• miro
    7.9k
    ali fakat, kakva je to obavijest uopće? Zakaj za to ide notifikacija?
  • Hnlovac
    3.8k
    Mislim, kužim ja inklutivnost za invalide, ali isto, čemu takva obavijest???

99% ljudi u kolicima koji dolaze na Max već zna cijelu proceduru...
  • Plava stijena
    599
    Ne kužim kak si to mogao pomislit kad sve bitne vijesti oko kluba procure prije na forumu ili od novinara.
  • Chempers
    971
    To što mi danas nemamo niti prvog drugog najboljeg individualca lige kad se gleda napadačka trećina (Fruk i Livaja), odnosno što su nam krila igrači s vrlo izraženim manama i ograničenjima poput Vidovića, Hoxhe i Lisice, a potrošeno je 20 mil eura je krimen i sportskog sektora koji je slagao ovu momčad, a u konačnici i birao trenera...BlueDD

Baš sam nešto slično pomislio gledajući Fruka sad protiv Rijeke. Jbt, igramo protiv Rijeke a najbolji igrač na stadionu je njihov igrač. Nepojmljivo. Slažem se i s nekim drugim stvarima koje si naveo, ova momčad je i dalje najbolja u ligi po imenima, trener je veliki i glavni krivac za ove rezultate al istina je i da nam fali te klase više, jedan ili dva igrača u kojima vidiš to nešto čim prime loptu i kakve smo vise manje uvijek imali u ekipi kroz godine. Sve takve igrače smo izgubili sad na ljeto.
  • NVKOD
    8.7k
    Kratka analiza Dinamovih očekivanih golova, velikih prilika i udaraca u okvir tijekom ove sezone (ne računajući Kup):

Utakmica - xG - velike prilike - udarci u okvir
    Dinamo vs Osijek (2:0) - 2,99 - 3 - 6
    Dinamo vs Vukovar (3:0) - 3,70 - 3 - 11
    Rijeka vs Dinamo (0:2) - 1,32 - 2 - 3
    Dinamo vs Istra (3:0) - 3,48 - 5 - 11
    Varaždin vs Dinamo (2:2) - 1,77 - 3 - 5
    Dinamo vs Gorica (1:2) - 0,81 - 3 - 3
    Hajduk vs Dinamo (0:2) - 0,74 - 1 - 3
    Dinamo vs Fenerbahce (3:1) - 1,50 - 2 - 3
    Dinamo vs Slaven (4:1) - 2,69 - 2 - 10
    Maccabi Tel-Aviv vs Dinamo (1:3) - 0,69 - 0 - 5
    Lokomotiva vs Dinamo (2:1) - 1,80 - 1 - 8
    Dinamo vs Osijek (2:1) - 0,89 - 1 - 2
    Malmo vs Dinamo (1:1) - 2,45 - 5 - 5
    Vukovar vs Dinamo (1:0) - 0,49 - 0 - 4
    Dinamo vs Rijeka (2:1) - 0,34 - 2 - 5
    Dinamo vs Celta (0:3) - 0,75 - 0 - 5

Kada bi gledali trend forme, on se može podijeliti na tri sekcije:
    1. Rani niz (prvih 4-5 utakmica): xG visok, pobjede dominantne
    2. Sredina niza: niži xG, ali visoka efikasnost
    3. Završni dio (od Maccabija do Celte): pad stvaranja prilika (niske vrijednosti xG-a), pad realizacije

Ljudi moji, Dinamo je u prvih 9 utakmica (do utakmice s Maccabijem) stvorio 24 velikih šansi, odnosno u prosjeku stvarao 2,67 po utakmici. Nakon Maccabija broj velikih prilika pada na 9, tj. na 1,29 po utakmici što je pad od čak 52 %!! Polovica utakmica je praktički bez ozbljinog stvaranja šansi, o čemu pričamo.

Od Osijeka do Maccabija, xG nam je 19,00, tj. 2,11 po utakmici u prosjeku.
    Od Maccabija do Celte, xG nam je 7,41, tj. 1,06 po utakmici u prosjeku.

Prvi dio imaš razrađen sistem u napadu, s puno ulazaka u 16 metara, udaraca (treba samo malo baciti oko na prvih 11) dok nakon tog Maccabija napadačka progresija naglo opada. Nema kreativnosti u napadu, protivnici su nas svi pročitali. A pitam se pitam što/tko je razlog tome... Točno se vidi da je Maccabi bio prekretnica jer smo otada znatno slabije napadali, iako smo dobre rezultate zadržali zahvaljujući isključivo dobroj realizaciji (Osijek, Rijeka).

Crno nam se piše ako nastavimo ovo jer je neodrživo preživljavati na individualne bljeskove.

Zaključak:
    Početak sezone – stvaranje puno prilika, solidna konverzija
    Kasniji dio – manje prilika, ali povremene iznimke visoke efikasnosti
    Zadnje utakmice – stagnacija napada, xG i udarci padaju.

Pametnome dosta.
  • mikser
    26
    Dajte ljudi kakav Jakirović (za njegovog mandata smo imali bandu pušača koja nam je donjela odlične igre i rezultat prošle sezone) i koji nije uspio napraviti reda, a o igri s onakim igračima (Baturina, Sučić, Petko, Pjaca) ne treba ni pisati.
    Kovačević je nažalost pokazo premalo i nema nagovještaja da će biti bolje. Znači po meni smjena.
    - Vratari
    Nevistić - s njim nije nikakav pomak napravit, in je pod Kovom i ekipom sve gori i gori
    Čavlina - isto nema pomaka, izgubio se nakon dobre sezone u Loksi, kod nas nestao
    - Obrana
    McKennu i Domingueza da nismo uboli bili bi smješni.
    KTC - na klupu, više kao savjetnik i primjer na treeninzima
    Galešić - nestao, kao da je junior, Kova i ekipa nisu ništa napravili
    Valinčić - krenuo odlično, sad u padu (možda je i do treninga i savjeta stožera)
    Goda - korektan za klupu i za nedaj Bože da mora igrati
    Vinlof - realno od igrača Bayernovog pomlatka ti nisi u stanju dobiti korektnog bočnog igrača
    Mikić - za njega bolje da je otišao negdje, nego čekati Kovu da mu da priliku
    Jakirović ml. - ista situacija kao i Mikić
    - Vezni red
    Mišić - nastavio s prošlogodišnjim igrama i formom, napretka nema
    Villar - sigurno nešto zna, ali kod nas stagnira i ne igra ništa
    Bennacer - klasa koja ne igra svoju poziciju
    Stojković - plavi 10 koji je na klupi, je divlji, ali brate moj iskoristi to njegovo divljaštvo. Mora igrati stalno
    Vidović - gori nego u prvom mandatu
    - Napad
    Lisica i Hoxha su po meni jedni od rjetkih od kojih dobiješ ino što oni mogu i znaju isporučiti
    Kule - nema ga nigdje, izgubio se i on sam u ovom svemu, gori nego prošle godine
    Beljo - dovedeš ga kao veliku zvjezdu i završi na klupi

Neke stvari su i do trenera.
    Trener mora znati stvoriti igru, udariti kritiku i kad pobjeđuješ, uvjek tražiti više.
    Kod nas samo dobro je, biti će bolje.
    Kova - smjena (jedino ostanak ako je Leko opcija).
  • Crni86
    16.8k
    ovo si jako lijepo izlozio. Ja sam slicno gledao nakon osijeka. Usporedivao sam podatke do prve reprezentativne pauze sa onima do druge reprezentativne pauze..

Ocit pad u ofenzivnom dijelu igre je tada bio vise nego vidljiv, cini mi se da je xg bio pao za duplo.

A sad iskreno ne moram ni gledat jer vidi se da je stanje jos gore….

I to je upravo taj trend o kojem smo pricali da ide dolje, dolje, dolje.
  • striko
    2.6k
    https://www.index.hr/sport/clanak/boban-vise-ne-smije-sutjeti/2728287.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_d

Zaboravio je napomenuti da je Kovačević imao privilegiju kao nitko do sada. Slobodne ljetne kvalifikacije, i umjesto da se forma diže ona strmoglavo pada.
  • hardek
    7.2k
    Pred Hajduk smo prešli na 2 pravocrtna krila i bez igrača u međuprostoru, rezultat toga je gledaj čuda manje stvorenih šansi, lošiji reposjed i totalni pad forme napadača.

Trenutačne postavke igre od Hoxhe prave prvu violinu ekipe koja ima mogućnost potrošiti 30tak lopti po utakmici, i gle čuda tu i tamo nešto isporuči...

Najgore od svega je što smo sad postali talac Hoxhe
  • GeneralNapoleon
    2.3k

Stvarno ironicno da je bivsi trener Slaven Belupa uspio da Hoxha proradi. Ali najvjerojatnije ne zato jer je Hoxhu digao na razinu Dinama nego jer je Dinamo srozao na razinu Slavena :lol:
  • NitkoBitan
    32.7k
    "Boban ne smije sutjeti." Da, sutjet ce onima koji potpaljuju vatru a odgovarat ce onima koji postavljaju pitanja za dobrobit kluba.

"Pod nazivom “Članski dan”, GNK Dinamo organizira drugu javnu tribinu na kojoj će biti Predsjednik GNK Dinamo..."

"Članski dan ove godine održat će se u četvrtak, 13. studenoga od 18.00 do 21.00 sat u dvorani 11 Cinestar Branimir centra."

"Članovi će svoja pitanja moći postavljati neposredno na samom članskom danu te unaprijed, putem Dinamove aplikacije, o čemu ćemo vas uskoro obavijestiti."

https://tickets.gnkdinamo.hr/
  • Slodobnjak Marka Roga
    15
    Zna li se kad će se odrediti termini za odigravanje tekmi do Božića?
    Moram si složiti raspored haha
  • Efes Pilsen
    13.5k
    Moram cestitat Kovacevicu i Nevisticu na ujedinjenju Zone.
    Da citiram velikana sukomentatora - Cesto se dogada da se ovo rijetko vida.
  • Kujtim Shalla
    7k
    Toliko sam inducirao svog Danskog kolegu Dinamom ,da sam mu danas morao pomoći da kupi gostujući dres sa Bennacer na leđima. Sretan sam i radostan :heart:
  • rioda
    11.2k
    induciraoKujtim Shalla

Inficirao, prijatelju
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url