako se sjećam je skoro uzeo nemoguće. Igrali smo tad fenomenalan revanš, onakva situacija ,prirodan nenormalan ,kod njih u paklu. I uspio je napraviti taktiku ,pokrenuto momčad i imali smo prolaz. Ispali bez veze jer je sudac poklonio penal koji se ne sudi u zadnjoj sekundi. I prekršio osnovno pravilo jer je livi skinuo penal na kraju susreta i umjesto da svira kraj on dopušta odbijanac koji je vida mislim zabio. Baksuzluk ništa drugo. I to mu se zamjera. Da je čovjek dobio onoliko kredita kao Jakir , a da ne spominjem Kovu, danas bi Bišćan bio trener u ligi 5 . A kod nas bi osvojio sve trofeje ,u to sam siguran. Potrošen je bezveze od stare uprave koji su ga jedva čekali skinuti . Nemam ništa da on postane naš trener ako će mu se vjerovati ,u suprotnom daj stranca
  • Jurki
    20.9k
    ok, da mozda je busen od strane uprave, ispal je nesretno od cigana.
    Ali ima puno negativnih strana za koje je osobno najvise kriv.
    Manjak rotacije.. pogledaj samo kad je zamjene radio. Kak smo u svakoj utakmici izgledali ispuhano ko balon.
    Negledljiv nogomet do bola.
    Mislim, sve gluposti koje su se pripisivale Cacicu, danas Kovi.. sve to isto je radio Biscan.
    Kova - Biscan = 5 deka +-
    Da se razmemo bmk za presice, ne zanimaju me te gluposti, vec situacije na terenu i vođenje tih utakmica.
    I kad smo osigurali matematicki naslov, ekipa je i dalje igrala negledljiv i los nogomet kaj nebi smio biti slucaj jer ekipa tad moze igrati bez kocnica.
    Aj budi tolko korektan prema sebi, da se ne mucis vise, kaj se pisalo u njegovoj temi.
    Ako idemo raditi promjenu trenera onda to mora biti upgrade, a ne da se napravi promjena tek reda radi.
    I da se razmemo nemam protiv Biscana apsolutno nist. Covjek je Dinamovac, bivsi kapetan.
    Svi bi mi hteli trenera za kojeg znamo da je nas do srzi.. ali nazalost jbg Biscan nije trenerski kapacitet za Dinamo.
  • GeneralNapoleon
    2.4k

Imao je ubiti dosta debakla. I vjerojatno ga zato dosta ljudi ne smeka. No mislim da se pretjeruje. Ja mu zamjeram od tih debakla samo Loksu i PAOK. Prvo te osrednja HNL ekipa natambura nakon sto si dobio pripreme i imas sve igrace na okupu sa "pojacanjima" a raspad u Solunu je bas tesko sramocenje s obzirom da PAOK nije nikakav ekstra klub a opet nije da si upao kratko prije tekme.

Ostale debakle smatram ovako:

1. Sparta nas naravno nije smijela dobit tako visoko no to mu je bila treca tekma na klupi nakon sto je dosao kao vatrogasac. Prodan Livi i Ivanusec izmedu tog dvomeca. Bosko Sutalo igrao stopera u Pragu.

2. Kosovari. Stvarno ne znam jesu li ljudi zaboravili da su nam u toj tekmi igrali Bosko Sutalo kao stoper i Luka Menalo kao startno krilo uz Kuleta u spici. I to na onoj oranici.

3. Oba Pilzena. Egal utakmice gdje je oba puta otislo u korist Viktorije. U jednoj nam jos ponistili cisti gol. Pre velika ocekivanja su u toj situaciji bili. Realno smo tada bili kvalitativno egal sa njima. Ne znam vise ni kad se KTC vratio i jel to bilo prije il poslje tih tekmi. Samo znam da je barem u jednoj Peric bio stoper.

4. Bayern. Je nasamarila su nas dobrano. Ali na kraju krajeva "samo" sedam golova razlike. Ljudi moji to je Bayern na Allianz Areni. Nama u obrani igrali Mmae i Ogiwara. Kad Bayern nasamara Dortmunda 5:0 ljudi kazi "dogodi se, sta ces".

A HNL smo osvoji 2 kola prije kraja sa 8 bodova razlike i bodom vise neg u sezoni 22/23. Tak da na papiru cak nije bilo toliko knap. Dojam da je bilo knap je dosao kroz to sto nismo uvjerljivo pobjedivali i sto smo dugo bili iza konkurencije. No na kraju je cak prije samog kraja osigurao naslov.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.