• vjeko1701
    20.9k
    Pošto se u našem nogometu ne znam dal će se sutra netko pametan u savezu probuditi na krivu nogu i ukinuti nešto, ovakve stvari su mi preuranjene. Kada bi druga ekipa došla barem do neke desete godišnjice postojanja, povodom toga bi se moglo razmisliti o tako nečem.

Također, da li se u naš ugovor sa Castoreom može ubaciti proizvodnja zasebnih garnitura sa drugačijim grbom za drugu ekipu? Da li prema propozicijama druga ekipa može imati drugačije ime i simbole od kluba matice?

S druge strane, to bi značilo da klub može prodavati dresove, trenirke i cijeli asortiman proizvoda sa simbolikom Građanskog. Nešto kaj bi sigurno bilo popularno.
  • Mali dioničar
    18.7k
    proizvodnja zasebnih garnitura sa drugačijim grbom za druguvjeko1701

Pa Dinamo igra s najmanje tri različita grba zadnjih nekoliko sezona.
  • Teofil Kateran
    3.6k
    Ideja je odlična, a pitanje je jedino da li bi HNS dopustio naziv Građanski za drugu ekipu. Čini mi se da sam još prije čitao negdje da naziv ne mora biti konkretno "Dinamo II", ali da mora biti usko povezan s matičnim klubom, a po meni tu nema nikakvog pitanja jer Dinamo i trenutno ima u nazivu Građanski (GNK), a i sljednik je Građanskog.

Što se grba tiče, mislim da to ne bi trebao biti problem jer je i prva momčad prošle sezone igrala s trećim dresom koji je imao malo d, a ne službeni grb. Vjerujem da je tu jedino pitanje oko dogovora s Castoreom.

Koja romantika bi bila da u 1. NL imamo derbi Građanski - Hajduk II
  • Bosskovitz
    19.8k
    Dinamo i Građanski ne mogu postojati kao dva kluba, pa makar potonji bio druga momčad. To je abominacija. Građanski je naša povijest i tradicija kojom se ponosimo, koju trebamo što više isticati te educirati ljude o njoj, ali ne i uvoditi kao novi subjekt.

Kao da nam povijest nije dovoljno komplicirana, probajte ju nekome objasniti u situaciji u kojoj Dinamo igra HNL, a Gradjanski 1NL.
  • vlatkomarkovic
    2.4k
    Kao da nam povijest nije dovoljno komplicirana, probajte ju nekome objasniti u situaciji u kojoj Dinamo igra HNL, a Gradjanski 1NL.Bosskovitz

A kome to se mi imamo šta objašnjavati?
  • vjeko1701
    20.9k
    kome to se mi imamo šta objašnjavati?vlatkomarkovic

Tu se moram složiti s Vlatkom. Treba konačno prestati razmišljati kaj će drugi govoriti ili kako nešto objasniti drugima. Radi kriminalaca se među dinamovce uvukla određena kultura gdje se mi stalno moramo opravdavati, objašnjavati itd...

Boli te k*rac kaj će tko drugi pričati, posebno drugi klubovi i njihove sekte. Sve što radimo mora se raditi za Dinamo.
  • mali M
    9.1k
    zato bi ja sve to izbjegao nazivom Građanski Dinamo, ako već moraju koegzistirati.. Mislim da zbilja nebi smio biti problem, samo nisam siguran oko grbova i cijelog novog identiteta jer to onda jesu dva različita kluba i to je onda filijala, a ne rezervna momčad. Lijepo Građanski Dinamo i na dres samo staviti ovaj amblem kaj mi imamo na Zoni od SB dečeca dva lava koji spajaju dva grba.. ostalo neka bude sve kao od Dinama.. nemoramo ni cirkuse zdelavati..
  • The Undertaker
    9.2k
    Hipotetski, postoji li zapreka da netko u Zagrebu/Hrvatskoj nazove svoj klub Građanski?
  • vjeko1701
    20.9k
    Ne, isto kao što ni nema zapreke da netko nazove Dinamo, Hajduk ili bilo kaj drugo.

Mene zanima dal postoje zapreke da netko koristi simbole starog Građanskog.
  • The Undertaker
    9.2k
    Taman sam mislio proširiti pitanje i na to.
  • mali M
    9.1k
    Mene zanima dal postoje zapreke da netko koristi simbole starog Građanskog.vjeko1701

pa neznam zašto ako smo već stavljali i malo "d" na dresove.. a pravni smo nasljednici i jednih i drugih pa ono.. ne vidim zašto ne. Zato sam i rekao da bi nazvao momčad Dinamo Građanski i ne vidim gdje bi bio problem
  • The Undertaker
    9.2k
    Neka me netko ispravi ali sam prilično siguran da mi nismo pravni nasljednici Građanskog jer je klub ugašen. Mi samo nastavljamo tradiciju a to je nešto drugo.
  • Mali dioničar
    18.7k
    Službeni naziv udruge je Građanski nogometni klub Dinamo.

Ne znam tko bi iz Saveza trebao imati problema s time da druga momčad igra pod imenom Građanski.

Stoput bolje i ljepše nego Dinamo 2, a svi znaju o čemu se radi. I Savez i klubovi protiv kojih se igra. I svi znaju da Građanski i Dinamo ne mogu igrati u istoj ligi, i svi znaju da se radi o jednom klubu.

U tom slučaju marketing bi dobio još 2 dresa za prodaju, a zbilja mi je stoput veća fora da piše i izgovara se "protiv Cibalie igra Građanski" nego "protiv Cibalie igra Dinamo 2".

"Mladići koji se iskažu u dresu Građanskog pišu si pozivnicu za igranje u Dinamu."

Kad je Srebrić pokrenuo prijateljske utakmice mlade momčadi Dinama krajem 70tih, tu su momčad tada zvali Mali Ajax.

Gdje bi onda sad bio problem naziva druge momčadi Dinama jednostavno Građanski.

I kronologija je zadovoljena, velika većina igrača prvo igra za Građanski, a tko je dovoljno dobar i za Dinamo.
189101112Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube