• javolimtebejako
    3.4k
    Jesi li znao da su ovakva raskrizja bolje rijesena u Buenos Airesu?Pacho

zajebana su jedino za ekipu koja se vozi na krovu busa
  • LA BOMBA
    662
    Ono što ne možeš istrenirati je talent, čega je nedvojbeno bilo više u prošlosti. Kako bi to danas izgledalo da se toliko ne forsira fizika, to možemo nagađati.Chempers

To je bit svega. Zidane se može natrenirati da trči više, ne može se netko natrenirati da primi loptu kao Zidane.
  • Zagi
    13k
    Dobro. Recimo da se svi složimo da je prije bilo bolje.

Koja je tvoja teorija, zašto su igrači danas lošiji?
  • mlinchica
    4.3k
    Kakvo multitaskiranje od strane Bombe, za svaku pohvalu.
    Hendla vas desetak u isto vrijeme. :lol:
  • Chempers
    996

A gle, isto tako da se danas sa djecom više radi na tehnici i općenito da nije toliko u fokusu nogomet intenziteta sigurno bi stvarali kreativnije igrače nego što postoje sada. Nezahvalna rasprava kako god okrenes, ljudi uvijek pokušavaju uspoređivati različite ere a to je objektivno teško moguće.
  • Nolifer
    13.3k

Hendla vas desetak u isto vrijeme. :lol:mlinchica

IMG-8659.jpg

:joke: :lol: :rofl:
  • rokikaciga
    7.2k
    Daj nemoj ga poticat, molim te :yikes:
  • Dino
    4.7k
    Ali LA BOMBA je fakat djelomično u pravu. Možda tad igrači nisu bili bolji nego kaj su danas, samo su bili drugačiji, no meni je nogomet prije 15-ak godina bio zanimljiviji nego kaj je danas, a vjerujem da vi stariji uočavate i veću razliku.
  • Zvonkec
    414
    Za sve je kriv klopp i njegov gegenpressing koji je ubio tika-taku
  • LA BOMBA
    662
    Dobro. Recimo da se svi složimo da je prije bilo bolje.

Koja je tvoja teorija, zašto su igrači danas lošiji?
    Zagi

Po mom mišljenju zbog trenera i sistema treninga koje imaju u tim akademijama. Vidio sam klipove kako tamo klincu drilaju te kratke pasove i nikome nije dozvoljeno driblati.

Momcima koji bi u prošlim vrijemenima postali dribleri i majstori je to dosadno i idu u druge športove koji nude više uzbuđenja i adrenalina.

Onda kad pogledaš kako žive ti nogometaši, to ti je jednako loše kao da bi imao neki posao i išao u službu. Čekiraju se u nekim teretanama gdje borave cijeli dan.

Nekada su se mogli opijati i raditi što su htjeli. Danas nema više nikakvog adrenalina živjeti život nogometaša. Jednostavno se je promjenio profil muškaraca koji se žele baviti nogometom.
  • LA BOMBA
    662
    Ali LA BOMBA je fakat djelomično u pravu. Možda tad igrači nisu bili bolji nego kaj su danas, samo su bili drugačiji, no meni je nogomet prije 15-ak godina bio zanimljiviji nego kaj je danas, a vjerujem da vi stariji uočavate i veću razliku.Dino

Nekada si gledao random utakmicu npr. Bundeslige i zapamtio nekog igrača, jer je igrao specifičan stil nogometa, driblao, pucao, i bio ti je odmah zanimljiv.

Danas gledaš nekih 10, 20 random utakmica i ne zapamtiš nikoga, odmah zaboraviš sve te igrače.

Da me netko danas pita tko su igrači Bundesliga klubova, ne bi imao pojma osim tih nekih Bayernovih. A gledam ponekad utakmice.

Nekada si odmah zapamtio igrače manjih klubova, npr. Ailton u Werderu, Marcelinho u Herthi, Lincoln u Kaiserslauternu... Svi veliki majstori i ako u to vrijeme nisu bili ni blizu brazilske reprezentacije, jer je jednostavno bila takva konkurencija. A uskoro svaki klub u ligama petice je imao jednog takvog frajera.
  • prefontaine
    5.3k
    Jednostavno se je promjenio profil muškaraca koji se žele baviti nogometom.LA BOMBA

oie-ZRZZZz-BQS7GR.jpg
  • Mali dioničar
    18.5k
    nikome nije dozvoljeno driblatiLA BOMBA

Nije istina, u mlađim kategorijama se dribling potiče. Dapače, rade se small sided games 2 na 2, 3 na 3 gdje se na malom prostoru traži stvaranje viška igrača. Kako ako ne kroz dupli pas ili dribling.

koji bi u prošlim vrijemenima postali dribleriLA BOMBA

Čak i ako izuzmemo Messija i Neymara, Kovačić je hrvatski, prvenstveno dribler koji je igrao u tri top lige i dan danas igra u ponajboljem klubu na svijetu. U kojem trener baš forsira driblere doduše uz liniju, ali Kovačić je svjetski fenomene jer sigurno najbolji dribler među veznjacima.

Nekada su se mogli opijati i raditi što su htjeli. Danas nema više nikakvog adrenalina živjeti život nogometaša. Jednostavno se je promjenio profil muškaraca koji se žele baviti nogometom.LA BOMBA

Ovo je istina, ali to je njihov izbor. Prije nije bilo igrača koji du igrali ozbiljan nogomet osim milaneza Maldinija i Costacurte.
  • LA BOMBA
    662
    Kovačić i slični su starija generacija. Kad pričam o lošim modernim nogometašima mislim primarno na one koji su danas mlađi od 30 godina.

Generacija Neymar, Kane, Kovačić je još imala neke zanimljive igrače.

Drastičan pad počinje u generaciji onih rođenih negdje nakon 96, 97. Dakle oni koji bi sada trebali rasturati a nema ih nigdje.
  • Mali dioničar
    18.5k
    Drastičan pad počinje u generaciji onih rođenih negdje nakon 96, 97.LA BOMBA

Nisam znao da je Yamal starkelja. Mislim, ima ih još.

Uglavnom, ne znam koji trener ne bi uzeo driblera kad zna da je to jedan od osnovnih alata za stvaranje viška igrača na terenu.

Kak Riera stoji s driblerima? I zbilja te pitam jer me zanima, ne zajebavam se, nikad nisam gledao ni Bordeaux niti Celje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.