• Omake
    13.6k
    Par Ideja/Želja za Prijelazni Rok

Ovo je moj pokušaj igranja FM26, bez igranja FM26 (Jeftinije je)

Zadnji Red

Prodaja – Nevistić i Galešić
    Kupovina – Matias Lazo i Pedro Morisco
    Promocija – Marko Zebić

Znam da bi 99% htjelo vratiti Livakovića, ja ću se praviti lud i biti u ovih 1%. Pedro Morisco je odigrao najbolju vratarsku sezonu u drugoj brazilskoj ligi u zadnjih 10 godina. Brani preko 80% udaraca, ima 8 spriječenih golova i u 17 od 30 utakmica nije primio gol, svega 21 godina. Igrat toliko dobro da ga je i Ancelottiev pomoćnik Tafarrel gledao 2 puta. Imam izrazito visoko mišljenje o njemu i njegovu potencijalu. Vjerujem da u Dinamu može postati reprezentativac Brazila.

Zašto prodaja Galešića? Mislim da ćemo više profitiranti guranjem Jakira Jr i Zebića nego korištenjem Galešića. Realno, svaki teenager koji za Dinamo odigra jako dobru sezonu će odmah biti bliži 10 nego 5 milijuna, pogotovo netko koga želi cijela Europa, kao što je Jakir jr. Skupo smo platili Galešića, ali ne treba tome robovati. Zašto onda Lazo? Jer može pokriti 3 uloge, oba stopera i desnog beka. Ideja je Lazo kao univerzalni falster u utakmicama gdje fali 1 od dva stopera ili desni bek, a igra se protiv protivnika protiv kojih tražiš defenzivnu stabilnost prije svega. Lazo je 188cm, mala Arsenalizacija zadnje linije. U ostalim situacijama , Jakir Jr umjesto McKenne, Zebić umjesto Sergia i Mikić umjesto Valinčića kao direktne zamjene/konkurencija.

L8XjHZN.png
    1X33qwK.png

Vezni Red

Prodaja – Soldo, Mudražija, Villar
    Posudba – Vidović
    Kupovina – Pyry Mentu

Prevelika gužva u veznom redu, pogotovo otkada je tu Bennacer. Mislim da to treba stanjiti i minute ove koje su dobili i bi dobili do kraja sezone prebaciti na Mentua. Villar mi je net negativ i kada igra, a očito je i negativ kada ne igra za ostalu u klubu. Vidović nikako nije kliknuo, vjerujem da ima potencijala i da može uspjeti u Dinamu. Greška mu je bila dati desetku. Volio bih mu naći klub gdje će to baš i igrati u nekom 4231, po mogućnosti u mađarskoj prvoj ili drugoj njemačkoj ligi.
    Malo Detaljnije o Pyry Mentu

Godište 1.11.2006
    Visina 181cm
    Dominantna noga Desna
    Klub HJK
    TM Vrijednost 250K
    Trenutna Sezona – Blizu 2000 minuta kroz 29 nastupa, 2 gola i 5 asistencija
    Sofa 7,05
    Fotmob 6,9
    Mlada Reprezentacija član svih mlađih uzrasta Finske. Trenutno član u21 Reprezentacije za koju ima 4 nastupa i 1 gol. Ukupno 22 nastupa i 3 gola
    HJK igra slično kao i mi, 433, najveći posjed u ligi,najviše stvorenih prilika i open playxG, najviše dodavanja u zadnjoj trećini, samo im je presing pasivniji od našeg. U takvom sistemu je Mentu lijeva 8 koja je više 8/10 hybrid. Djeluje uz cijeli lijevi half space, pomaže u build upu i u progresiji im je najbitniji igrač. Ima odlična riješenja na presing i kontrapressing, čak i na iznimno uskom prostoru protiv 3 ili 4 protivnička igrača. Nije da je savršen, tu i tamo se zaigra i izgubi loptu u situaciji iz koje protivnik dobije udarac, ali golovi ili zicer iz njegovih grešaka nisu pali. Glavni forte su mu progresija driblingom i zadnji pas. Baš je igrač po mom guštu. Zadnji pas s jako puno osjećaja i preciznosti. Iznimno nesebičan i uvijek pokušava dobru situaciju kroz pas igru pretvoriti u još bolju, pa i kad ide 1v1 s vratarom. Nije uopće pasivan bez lopte. Dobro se gradi i koristi ruke. Dobivanje duela mu je još uvijek problem, ali iz ne izbjegava. Ušao je u preko 200 ove sezone i dobio oko 48%. Sa 181cm visine i takvog građom izgledno je da će taj dio svoje igre popraviti kroz fizičko sazdrijevanje. Također, mora se raditi s njim na situacijama kada je u 16m. Često dolazi gore i bude u solidnim situacijama za šut, ali play u njemu ga vuče od toga. Sve u svemu iznimno kompletan veznjak, pogotovo za nekog tko je cijelu sezonu praktički odigrao kao 18godišnjak. Finska liga nije bog zna što, ali biti iznadprosječan ili među najboljima u ligi u velikoj većini stvari koje se traže od veznjaka je iznimno rijetko u toj dobi. Riskirao bih s njim i dao bi mu sve minute koje bi išle Villaru, Soldi, Vidoviću i Mudražiji.

Među najboljim veznim igračima finske lige u
    Progessive Carry
    Broju dodira
    Broju dodira u 16m
    Iznuđenim prekršajima
    Osvojenim posjedima u zadnjoj trećini

NZNKQgX.png

Prednja 3

Prodaja - Sandro Kulenović
    Kupnja - Montader Madjed
    Promocija – Mislav Ćutuk

Kule, its time. Cash out na vrhuncu, pogotovo ako Jakir krene po njegu jer Hull City traži napadača njegovih karakteristika. Bakrara prebaciti na konkurenciju Belji, i priključiti malog Ćutuka (pa da opet 4 sata ne čami čekajući bezveze). Dojma sam da nam fali krilo koje zna dominirati u zadnjoj trećini, konstatno stvarati višak protiv bunkera i tako ga probijati. Enter Montader Madjed iz Hammarbya

Godište 24.4.2005
    Visina 182 cm
    Dominantna noga Lijeva
    Klub Hammarby
    TM Vrijednost 3 mil eura
    Trenutna Sezona 1450 minuta kroz 27 nastupa 7 golova i 5 asistencija
    Sofa 7,3
    Fotmob 7,4
    Mlada Reprezentacija – 21 nastup i 5 golova za selekcije Švedske od u15-u19
    Seniorska Reprezentacija – Prebacio se igrati za Iran, 4 nastupa dosad

Hammarby pod Kimom Hellbergom je ove sezone ideajni ideal svega onoga kako bi mi htjeli da igra Dinamo. Najbolji klub u ligi ili pri samom vrhu i posjedu, dodavanjima u zadnjoj trećini, stvorenim šansama iz igre, intenzitet presinga itd itd. U toj koncepciji je Madjed desno krilo, čas starter, čas s klupe. Starta protiv ekipa koje se brane dublje. Njegov zadatak je da primi loptu na desnoj strane, te kroz igru 1v1 (koja je češće 2v1) stvori šansu sebi ili suigračima.

Nema onu elitnu eksplozivnost i brzinu kao što to imaju Lisica i Varelica. Najveći forte s atletske strane su mu agilnost i balans. Uz to je tehnički odličan, lopta mu se ljepi za noge, u svakom trenutku ga sluša savršeno i on kada krene na igrača je potpuno miran i samouvjeren. Njegova igra djeluje kao da gledate profesionalnog malonogometaša na turniru mjesnih zajednica, a švedska liga nije bauk. Nije od onih dominantnih ljevaka, na momente se čovjek zapita koja noga mu je jača jer s loptom može sve. Zabio je par fantastičnih golova u suprotne rašlje. Kreacija uglavnom povratne lopte na šut oko 16m i indirektni prekidi. Ima odličan inswing corner ili indirektan slobodni, gađa u trepavicu. Malo je ljeniji defenzivno i ne bi ga puškom natralo na zračni duel.

Među najboljim krilima švedske lige u

Udarci u okvir
    Očekivane i stvarne asistencije
    Pretrpljeni prekršajima
    Dobiveni Dueli
    Drugi u ligi po broju uspješnih centaršuteva i broju uspješnih driblinga

RRgl9LG.png

Sljedeći tjedan ili estonski Gyokeres ili kriginstanski Mikić
  • Kujtim Shalla
    7.4k
    top stari, jedino ako ćemo po mladog napadača onda je tu August Priske meni puno bolji . Iz Djurgårdensa ,povoljniji je ,bolji ,statistika brutalna 27 utakmica 18 golova ,3 asista . Ne znam Jesil ga pratio meni puno bolji igrač
  • Tranzicijski Napad
    898

Steta pa se sve vise klubova zanima za njega, sumnjam kako bi mi mogli parirat tim klubovima, rb salzburg itd....
  • Kujtim Shalla
    7.4k
    samo brzo reagirati i program dobar ,mali je kao i Olmo vaspitan. Korak po korak. Otac mu je Brian Priske trener koji nas je izbacio sa Spartom
  • Omake
    13.6k
    Priske mi je još uvijek na watchlist. Zbog njegova profila kao igrača mi nije bio prioritet. Što sam pogledao preko highlights mi se sviđa pogotovo atletski. Madjed je baš iskočio. Prošao sam švedsku ligu sredinom mjeseca, prepuna je talenta. Uvijek iskoči netko random tko me oduševi, a da uopće nisam imao pojma da postoji. Ove godine mali Rufai Muhammed, mislim da je na posudbi iz Elfsborga u nekom fenjerašu. Nažalost oni najtalentiraniji su nam vjerojatno van platežne moći kao mali Siltanen.
  • Tranzicijski Napad
    898
    Hoce li prihvatiti ulogu drugog/treceg napadaca, cisto sumnjam.

Nedavno sam gledo malo napadace po ligama koje su ajmo cijenovno prihvatljive nama a da su statisticki van normale.

Od njih desetak ovaj mi se cini kao dobra opcija:

Mohamed Toure

185cm visoki napadac iz finske lige, igra za KuPS. Iznenađujuće agilan za svoju visinu, s dobrim taktičkim razumijevanjem. Dvostruka prijetnja - može zabiti i stvarati prilike. Uz to je eksplozivan i solidan u driblingu, ima odlicne promjene ritma, moze centrirati s obje noge cak se i spustati dublje kako bi povezao igru.

Nedostaci su mu: zna imat problema s ozljedama a i disciplina. Zna okljevati s loptom pa zna gubit loptu pod pristiskom ponekad. Isto tako uzima dosta udaraca pa mu treba vise lopti.

Ali za cijenu oko 1mil malo vise, solidna opcija za drugog napadaca.

WcyZhnc.png

Jos neki igraci koje imam na shortlisti:

Alessandro Vogt

Georgi Lazarov

Jeremy Arévalo

Aldin Jakupovic

Wendell

Prince Kwabena Adu

Faycal Konate

Borislav Rupanov

Omar Sadik
  • Pacho
    11.3k

A di ti je bolivijski kruhivoda?
  • Omake
    13.6k
    Držat se Arbera do ljeta pa onda vidjet što dalje. Možemo ga mjenjat za drugog Albanca na motoru ili bolivijskog kruhivodu. U slučaju da i Varela i Hoxha odu možeš kruhivodu i Mehmedi u paketu

Podsjeća Li te Toure imalo na Franju Ivanovića, meni na momente baca taj vibe
  • Tranzicijski Napad
    898

Kad je oplete s 30m bezveze malo i da
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.